Στην εκπαίδευση
Στην εκπαίδευση
Στην εκπαίδευση
Η γνώση φέρνει
την αλλαγή
ActionAid

Οι νεαροί πολίτες μαθαίνουν και διεκδικούν το μέλλον τους

Η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση αποτελούν βασικά εργαλεία μας για να μειώσουμε τη φτώχεια και την αδικία. Επενδύουμε στην εκπαίδευση, διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες, ικανούς να διεκδικήσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο για όλες και όλους.

Σε όλες τις χώρες δράσης μας αγωνιζόμαστε, ώστε να έχουν όλοι και όλες ίσες ευκαιρίες για ποιοτική εκπαίδευση. Έτσι, δημιουργούμε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και παράλληλα ενισχύουμε τα σχολεία σε υποδομές και εξοπλισμό, πραγματοποιούμε σεμινάρια κατάρτισης των εκπαιδευτικών και ενημερώνουμε τους πολίτες για το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Στην Ελλάδα, υλοποιούμε προγράμματα και δημιουργούμε εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων και οργανώνουμε σεμινάρια κατάρτισης εκπαιδευτικών από το 2000. Επιπλέον, προσφέρουμε στους «ανήσυχους γονείς» προτάσεις για δραστηριότητες με τα παιδιά τους σχετικά με τα δικαιώματα, το περιβάλλον, την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

«Αυτό που πήρα
από αυτήν την
δράση είναι
να μη μένω θεατής.»
Μαριλένα, Β’γυμνασίου.

Αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης

"Το σχολείο είχε προβλήματα και λίγους μαθητές. Τώρα είμαστε 70 παιδιά! Χαιρόμαστε για τις καλές συνθήκες μαθήματος." Yuna, 9 ετών, Νεπάλ

Umesh Nepali/ActionAid

Αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης

«Οι γονείς μου είναι φτωχοί και δουλεύουν όλη μέρα στα χωράφια. Ευτυχώς είμαι τυχερή που πάω σχολείο.» Simpy, Ινδία

ActionAid

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Μέσα από τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα θα βρεις δημιουργικούς τρόπους να φέρεις τον κόσμο πιο κοντά στα παιδιά.

Για εκπαιδευτικούς

Εκπαιδευτικά υλικά και προγράμματα για να φέρεις τον κόσμο στην τάξη σου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για οικογένειες

Δραστηριότητες για δημιουργικούς γονείς και δραστήρια παιδιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκπαιδευτικά Νέα