Έκτακτη έκκληση Γάζα
Έκτακτη έκκληση Γάζα
Έκτακτη έκκληση
για τους ανθρώπους
στη Γάζα
NurPhoto/Getty

Μην κλείνεις τα μάτια σου

στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση

της επικαιρότητας.

Κάνε μία δωρεά.

NurPhoto/Getty
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

38
50
70
104
208
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Παρέχεις σε 1 οικογένεια κουτί πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τραυμάτων, καθώς τα νοσοκομεία παρουσιάζουν ελλείψεις και υπολειτουργούν
Παρέχεις σε 1 άτομο σκηνή, στρώμα ύπνου, κουβέρτες και ηλιακή λάμπα
Παρέχεις σε 1 οικογένεια πακέτο με είδη υγιεινής για έναν μήνα (χαρτί υγείας, σαπούνι, σερβιέτες, εσώρουχα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα)
Παρέχεις σε μια 5μελή οικογένεια φαγητό για έναν μήνα (βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, γαλακτοκομικά, αλάτι, ζάχαρη, κονσέρβες)
Παρέχεις σε δύο 5μελείς οικογένειες φαγητό για έναν μήνα (βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, γαλακτοκομικά, αλάτι, ζάχαρη, κονσέρβες)
Ελάχιστο ποσό: 1€
38
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΧΡΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Η καταστροφή συνεχίζεται

Η βία και ο τρόμος στο Κατεχόμενο Παλαιστινιακό Έδαφος ολοένα και κλιμακώνεται.  Δεν υπάρχει πλέον κανένα ασφαλές σημείο για τους αθώους πολίτες της Γάζας. 2,2 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται πλήρως αποκομμένοι από φαγητό, νερό, ρεύμα & καύσιμα, ενώ όλα τα αποθέματα εξαντλούνται.  

Παράλληλα, ο απολογισμός των θανάτων και των τραυματιών αυξάνεται συνεχώς με δραματικούς ρυθμούς. Από τις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή από την έναρξη του πολέμου, πάνω από 31.900 άνθρωποι έχουν σκοτωθείκαι πάνω από 74.100 έχουν τραυματιστεί σοβαρά

Οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν επηρεαστεί περισσότερο, καθώς αποτελούν το 70% των θυμάτων. Χαρακτηριστικά, κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται ένα παιδί, ενώ κάθε 2 ώρες σκοτώνεται μία μητέρα. Πάνω από 9.000 γυναίκες έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τον Οκτώβρη, κατά μέσο όρο 63 γυναίκες ανά ημέρα.

Το 60% των σπιτιών και το 76% των σχολείων στη Γάζα έχουν καταστραφεί, ενώ δεν υπάρχει κανένα νοσοκομείο που να λειτουργεί πλήρως-χαρακτηριστικά, από τα 36 νοσοκομεία, αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα 12 και αυτά με τεράστιες ελλείψεις και ανεπάρκεια σε εξοπλισμό και προσωπικό.   

Πάνω από 31.900 νεκροί,

το 70% αυτών

γυναίκες και παιδιά

Τι συμβαίνει στη Γάζα;

Πάνω από το 85% του πληθυσμού έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα σπίτια του, ενώ οι άνθρωποι ζουν σε απίστευτα συνωστισμένες, ανθυγιεινές και απάνθρωπες συνθήκες. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους αγωνίζονται να επιβιώσουν, χωρίς επαρκή τροφή. Ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, με 9 στους 10 ανθρώπους να μην έχουν πρόσβαση καθημερινά σε τροφή. Μόνο 100 φορτηγά βοήθειας εισέρχονται στη Γάζα κάθε μέρα, σταγόνα στον ωκεανό, ενώ σε άλλα σημεία της επικράτειας δεν υπάρχει καμία βοήθεια.

Επιπλέον, η έντονη βροχόπτωση και το κρύο επιβαρύνουν περαιτέρω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά στη Γάζα, με τις ασθένειες να εξαπλώνονται ταχύτατα λόγω του συνωστισμού και των ανθυγιεινών συνθηκών που επικρατούν. Καθώς το 85% του πληθυσμού της Γάζας έχει πλέον εκτοπιστεί από τα σπίτια του, δεκάδες χιλιάδες παιδιά ζουν σε ασφυκτικά γεμάτα καταφύγια ή σε σκηνές που προσφέρουν ελάχιστη προστασία ενώ ο καιρός επιδεινώνεται. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις σε ασθένειες, όπως η διάρροια και διάφορες οξείες αναπνευστικές και δερματικές λοιμώξεις.

Ο Abu Hassan, εργαζόμενος της ActionAid Παλαιστίνης, μας είπε: «Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο φρικτή είναι η κατάσταση εδώ. Χθες γίναμε μούσκεμα από τη βροχή. Οι σκηνές που στηρίζονταν με νάιλον από πάνω και ξύλα σκόρπισαν παντού. Δεν άντεξαν τον άνεμο και τη βροχή. Οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν φάρμακα για τα παιδιά τους, αλλά τα φαρμακεία είναι άδεια. Μιλάμε για απόλυτη καταστροφή, πέρα ​​από κάθε φαντασία. Υπάρχουν ελάχιστες τουαλέτες για περισσότερα από 400 άτομα! Αν χρειαστεί κάποιος άνθρωπος να πάει τουαλέτα, θα πρέπει να περιμένει κάνα πεντάωρο…».

Η ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της ActionAid βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο. Μοιράζουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και έχουμε καταφέρει να αγοράσουμε ιατρικές προμήθειες για χειρουργεία σε κάποια νοσοκομεία. Φροντίζουμε, ταυτόχρονα, να ενισχύουμε την τοπική οικονομία, καθώς η ομάδα μας στη Γάζα προμηθεύεται τα είδη που διανέμει από την τοπική αγορά, όπου αυτό είναι εφικτό δεδομένης της διαθεσιμότητας. Παράλληλα με την έμπρακτη υποστήριξη στο πεδίο, ως ActionAid ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και το άνοιγμα, αλλά και τη βιωσιμότητα του ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα παρέχει τα είδη πρώτης ανάγκης και επιβίωσης, σε επαρκείς ποσότητες, σε 2,2 εκατ. αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Καθώς το νερό, η τροφή, τα καύσιμα και οι ιατρικές προμήθειες εξαντλούνται, οι ζωές χιλιάδων αθώων βρίσκονται σε κίνδυνο, γι' αυτό και πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη είσοδος των βασικών αγαθών στην περιοχή.

Σε ευχαριστούμε από καρδιάς που βρίσκεσαι πάντα δίπλα σε ανθρώπους που μας χρειάζονται.

REUTERS/Umit Bektas via Ideal Image

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Με τη βοήθεια ανθρώπων όπως εσύ, η αλυσίδα αλληλεγγύης έχει μεγαλώσει και έχουμε ήδη καταφέρει να ανταποκριθούμε άμεσα και να εξασφαλίσουμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης για τους αμάχους της Γάζας. Οι ανάγκες, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται, γι' αυτό και σε χρειαζόμαστε ξανά δίπλα μας.. Δες παρακάτω πώς μπορείς να βοηθήσεις:

38€

Μπορούν να προσφέρουν σε μια οικογένεια κουτί πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τραυμάτων, καθώς τα νοσοκομεία παρουσιάζουν ελλείψεις και υπολειτουργούν

50€

Μπορούν να παρέχουν σε ένα άτομο σκηνή, στρώμα ύπνου, κουβέρτες και ηλιακή λάμπα

70€

Μπορούν να παρέχουν σε 1 οικογένεια πακέτο με είδη υγιεινής για έναν μήνα (χαρτί υγείας, σαπούνι, σερβιέτες, εσώρουχα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα)

104€

Μπορούν να παρέχουν σε μια 5μελή οικογένεια φαγητό για έναν μήνα (βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, γαλακτοκομικά, αλάτι, ζάχαρη, κονσέρβες)

Κάνε μια δωρεά μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της ActionAid

Μπορείς σήμερα κιόλας να στηρίξεις όλους τους ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη στη Γάζα, μέσω δωρεάς. Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.

Εάν δεν σε εξυπηρετεί να κάνεις τη δωρεά σου μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορείς να την καταβάλεις μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Παρακαλούμε αν έχεις κωδικό υποστηρικτή σημείωσέ τον, καθώς και το κείμενο «Έκτακτη Έκκληση Παλαιστίνη», στην αιτιολογία της κατάθεσης για να λάβεις την απόδειξή σου. Αν δεν έχεις κωδικό υποστηρικτή ή δεν τον θυμάσαι, συμπλήρωσε τη φόρμα.

Alpha Bank: GR7101401490149002002005570

Εθνική Τράπεζα: GR5501101270000012748006728

ΑCΤΙΟΝΑΙD ΕΛΛΑΣ - ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας σε αυτές τις τραγικές στιγμές. Αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοι και συνεργάτες μας στο πεδίο συγκεντρώνουν τις ανάγκες και μελετάμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στην ανθρωπιστική αυτή κρίση. Όπως κάνουμε εδώ και τόσους μήνες, συνεχίζουμε τις δωρεές για να μπορέσουμε να παρέχουμε άμεση βοήθεια. Μπορείτε να βοηθήσετε με μια υποστήριξη με τις εξής επιλογές:

- Με 38€ μπορείτε να προσφέρετε σε μια οικογένεια κουτί πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τραυμάτων, καθώς τα νοσοκομεία παρουσιάζουν ελλείψεις και υπολειτουργούν

- Με 50€ μπορείτε να παρέχετε σε ένα άτομο σκηνή, στρώμα ύπνου, κουβέρτες και ηλιακή λάμπα

- Με 70€ μπορείτε να παρέχετε σε 1 οικογένεια πακέτο με είδη υγιεινής για έναν μήνα (χαρτί υγείας, σαπούνι, σερβιέτες, εσώρουχα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα)

- Με 104€ μπορείτε να παρέχετε σε μια 5μελή οικογένεια φαγητό για έναν μήνα (βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι, φασόλια, ρύζι, μακαρόνια, γαλακτοκομικά, αλάτι, ζάχαρη, κονσέρβες)

O απολογισμός των θανάτων και των τραυματιών αυξάνεται συνεχώς με δραματικούς ρυθμούς. Από τις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή από την έναρξη του πολέμου, μέχρι και πριν λίγες ημέρες, σχεδόν 34.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 75.700 έχουν τραυματιστεί σοβαρά. 

Οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν επηρεαστεί περισσότερο, καθώς αποτελούν το 70% των θυμάτων. Χαρακτηριστικά, κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται ένα παιδί, ενώ κάθε 2 ώρες σκοτώνεται μία μητέρα. Πάνω από 9.000 γυναίκες έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, κατά μέσο όρο 63 γυναίκες ανά ημέρα. Το 60% των σπιτιών και το 76% των σχολείων στη Γάζα έχουν καταστραφεί, ενώ δεν υπάρχει κανένα νοσοκομείο που να λειτουργεί πλήρως-χαρακτηριστικά, από τα 36 νοσοκομεία, αυτή τη στιγμή λειτουργούν τα 10 και αυτά με τεράστιες ελλείψεις και ανεπάρκεια σε εξοπλισμό και προσωπικό.   

Η κατάσταση είναι τραγική και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ανοιχτούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την παροχή άμεσης βοήθειας.

Δυστυχώς, αυτές τις στιγμές, η επικοινωνία μας με τους συναδέλφους από το γραφείο της ActionAid στο κατεχόμενο Παλαιστινιακό έδαφος γίνεται με δυσκολία. Σε τέτοιες στιγμές, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να έχουμε νέα για τα παιδιά της Αναδοχής, καθώς ενδεχόμενες επισκέψεις στις κοινότητές μας θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των συναδέλφων και συναδελφισσών μας, αλλά και των ίδιων των παιδιών. Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα σας ενημερώσουμε.

Στη Γάζα, η συνεχής κρίση έχει επηρεάσει σοβαρά τις τοπικές αγορές. Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους παροχής βοήθειας, με τη δημιουργία συνδέσεων με αξιόπιστους τοπικούς συνεργάτες. Από την αρχή του πολέμου, εδώ και 6 μήνες, έχουμε αφοσιωθεί στην παράδοση βασικών προμηθειών, δίνοντας προτεραιότητα σε τρόφιμα, ιατρικά είδη και είδη προσωπικής υγιεινής, χρησιμοποιώντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο. Έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε περισσότερα από 145.000 άτομα τους τελευταίους 6 μήνες με ανθρωπιστική βοήθεια.

Μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει τα εξής:

- 45.640 άτομα έχουν λάβει φαγητό με διανομή σε γεύματα, πακέτα τροφίμων και σιτηρά 

- Πάνω από 6.750 άνθρωποι έχουν λάβει πακέτα προσωπικής υγιεινής, ρούχα και ζεστά σκεπάσματα για τον χειμώνα

- Πάνω από 20.000 άτομα έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε καθαρό νερό κι εγκαταστάσεις υγιεινής

- Πάνω από 1.650 γυναίκες και παιδιά έχουν λάβει ψυχολογική στήριξη και προστασία μέσω τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας και μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά

- Πάνω από 1.160 οικογένειες έλαβαν οικονομική ενίσχυση για να καλύψουν διάφορες ανάγκες τους

- 40.000 άνθρωποι έλαβαν ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα

Είμαστε μια ανεξάρτητη διεθνής οργάνωση κι εστιάζουμε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνεργαζόμαστε με τοπικές ανθρωπιστικές οργανώσεις και παρέχουμε βοήθεια απευθείας στις κοινότητες. Δεν χρηματοδοτούμε τη βία οποιουδήποτε είδους. Υποστηρίζουμε τα μακροπρόθεσμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση, τη λήξη της κατοχής και των αποκλεισμών και για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Η ActionAid δεν είναι υπέρ ή κατά κάποιας θρησκείας ή εθνοτικής ομάδας. Εστιάζουμε τη δουλειά μας υπέρ των πιο ευάλωτων ανθρώπων, όπου κι αν ζουν.

Σχεδόν το σύνολο της δωρεάς σας πηγαίνει  στην κάλυψη αναγκών των αμάχων.

Συγκεκριμένα, το 90% επενδύεται απευθείας. Το 10% της δωρεάς σας επενδύεται για σκοπούς που μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τον αντίκτυπό μας, όπως για παράδειγμα  στην προσπάθειά μας για ανεύρεση νέων πόρων και την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά σε μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εξασφαλίζουμε την ορθή, χρηστή και αποτελεσματική χρήση των πόρων μας, μέσα από αυστηρές διαδικασίες ελέγχων από ανεξάρτητες εταιρείες ορκωτών λογιστών κάθε χρόνο. Παράλληλα, ειδικό τμήμα της ActionAid International διενεργεί τακτικούς ελέγχους στα οικονομικά όλων των χωρών δράσης της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε τους ανθρώπους που στηρίζουμε, τους εθελοντές και το προσωπικό μας, διασφαλίζοντας το ανώτατο δυνατό επίπεδο διαφάνειας προς τους υποστηρικτές μας. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Βοήθησε τώρα!