Το γραφείο μας
Το γραφείο μας
Το γραφείο μας
στην Ελλάδα
Vaggelis Tatsis/ ActionAid

Η ActionAid στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το γραφείο μας ιδρύθηκε το 1998 με τη μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Περισσότεροι από 240.000 Έλληνες και Κύπριοι έχουν στηρίξει το έργο μας ως Ανάδοχοι της ActionAid, ως δωρήτριες και δωρητές, ως εθελόντριες κι εθελοντές ή υπογράφοντας τις εκστρατείες μας. Έχουμε ένα κοινό όραμα και αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο δίκαιο. Νιώθουμε υπερηφάνεια για την ιστορία μας, δουλεύουμε με διαφάνεια και λογοδοτούμε τόσο στις υποστηρίκτριες και τους υποστηρικτές μας όσο και στους ανθρώπους που στηρίζουμε.

240Κ

 άνθρωποι μας έχουν στηρίξει από το 1998.

Το προσωπικό μας

Το προσωπικό μας εργάζεται προσφέροντας τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αφοσίωσή του στο όραμά μας για έναν κόσμο πιο δίκαιο. Στις αρχές του 2024, η ομάδα μας αποτελούνταν από 83 εργαζόμενες και εργαζόμενους. 

Δουλεύουμε στο γραφείο της ActionAid στον Χολαργό, στο Κέντρο της ActionAid στον Κολωνό, στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη και στο Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας. 

Η πιο πρόσφατη οργανωτική δομή βρίσκεται παρακάτω.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

Οι εργαζόμενες κι εργαζόμενοί μας, μια ομάδα που θέλει να αλλάξει τον κόσμο 

Πιστεύουμε στη συνεργασία

Συνεργαζόμαστε με οργανώσεις, ομάδες πολιτών και ακτιβίστριες και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο και μαζί αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και αδικία.

Στην Ελλάδα, είμαστε μέλη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και συμμετέχουμε στο International Forum of Volunteering in Development και μέσω της Πλατφόρμας στο European NGO Confederation for Relief and Development. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τον Εθνικό Μηχανισμό Αναφοράς για την Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων, είμαστε ενεργά μέλη του Athens Coordination Center for Migrant and Refugee Issues και της Συμμαχίας για το Κλίμα και συμμετέχουμε στο Εθνικό Συμβούλιο Ισότητας των Φύλων (Ε.Σ.Ι.Φ).

ActionAid