Στην κοινότητα
Στην κοινότητα
Στην κοινότητα
Βελτιώνοντας τη ζωή
των ανθρώπων
ActionAid

Στηρίζοντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή στην κοινότητά τους

Έχουμε δράση στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 45 χώρες του εξωτερικού. Θα μας βρείτε σε αγροτικές και αστικές κοινότητες, σε ασφυκτικά γεμάτες παραγκουπόλεις και σε αραιοκατοικημένες περιοχές της υπαίθρου. Δουλεύουμε όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ανθεκτικές κοινότητες, όπου οι κάτοικοι θα έχουν τις γνώσεις και τα μέσα να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε συμβαίνει στους ίδιους, στην οικογένειά τους ή γύρω τους. Συζητούμε και σχεδιάζουμε από κοινού προγράμματα που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις και τα υλοποιούμε μαζί.

Προτείνουμε τρόπους για ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, διοργανώνουμε προγράμματα κατάρτισης, δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και μέσα από τη συλλογική δράση να αλλάξουν τη ζωή στην κοινότητά τους κι εστιάζουμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σχεδιάζοντας μαζί με τους κατοίκους βιώσιμες λύσεις.

Όταν πια οι κάτοικοι των κοινοτήτων μας έχουν σταθεί στα πόδια τους και νιώθουν δυνατοί, αποχωρούμε με χαρά και με υπερηφάνεια για όσα έχουμε καταφέρει και συνεχίζουμε το έργο μας σε άλλα μέρη, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Στόχος μας
είναι να
δημιουργήσουμε
ανθεκτικές κοινότητες.

Εγκατέλειψε το σχολείο νωρίς, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

«Στα 29 μου, πήγα σε ένα κέντρο κατάρτισης της ActionAid, έμαθα ραπτική κι απέκτησα δικό μου εισόδημα.»Aissatou, Σενεγάλη

Kosmas Koumianos/ ActionAid

Τα κέντρα μας στην Ελλάδα

Οραματιζόμαστε παντού μια κοινωνία χωρίς φτώχεια κι αδικία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις, θα έχουν ένα βιώσιμο εισόδημα και θα ζουν σε κοινότητες που αντεπεξέρχονται στις κρίσεις. Αυτό ισχύει και στην Ελλάδα και είναι ο λόγος που ιδρύσαμε τα Κέντρα μας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Εύβοια.

Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα

Μέσα από δωρεάν προγράμματα, στοχεύουμε σε μακροχρόνιες και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, ενδυναμώνοντάς τους και ενισχύοντας την ανθεκτικότητα της κοινότητάς τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη

Με τα δωρεάν προγράμματά μας, προωθούμε την απασχολησιμότητα και την ενεργό συμμετοχή των νέων στη ζωή της πόλης, μέσω της τέχνης και του εθελοντισμού, ώστε να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές της αλλαγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας

Με στόχο να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του τόπου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, με δωρεάν προγράμματα για όλους: άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ