Γίνε Εθελοντής
Γίνε Εθελοντής
Γίνε η αλλαγή
που θέλεις να δεις
στον κόσμο!
ActionAid

Έλα μαζί μας, δείξε την αλληλεγγύη σου, μέσω του εθελοντισμού!

Η ActionΑid σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις εθελοντισμό στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο! Στην ActionAid πιστεύουμε πως ο κόσμος μας αλλάζει προς το καλύτερο όταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.

Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει για να κάνει τον κόσμο μας πιο δίκαιο. Πολλές φορές έχουμε δει μικρές και καθημερινές πράξεις να φέρνουν μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές, για αυτό για εμάς ο εθελοντισμός σημαίνει πολλά. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Δίνουμε ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής, τη θρησκεία, το χρώμα, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με γνώσεις και αφοσίωση που θέλουν να εργαστούν μαζί μας για να εξαλείψουμε τις αδικίες.

Αν μοιράζεσαι κι εσύ το ίδιο όραμα, έλα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσω του εθελοντισμού! Δες πώς μπορείς να προσφέρεις τον χρόνο και τις γνώσεις σου για να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο στην Ελλάδα και τον κόσμο.

ActionAid

Αφηγήσεις Εθελοντών

«Υπάρχουν δυσκολίες, όταν είσαι εθελοντής, αλλά πιστεύω ότι είναι αυτού του είδους οι δυσκολίες που μπορείς να τις θεωρήσεις ως καλά εμπόδια, δηλαδή αυτά τα εμπόδια μέσα από τα οποία μπορείς να μάθεις και αφού τα ξεπεράσεις, θα είσαι έτοιμος να δώσεις και παραπάνω από αυτά που έδινες πριν».

Κλέλια, Διοικητικές Εργασίες, Εκδηλώσεις.

ActionAid

Αφηγήσεις Εθελοντών

«Στο κέντρο της ActionAid εκπληρώνεται η ανάγκη του εθελοντισμού καθώς και η ουσία της ανθρώπινης φύσης να βοηθάς τους συνανθρώπους».

Μαρία Πρασίνου, Εκδηλώσεις.

Εθελοντισμός στον κόσμο

Εθελοντές και εθελόντριες από την Ευρώπη έχουν ταξιδέψει με προγράμματα διεθνούς εθελοντισμού σε όλο τον κόσμο για να ενδυναμώσουν τις τοπικές κοινότητες και τους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών. Με τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους συνεισφέρουν πραγματικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων, ενώ ζουν μία εμπειρία που τους ενδυναμώνει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η ActionAid είναι ο μόνος πιστοποιημένος οργανισμός στην Ελλάδα για την αποστολή εθελοντών. Μάθε περισσότερα για τον εθελοντισμό στο εξωτερικό

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Giorgos Charitakis/ ActionAid

Προτάσεις για εθελοντισμό

Εθελοντισμός στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα (καθημερινές)

 • Υπηρεσία Συμβουλευτικής Εύρεσης Εργασίας
 • Ενισχυτική διδασκαλία
 • Μαθήματα Ελληνικών & Αγγλικών
 • Μαθήματα Υπολογιστών
 • Απογευματινά Δημιουργικά Προγράμματα
 • Θεατρικό Παιχνίδι
 • Summer Camp

Εθελοντισμός στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη (καθημερινές)

 • Ομάδες Νέων
 • Mentoring

Εθελοντισμός στα Κεντρικά Γραφεία (καθημερινές)

 • Αλληλογραφία
 • Αρχειοθέτηση
 • Διοικητικές εργασίες
 • Τμήμα επικοινωνίας

Εθελοντισμός σε Εκδηλώσεις (κυρίως Σ/Κ)

 • Φεστιβάλ
 • Εκθέσεις Φωτογραφίας/ Ζωγραφικής
 • Αθλητικά Event
 • Γιορτές

Εθελοντισμός εξ αποστάσεως

 • Μεταφράσεις
 • Απομαγνητοφώνηση
 • Αναζήτηση/Εύρεση θέσεων εργασίας
 • Mentoring
 • Τμήμα Επικοινωνίας
Πώς προτιμάς να επικοινωνούμε μαζί σου;
Πώς έμαθες για τη δράση της ActionAid;
Επιλογές εθελοντισμού
Συναινώ και ενημερώθηκα για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στην ActionAid Hellas*
Eπιθυμώ να ενημερώνομαι για το πρόγραμμα που υποστηρίζω και για τις δράσεις της ActionAid Ελλάς.

Συχνές Ερωτήσεις για τον Εθελοντισμό

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συμμετοχής στα εθελοντικά μας προγράμματα, ωστόσο θα προτιμούσαμε μία δέσμευση τουλάχιστον δύο μηνών. Ζητάμε τη δέσμευση των εθελοντών μας για τουλάχιστον 2 εκδηλώσεις (όποτε αυτές διοργανώνονται) μέσα στο έτος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την εθελοντική θέση, θα δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Επιπλέον, υπάρχει πάντοτε ο/η υπεύθυνος/-η εθελοντών, αλλά και κάποιος συνάδελφος για να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία, να στηρίξει σε δύσκολη κατάσταση και να παρέχει στήριξη όπου χρειάζεται. Η επικοινωνία είναι συνεχής.

Υπάρχει η απαραίτητη εκπαίδευση, ανάλογα με τη θέση που αναλαμβάνει κάθε εθελοντής/-ντρια.

Ανάλογα με την εθελοντική θέση, ρυθμίζεται και η παρουσία του εθελοντή/ντριας, φυσική ή εξ αποστάσεως. Έχουμε εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες μας και γίνονται περισσότερα πράγματα online, ωστόσο η στήριξη του γραφείου, καθώς και οι δια ζώσης εκδηλώσεις, χρειάζονται δια ζώσης εθελοντές.

Οι εθελοντές μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο. Αυτό που ζητάμε είναι η έγκαιρη ενημέρωση και μία συνέντευξη εξόδου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό σε ομάδες, είναι όμως σημαντικό να γίνονται όλοι μέρος της ομάδας και να μη δημιουργούνται υπο-ομάδες και αποξενώνονται κάποιος.

Από τους εθελοντές μας ζητάμε τον χρόνο και τη θετική τους διάθεση, δεν υπάρχει απαίτηση κανενός χρηματικού ποσού.

Κάποια εθελοντικά προγράμματα χρειάζονται εξειδίκευση ή προηγούμενη σχετική εμπειρία. Όταν απαιτείται κάτι τέτοιο, θα υπάρχει σχετική ενημέρωση. Γενικά, ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος να αποκτήσει κάποιος γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και να γνωρίσει κόσμο με τις ίδιες αξίες και ενδιαφέροντα.

Οι εθελοντές μπορούν να συμμετέχουν σε όσες δράσεις επιθυμούν και ταιριάζουν στο προφίλ τους.

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Για όσες και όσους ενδιαφέρονται και είναι κάτω των 18 χρειάζεται επίσημη άδεια γονέα ή κηδεμόνα (θα επικοινωνήσουμε με email).

Μπορείς να προσφέρεις εθελοντική εργασία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή και εξ αποστάσεως.

Μπορείς να απασχοληθείς με διοικητικές εργασίες στο Κέντρο μας στην Αθήνα και στα κεντρικά μας γραφεία, καθώς και με την υποστήριξη εκδηλώσεων. Επιπλέον, εάν έχεις κάποια γνώση, ή κάποιο ταλέντο να μοιραστείς και να διδάξεις  στα άτομα που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κέντρου μας στην Αθήνα, μπορείς να οργανώσεις το δικό σου εθελοντικό πρόγραμμα. Τέλος, μπορείς να βοηθήσεις με τα μαθήματα ελληνικών ή αγγλικών για παιδιά ή ενήλικες.

Στο Κέντρο μας στη Θεσσαλονίκη μπορείς να ασχοληθείς με διοικητικές εργασίες, να προσφέρεις mentoring σε νέες και νέους που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον τομέα στον οποίο εξειδικεύεσαι, καθώς και με την υποστήριξη εκδηλώσεων.