Παίξε με τα παιδιά σου
μαθαίνοντας!
ActionAid

Γνωρίζουμε τον κόσμο παίζοντας

Τι πιο όμορφο και δημιουργικό από το να περνάς χρόνο με τα παιδιά σου παίζοντας;

Σε αυτή την ενότητα θα βρεις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά δημοτικού για να παίξετε παρέα. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα γνωρίσουν με απλό και δημιουργικό τρόπο την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τον ρόλο μας μέσα σε αυτό, την αξία της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, της θέσης που έχουμε στον κόσμο και το πώς η δράση μας μπορεί να έχει αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για παιχνίδι και μάθηση και υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι, όπως μαρκαδόρους, μολύβια, λευκές κόλες και φαντασία!

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Επινοώντας μία ιστορία!

Αν θέλεις να επινοήσεις μια γρήγορη, αστεία ιστορία χρειάζεσαι 4 βασικά στοιχεία: φαντασία, έναν χαρακτήρα (τουλάχιστον!), το πού βρίσκεται αυτός χαρακτήρας, τι του συμβαίνει ξαφνικά και πώς τελικά το αντιμετωπίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεγάλη τραμπάλα του πλανήτη

Όταν ξεκίνησαν όλα, ήταν κάπως έτσι. Δίπλα από το δέντρο Λούνα υπήρχαν και ένα σωρό άλλα δέντρα, άλλα μικρά άλλα μεγάλα, άλλα φουντωτά, άλλα ψηλά και λυγερόκορμα, όλα όμως μαζί έφτιαχναν ένα μεγάλο δάσος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα μικρό πειρατικό καράβι

Το μικρό πειρατικό καράβι αρμένισε για μέρες στον ωκεανό. Οι 4 πειρατές, ο Τζόσουα, η Κόνα, η Ελένη και η Μαλάλα, μελετούσαν τον χάρτη του χαμένου θησαυρού αλλά ακόμα δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν πού ήταν κρυμμένο το σεντούκι, στο οποίο ήταν φυλακισμένες όλες οι λέξεις του κόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο παγκόσμιοι είμαστε;

Σταθείτε σε μια γραμμή, ο ένας δίπλα στον άλλον. Ένας από την οικογένεια ή την παρέα σας ξεκινά να διαβάζει μία-μία τις παρακάτω 10 ερωτήσεις. Αν η απάντησή σας για κάθε ερώτηση είναι ΝΑΙ, τότε κάνετε ένα βήμα μπροστά. Αν είναι ΟΧΙ, τότε κάνετε ένα βήμα πίσω.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ