Στην εκπαίδευση
Στην εκπαίδευση
ActionAid
Στην εκπαίδευση
Η γνώση φέρνει
την αλλαγή

Δες την εκπαιδευτική μας δράση στην Ελλάδα.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ActionAid

Οι νεαροί πολίτες μαθαίνουν και διεκδικούν το μέλλον τους

Η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση αποτελούν βασικά εργαλεία μας για να μειώσουμε τη φτώχεια και την αδικία. Επενδύουμε στην εκπαίδευση, διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες, ικανούς να διεκδικήσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο για όλες και όλους.

Σε όλες τις χώρες δράσης μας αγωνιζόμαστε, ώστε να έχουν όλοι και όλες ίσες ευκαιρίες για ποιοτική εκπαίδευση. Έτσι,δημιουργούμε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και παράλληλα ενισχύουμε τα σχολεία σε υποδομές και εξοπλισμό, πραγματοποιούμε σεμινάρια κατάρτισης των εκπαιδευτικών και ενημερώνουμε τους πολίτες για το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Στην Ελλάδα, υλοποιούμε προγράμματα και δημιουργούμε εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων και οργανώνουμε σεμινάρια κατάρτισης εκπαιδευτικών από το 2000. Επιπλέον, προσφέρουμε στους «ανήσυχους γονείς» προτάσεις για δραστηριότητες με τα παιδιά τους σχετικά με τα δικαιώματα, το περιβάλλον, την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

«Αυτό που πήρα
από αυτήν την
δράση είναι
να μη μένω θεατής.»
Μαριλένα, Β’γυμνασίου.

Αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης

"Το σχολείο είχε προβλήματα και λίγους μαθητές. Τώρα είμαστε 70 παιδιά! Χαιρόμαστε για τις καλές συνθήκες μαθήματος." Yuna, 9 ετών, Νεπάλ

Umesh Nepali/ActionAid

Αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης

«Οι γονείς μου είναι φτωχοί και δουλεύουν όλη μέρα στα χωράφια. Ευτυχώς είμαι τυχερή που πάω σχολείο.» Simpy, Ινδία

ActionAid