Σχολική Αναδοχή
Σχολική Αναδοχή
Σχολική
Αναδοχή
Md. Kamrul Hasan/ ActionAid

Όταν οι μαθητές μαθαίνουν την πραγματική έννοια της αλληλεγγύης!

Md. Kamrul Hasan/ ActionAid

Είσαι εκπαιδευτικός; Τώρα μπορείς εσύ και οι μαθητές σου να γίνετε μαζί Ανάδοχοι της ActionAid!

Μάθετε πώς εσείς και οι μαθητές σας μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή ενός παιδιού και ολόκληρης της κοινότητάς του με μόλις 0,82 λεπτά την ημέρα. Έτσι μπορούν οι μαθητές να γνωρίσουν την πραγματική έννοια της αλληλεγγύης!

Η απόφασή σας να γίνετε Ανάδοχοι μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού που ζει σε μια χώρα της Αφρικής, της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής. Αναδοχή όμως δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής όπου ζει, ώστε να επιτευχθούν θετικές και μακροχρόνιες αλλαγές στη ζωή τους. Σημαίνει, επίσης, υποστήριξη της δράσης μας στην Ελλάδα.

Είστε μοναδικοί!

Εσείς και οι μαθητές σας, είστε οι μοναδικοί Ανάδοχοι ενός συγκεκριμένου παιδιού, με το οποίο η τάξη σας θα αποκτήσει μια προσωπική σχέση. Το παιδί φυσικά γνωρίζει ότι αποκτά έναν μακρινό φίλο που στηρίζει τα προγράμματα και τα έργα που γίνονται στην περιοχή που ζει.

Η δύναμη της Δωρεάς σας

Η δωρεά σας ως τάξη έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, γιατί συμβάλλει στη μεταμόρφωση μιας ολόκληρης κοινότητας, αλλά και στη διατήρηση και ενίσχυση του έργου μας στην Ελλάδα. Από τα 25€ της μηνιαίας δωρεάς σας, τα 17€ επενδύονται σε προγράμματα στις χώρες δράσης μας, δηλαδή στη χώρα στην οποία ζει το παιδί της Αναδοχής σας, και σε προγράμματα στην Ελλάδα. 5€ επενδύονται σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κοινού και εύρεσης νέων πόρων και υποστηρικτών, ενώ 3€ καλύπτουν τα λειτουργικά μας έξοδα.

O μακρινός σας φίλος & εσείς

Το πρώτο πράγμα που λαμβάνετε σαν Ανάδοχο Σχολείο είναι η φωτογραφία του παιδιού με το οποίο συνδέεστε. Είναι μια συναρπαστική στιγμή και συνάμα πολύ συγκινητική! Στη συνέχεια, κάθε 6 μήνες το παιδί σάς στέλνει μία ζωγραφιά κι ένα μήνυμά του! Μπορείτε και εσείς να του γράψετε και να του στείλετε ζωγραφιές, δίνοντάς του μεγάλη χαρά!