Έργα που υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια των σχολείων
Έργα που υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια των σχολείων
Όσα πετύχαμε
με τη βοήθεια των
σχολείων
ActionAid

Εμπνεύσου από έργα που έχουν υλοποιηθεί από τη σημαντική στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο με το πρόγραμμα «Η Δύναμη είναι στο χέρι σου».

ActionAid

Στην κοινότητα Wakii στην Γκάνα, η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Γυναίκες και παιδιά αναγκάζονταν καθημερινά να περπατάνε πολλά χιλιόμετρα και να κουβαλάνε νερό για την επιβίωση τους. Συχνά αρρώσταιναν εξαιτίας της κατανάλωσης βρώμικου νερού και η σωματική κούραση ήταν τεράστια. 

Κοινό μας όραμα ήταν μια κοινότητα όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Τη σχολική χρονιά 2018-2019, με το πρόγραμμα «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», καλέσαμε όλα τα σχολεία Ελλάδας και Κύπρου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουμε ένα έργο ύδρευσης. Και τα καταφέραμε! Χάρη στη στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών! 

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κοινότητα τον Αύγουστο του 2021!

Δες εδώ τον αναλυτικό υπολογισμό του έργου. 

Γκοραγκάτ: Ένα κέντρο απασχόλησης για τα παιδιά

Το φθινόπωρο του 2017 καλέσαμε και πάλι όλα τα σχολεία της Ελλάδας να συμμετέχουν στην ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», αυτή τη φορά με στόχο να χτίσουμε ένα κέντρο εκπαίδευσης και απασχόλησης για τα παιδιά της περιοχής Γκοραγκάτ στο Μπανγκλαντές.

Στο κέντρο απασχόλησης που έχει κατασκευαστεί, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να ενημερωθούν, αλλά και να προστατευθούν από απαράδεκτες πρακτικές, όπως ο γάμος σε παιδική ηλικία και η παιδική εργασία. Είναι ένα χώρος όπου διασκεδάζουν και μαθαίνουν, έχοντας πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό. Έτσι, όχι μόνο αναπτύσσουν σημαντικές για τη ζωή τους γνώσεις τους, αλλά και καλλιεργούν, με συστηματικό τρόπο, το ενδιαφέρον τους για τη μάθηση. Η εκπαιδευτική κοινότητα κινητοποιήθηκε κι έτσι πέρα από τη συγκέντρωση του ποσού, λάβαμε εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα από μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα, τα οποία ήδη έχουν ταξιδέψει στη μακρινή Γκοραγκάτ!

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κοινότητα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2019. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

Για μια ακόμη φορά, χάρη στην απίστευτη κινητοποίηση των μαθητών, τα καταφέραμε!

Το 2016 καλέσαμε τα σχολεία όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν στην ενέργεια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου», με στόχο να χτίσουμε δύο σχολικές αίθουσες στο χωριό Γκαλαγκάλα στην Ουγκάντα. Η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική, καθώς πάνω από 7.000 μαθητές από 134 σχολεία σε όλη τη χώρα αγόρασαν το βραχιολάκι της ενέργειας και συνέβαλαν στο να συγκεντρωθούν οι πόροι για την κατασκευή των δύο αιθουσών.

Όλοι μαζί, όμως, καταφέραμε ακόμη πιο πολλά, καθώς το ποσό που συγκεντρώθηκε τελικά κάλυψε τις ανάγκες και για ένα πηγάδι και μια παιδική χαρά, για τα παιδιά του Γκαλαγκάλα.

Ευχαριστούμε! Αποδείξατε ότι μια μικρή πράξη αλληλεγγύης, μπορεί να έχει μεγάλη δύναμη! Είμαστε σίγουροι ότι με τη δύναμη του «μαζί», κάθε σκέψη μας μπορεί να γίνει πράξη. 

Τα έργα ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017.

Δες εδώ τον αναλυτικό απολογισμό των έργων.

Δες το φετινό έργο