Η δύναμη
είναι στο χέρι σου
για τα παιδιά της Τζιλόρ!
ActionAid

Ας φέρουμε μαζί την ελπίδα στα παιδιά της Τζιλόρ, για να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Κάνε μια δωρεά.

ActionAid
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

15
30
54
120
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

παρέχεις βιβλία, τετράδια και γραφική ύλη για 1 παιδί

εξοπλίζεις το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων με 3 εκπαιδευτικά παιχνίδια
παρέχεις σε 1 παιδί τα απαραίτητα σχολικά είδη (σχολική τσάντα, εκπαιδευτικό υλικό και γραφική ύλη) για μία σχολική χρονιά
εξοπλίζεις το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων με 5 βιβλία, 2 εκπαιδευτικά παιχνίδια, καθώς και γραφική ύλη για 3 παιδιά 
Ελάχιστο ποσό: 1€
15
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΧΡΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Ποια είναι η κατάσταση;

Η Σενεγάλη είναι μια φτωχή χώρα της Δυτικής Αφρικής που η οικονομία της βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην αλιεία και την περιορισμένη αγροτική παραγωγή. Οι συνεχείς και εκτεταμένες φυσικές καταστροφές, η κλιματική αλλαγή και οι διεθνείς τιμές τροφίμων επηρεάζουν έντονα και άμεσα τη δυνατότητα εξασφάλισης τροφής των κατοίκων. Μεγάλες διαστάσεις έχει αποκτήσει και το φαινόμενο της αρπαγής γης από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. 

Η κοινότητα Τζιλόρ βρίσκεται στα κεντροδυτικά της Σενεγάλης στην περιοχή Fatick. Η εκπαίδευση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους κατοίκους. Η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα αστικά κέντρα και το ποσοστό αναλφαβητισμού αρκετά μεγάλο. Καθώς η εκπαίδευση αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για μια καλύτερη ζωή, η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και μαθησιακά υλικά για όλα τα παιδιά είναι προτεραιότητα στη δουλειά και στο έργο μας σε κάθε κοινότητα. 

ActionAid

Το έργο

Έτσι, σε συνεννόηση με τους κατοίκους της κοινότητας για τις άμεσες ανάγκες τους, προχωρήσαμε στην κατασκευή ενός Κέντρου Πολλαπλών χρήσεων για την κοινότητα, όπου οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώνονται και να συζητούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αναζητώντας λύσεις. Την ίδια στιγμή στο Κέντρο σχεδιάστηκε να λειτουργεί και μια Βιβλιοθήκη για τα παιδιά και ένας χώρος μάθησης, με βιβλία, γραφική ύλη, εκπαιδευτικά παιχνίδια. Εκεί τα παιδιά θα μπορούν να διαβάζουν, να κάνουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον για τη μάθηση και να βάλουν έτσι τις απαραίτητες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.   

Κατά τη διαδικασία υλοποίησης του έργου, προχωρήσαμε ακόμα πιο μακριά: Τον Σεπτέμβριο του 2022, ταξιδέψαμε μέχρι τη Σενεγάλη με 40 εθελοντές Αναδόχους από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι συνέβαλαν οικονομικά και πρακτικά στην ολοκλήρωση του Κέντρου. 

Το Κέντρο είναι έτοιμο και τα παιδιά στην κοινότητα λαχταρούν να καθίσουν στην αίθουσα και να πάρουν στα χέρια τους τα καινούργια βιβλία και τετράδια, γραφική ύλη και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Μέσω του σχολικού προγράμματος «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών στα σχολεία ανά την Ελλάδα, έχουμε ήδη καταφέρει να συγκεντρώσουμε τα πρώτα εκπαιδευτικά υλικά για τα παιδιά στη Τζιλόρ, ωστόσο οι ανάγκες είναι πολλές, ώστε κάθε παιδί στην κοινότητα να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση

Μπορείς κι εσύ να συμβάλεις!

Η δύναμη είναι και στο δικό σου χέρι, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στον εκπαιδευτικό εξοπλισμό που τόσο έχουν ανάγκη. Πώς μπορείς να βοηθήσεις; Είναι απλό: Δες τα παρακάτω πακέτα και στήριξε τα όνειρα των παιδιών.  

Βοήθησέ μας να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο μας για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. 

15€

Με 15€ παρέχεις βιβλία, τετράδια και γραφική ύλη για 1 παιδί

30€

Με 30€ εξοπλίζεις το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων με 3 εκπαιδευτικά παιχνίδια

54€

Με 54€ παρέχεις σε 1 παιδί τα απαραίτητα σχολικά είδη (σχολική τσάντα, εκπαιδευτικό υλικό και γραφική ύλη) για μία σχολική χρονιά

120€

Με 120€ εξοπλίζεις το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων με 5 βιβλία, 2 εκπαιδευτικά παιχνίδια, καθώς και γραφική ύλη για 3 παιδιά 

Ή επίλεξε το ποσό που θέλεις να δώσεις