Ποιοι είμαστε
Ποιοι είμαστε
Μάθε για εμάς
και τι θέλουμε
να πετύχουμε
ActionAid

Στην Ελλάδα και τον κόσμο

Είμαστε μια ανεξάρτητη, διεθνής οργάνωση που αγωνίζεται ενάντια στη φτώχεια και την αδικία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα δουλεύουμε σε περισσότερες από 45 χώρες και εκπαιδεύουμε ανθρώπους και κοινότητες, ώστε να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και να διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια και έναν κόσμο πιο δίκαιο για όλες και όλους.

Στην προσπάθειά μας αυτή συνεργαζόμαστε με τοπικές οργανώσεις και παράλληλα πιέζουμε φορείς και κυβερνήσεις για να καταπολεμήσουμε πολιτικές και πρακτικές που διαιωνίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Όλα αυτά, τα πετυχαίνουμε χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων που μας στηρίζουν.

Δουλεύουμε σε
45
χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το όραμά μας

Οραματιζόμαστε έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες, ώστε να ζουν χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Umesh Nepali/ ActionAid

Η αποστολή μας

Ευαισθητοποιούμε, εκπαιδεύουμε, ενδυναμώνουμε και ενεργοποιούμε την κοινωνία, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, μέσα από καινοτόμα προγράμματα, υπηρεσίες και συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ώστε να πετύχουν βιώσιμες αλλαγές για το μέλλον τους.

Οι αξίες μας

Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε καθορίζεται από το πλαίσιο των αξιών μας. 

1

Ο αμοιβαίος σεβασμός

2

Η δικαιοσύνη για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, κοινωνικής τάξης, υγείας κ.λπ.

3

Η αξία και αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων 

4

Η αποδοχή της διαφορετικότητας 

5

Η ακεραιότητα και η διαφάνεια 

6

Η αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους και τους λαούς 

7

Η ανεξαρτησία από πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες δεσμεύσεις 

8

Η ταπεινότητα και η διάθεση για συνεργασία γύρω από τα προβλήματα του κόσμου

Οι προτεραιότητές μας 

Πιστεύουμε ότι η αλλαγή προς μία κοινωνία με περισσότερη ισονομία και δικαιοσύνη χρειάζεται την κινητοποίηση και τη συνεργασία όλων των πολιτών. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες, ώστε να γίνουν ενεργοί και να κάνουν την κοινωνία δικαιότερη.

Τα προγράμματά μας, έτσι, καθορίζονται από τις εξής προτεραιότητες:

Στηρίζουμε τους κοινωνικά αποκλεισμένους ανθρώπους για να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους

Προωθούμε τις αξίες της ενεργού πολιτειότητας, δηλαδή προστατεύουμε τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Δημιουργούμε ευκαιρίες για συμμετοχή στα κοινά, ατομικά ή ομαδικά, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο 

Ασκούμε πίεση, ώστε να διαμορφωθούν δημόσιες πολιτικές που μειώνουν την αδικία και προωθούν τις αξίες της ενεργού πολιτειότητας.