Έκτακτη έκκληση Γάζα
Έκτακτη έκκληση Γάζα
Έκτακτη έκκληση
για τους ανθρώπους
στη Γάζα
NurPhoto/Getty

Μην κλείνεις τα μάτια σου

στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση

της επικαιρότητας.

Κάνε μία δωρεά.

NurPhoto/Getty
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

38
50
70
104
208
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Παρέχεις σε 1 οικογένεια κουτί πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τραυμάτων, καθώς τα νοσοκομεία παρουσιάζουν ελλείψεις και υπολειτουργούν
Παρέχεις σε 1 άτομο σκηνή, στρώμα ύπνου, κουβέρτες και ηλιακή λάμπα
Παρέχεις σε 1 άτομο πακέτο με είδη υγιεινής για έναν μήνα (χαρτί υγείας, σαπούνι, σερβιέτες, εσώρουχα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα)
Παρέχεις σε μια 5μελή οικογένεια φαγητό για έναν μήνα (βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, γαλακτοκομικά, αλάτι, ζάχαρη, κονσέρβες)
Παρέχεις σε δύο 5μελείς οικογένειες φαγητό για έναν μήνα (βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, γαλακτοκομικά, αλάτι, ζάχαρη, κονσέρβες)
Ελάχιστο ποσό: 1€
38
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΧΡΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Ολική καταστροφή

Η κλιμάκωση της βίας και του τρόμου στο Κατεχόμενο Παλαιστινιακό Έδαφος είναι πιο έντονη από ποτέ. Δεν υπάρχει πλέον κανένα ασφαλές σημείο για τους αθώους πολίτες της Γάζας. Εδώ και μέρες, 2,2 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται πλήρως αποκομμένοι από φαγητό, νερό, ρεύμα & καύσιμα, ενώ όλα τα αποθέματα εξαντλούνται.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους

11.000,

εκ των οποίων πάνω από 4.500

είναι παιδιά

Τι συμβαίνει στη Γάζα;

Η κατάσταση στη Γάζα έχει εξελιχθεί σε μία καταστροφή δίχως τέλος. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 4.506 παιδιά και 4.969 γυναίκες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιθέσεων, ενώ 9.137 παιδιά και 9.359 γυναίκες έχουν τραυματιστεί.

Ο Δρ. Adnan, Επικεφαλής του Μαιευτικού και Γυναικολογικού Τμήματος, στο νοσοκομείο Al-Awda, εξηγεί πόσο τραγικές συνέπειες έχουν οι ελλείψεις σε ιατρικά υλικά και σε καύσιμα: "Είναι πολλά παιδιά που έχασαν τη ζωή τους. Έχουμε πρόωρα μωρά που γεννιούνται  στις 30 ή 31 εβδομάδες και δεν έχουμε τίποτα για να αντιμετωπίσουμε τις περιπτώσεις αυτές.. Δεν λειτουργούν τα μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής. Βλέπουμε τα μωρά να χάνουν τη ζωή τους γιατί δεν έχουμε τίποτα."

Μετά από τις δραματικές αυτές εξελίξεις, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι «οι άμαχοι αντιμετωπίζουν την άμεση πιθανότητα λιμοκτονίας». Επιπλέον, o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε πως πάνω από 70.000 περιστατικά με οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού και πάνω από 44.000 περιπτώσεις διάρροιας έχουν καταγραφεί, λόγω της έλλειψης καθαρού νερού και των επαρκών συνθηκών υγιεινής.

Η ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων κρίσεων της ActionAid βρίσκεται ήδη στο πεδίο. Μοιράζουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και έχουμε καταφέρει να αγοράσουμε ιατρικές προμήθειες για  χειρουργεία σε κάποια νοσοκομεία. Παράλληλα με την έμπρακτη υποστήριξη στο πεδίο, ως ActionAid ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και το άνοιγμα, αλλά και τη βιωσιμότητα του ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα παρέχει τα είδη πρώτης ανάγκης και επιβίωσης, σε επαρκείς ποσότητες σε 2,2 εκατ. αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Καθώς το νερό, η τροφή, τα καύσιμα και οι ιατρικές προμήθειες εξαντλούνται, οι ζωές χιλιάδων αθώων βρίσκονται σε κίνδυνο, γι' αυτό και πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη είσοδος των βασικών αγαθών στην περιοχή

Ο Abu Hassan, εργαζόμενος στην ActionAid Παλαιστίνης μας λέει: "Αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε ένα ή έστω μισό γεύμα την ημέρα. Είναι ανάγκη να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες. Η κατάστασή μας είναι εξαιρετικά δύσκολη, πέρα από όσο μπορείτε να φανταστείτε…

Σε ευχαριστούμε από καρδιάς που βρίσκεσαι πάντα δίπλα σε ανθρώπους που μας χρειάζονται. 

REUTERS/Umit Bektas via Ideal Image

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Με τη βοήθεια ανθρώπων όπως εσύ, η αλυσίδα αλληλεγγύης έχει μεγαλώσει και έχουμε ήδη καταφέρει να ανταποκριθούμε άμεσα και να εξασφαλίσουμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης για τους αμάχους της Γάζας. Οι ανάγκες, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται, γι' αυτό και σε χρειαζόμαστε ξανά δίπλα μας.. Δες παρακάτω πώς μπορείς να βοηθήσεις:

38€

Μπορούν να προσφέρουν σε μια οικογένεια κουτί πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τραυμάτων, καθώς τα νοσοκομεία παρουσιάζουν ελλείψεις και υπολειτουργούν

50€

Μπορούν να παρέχουν σε ένα άτομο σκηνή, στρώμα ύπνου, κουβέρτες και ηλιακή λάμπα

70€

Μπορούν να παρέχουν σε 1 άτομο πακέτο με είδη υγιεινής για έναν μήνα (χαρτί υγείας, σαπούνι, σερβιέτες, εσώρουχα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα)

104€

Μπορούν να παρέχουν σε μια 5μελή οικογένεια φαγητό για έναν μήνα (βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, γαλακτοκομικά, αλάτι, ζάχαρη, κονσέρβες)

Κάνε μια δωρεά μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της ActionAid

Μπορείς σήμερα κιόλας να στηρίξεις όλους τους ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη στη Γάζα, μέσω δωρεάς. Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.

Εάν δεν σε εξυπηρετεί να κάνεις τη δωρεά σου μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορείς να την καταβάλεις μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Παρακαλούμε αν έχεις κωδικό υποστηρικτή σημείωσέ τον, καθώς και το κείμενο «Έκτακτη Έκκληση Παλαιστίνη», στην αιτιολογία της κατάθεσης για να λάβεις την απόδειξή σου. Αν δεν έχεις κωδικό υποστηρικτή ή δεν τον θυμάσαι, συμπλήρωσε τη φόρμα.

Alpha Bank: GR7101401490149002002005570

Εθνική Τράπεζα: GR5501101270000012748006728

ΑCΤΙΟΝΑΙD ΕΛΛΑΣ - ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας σε αυτές τις τραγικές στιγμές. Αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μας και συνεργάτες στο πεδίο συγκεντρώνουν τις ανάγκες και μελετάμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στην ανθρωπιστική αυτή κρίση. Η Γάζα είναι πλήρως αποκλεισμένη και έχει σταματήσει και η παροχή νερού, φαγητού και ιατρικών προμηθειών. Τα νοσοκομεία έχουν ξεχειλίσει από τραυματίες. Η κατάσταση είναι τραγική και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ανοιχτούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την παροχή άμεσης βοήθειας. Για τους παραπάνω λόγους, οι δωρεές είναι απαραίτητες.

Δυστυχώς, αυτές τις στιγμές, η επικοινωνία μας με τους συναδέλφους από το γραφείο της ActionAid στο Κατεχόμενο Παλαιστινιακό Έδαφος είναι πολύ περιορισμένη, καθώς εκτός από τις διακοπές ρεύματος και της σύνδεσης με το διαδίκτυο, η οδηγία είναι να μην βγαίνει κανείς από το σπίτι του. Σε τέτοιες στιγμές, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έχουμε νέα για τα παιδιά της Αναδοχής, καθώς ενδεχόμενες επισκέψεις στις κοινότητές μας θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των συναδέλφων και συναδελφισσών μας, αλλά και των ίδιων των παιδιών. Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα σας ενημερώσουμε.

Είμαστε μια ανεξάρτητη, αμερόληπτη διεθνής οργάνωση κι εστιάζουμε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνεργαζόμαστε με τοπικές ανθρωπιστικές οργανώσεις και παρέχουμε βοήθεια απευθείας στις κοινότητες. Δεν χρηματοδοτούμε τη βία οποιουδήποτε είδους. Υποστηρίζουμε τα μακροπρόθεσμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση, τη λήξη της κατοχής και των αποκλεισμών και για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Η ActionAid δεν είναι υπέρ ή κατά κάποιας θρησκείας ή εθνοτικής ομάδας. Εστιάζουμε τη δουλειά μας υπέρ των πιο ευάλωτων ανθρώπων, όπου κι αν ζουν.

Βοήθησε τώρα!