Στην κοινωνία
Στην κοινωνία
Στην κοινωνία
μαζί κάνουμε
τον κόσμο πιο δίκαιο
ActionAid

Πώς φέρνουμε μαζί την αλλαγή

Η κοινωνία μας είναι ο μικρόκοσμος στον οποίο ζούμε. Αν, λοιπόν, σε κάθε γωνιά του πλανήτη βελτιώσουμε την τοπική κοινωνία, ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος. Στην ActionAid σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων και ασκούμε πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στόχος μας είναι να αλλάξουν οι πολιτικές και οι πρακτικές που διαιωνίζουν τη φτώχεια και την αδικία στην Ελλάδα και τον κόσμο. Επικεντρωνόμαστε στα δικαιώματα των γυναικών, στην ένταξη των μεταναστών και τη λήψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή.

Στην προσπάθειά μας αυτή συνεργαζόμαστε με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή ακτιβιστριών και ακτιβιστών και πραγματοποιούμε εκστρατείες, απαιτώντας νομοθετικές αλλαγές. Ήδη έχουμε καταφέρει πολλά και μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα!

Όσο περισσότερα άτομα
είμαστε, τόσο
μεγαλύτερες αλλαγές
φέρνουμε.

Οι θεματικές μας

Προστασία γυναικών και κοριτσιών

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών βρίσκεται στην καρδιά κάθε δράσης μας σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετανάστευση και ένταξη

Στόχος των προγραμμάτων μας είναι να αλλάξει ο δημόσιος διάλογος για τη μετανάστευση και να προωθήσουμε βιώσιμες μεταναστευτικές πολιτικές ώστε να απολαμβάνουμε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κινητοποίηση της νεολαίας

Στην ActionAid πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους και προσπαθούμε να τους δώσουμε τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κλιματική δικαιοσύνη

Στην ActionAid, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει κλιματική δικαιοσύνη και γι’ αυτό ζητάμε από τις κυβερνήσεις του κόσμου να πάρουν άμεσα μέτρα που θα προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ