μαραθώνιος αθήνας 2023
μαραθώνιος αθήνας 2023
Μαραθώνιος
Αθήνας 2023

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ! Έλα μαζί μας να βρεθούμε στην ίδια ομάδα και να τρέξουμε μαζί, ενωμένοι με κοινό σύνθημα την αλληλεγγύη. 

 

Μαραθώνιος Αθήνας 2023! 

Οι θέσεις για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας έχουν εξαντληθεί!

Ο Μαραθώνιος Αθήνας 2023 περιλαμβάνει τα 5 χλμ, τα 10 χλμ και τον κλασικό Μαραθώνιο δρόμο των 42 χλμ. που πραγματοποιούνται το Σάββατο στις 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Τρέχοντας μαζί μας στον φετινό Μαραθώνιο Αθήνας, με το κόκκινο μπλουζάκι, συνεισφέρεις στον αγώνα μας να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων και να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

 

μαραθώνιος αθήνας 2023

Τo T-Shirt της ActionAid για τον Μαραθώνιο Αθήνας

Όλοι οι δρομείς για τον Μαραθώνιο Αθήνας 2023 λαμβάνουν το βαμβακερό κόκκινο T-shirt της ομάδας μας, με το λογότυπο της ActionAid, χωρίς επιπλέον κόστος, όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία εγγραφών.

μαραθώνιος αθήνας

Τo αθλητικό T-Shirt της ActionAid

Με μόλις 10€ επιπλέον της εγγραφής σου στον Μαραθώνιο Αθήνας 2023, μπορείς να αποκτήσεις το λευκό αθλητικό μπλουζάκι με το λογότυπο της ActionAid, ειδικό για την ημέρα των αγώνων αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περίσταση θελήσεις. Το αθλητικό T-shirt έχει κλειστή λαιμόκοψη με εσωτερικά γαζιά, είναι πικέ 100% πολυέστερ, 150 γρ/μ2, διαπνεόμενο, εύκολο στο πλύσιμο και στο στέγνωμα.

Εταιρικές συμμετοχές στον Μαραθώνιο της Αθήνας 2023

Επιλέγοντας να συμμετέχετε ως εταιρεία σε έναν αθλητικό αγώνα όπως ο Μαραθώνιος Αθήνας 2023 με την ομάδα της ActionAid, έχετε μια μοναδική ευκαιρία για team building, ενώ παράλληλα υποστηρίζετε τις δράσεις μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Ελένη Αναστασίου στο eleni.anastasiou@actionaid.org ή στο +30 2120006300.

Ευχαριστούμε πολύ τις εταιρείες που μας στηρίζουν και τρέχουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο.

Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή μας στο Μαραθώνιο της Αθήνας

ΗΛΙΑΚΙΑΚΟ ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον Μαραθώνιο Δρόμο μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 18 ετών (γεννημένοι/-ες τουλάχιστον το 2005)

Στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένοι/-ες τουλάχιστον το 2011)

Στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένοι/-ες τουλάχιστον το 2011)

 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Aγώνας του Μαραθωνίου Δρόμου θα ξεκινήσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 09.00. Όλοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 17.30.

Ο Αγώνας Δρόμου 10χλμ θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 17.00 από την Λεωφόρο Αμαλίας - στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη-, με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Όλοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 19.00.

Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ STOIXIMAN θα ξεκινήσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 08.15 πμ από την Λεωφόρο Αμαλίας - στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη-, με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Όλοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 09.55.

.

ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Τα πακέτα του ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνουν τα εξής:

 

Στο Ενισχυμένο/ Advanced Επίπεδο Εγγραφής περιλαμβάνονται:

• Αριθμός Συμμετοχής (bib number) με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης
• Επίσημο T-shirt του αγώνα από την Adidas
• Τσάντα διαχείρισης ιματισμού δρομέα
• Μεταφορά Δρομέα στην αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου (αφορά μόνο τον Μαραθώνιο Δρόμο)
• Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια (σταθμοί υποστήριξης και ιατρικές υπηρεσίες) και μετά τον αγώνα (σταθμός τροφοδοσίας και ιατρικών υπηρεσιών)
• Ασφαλής Διαχείριση Ρουχισμού δρομέα κατά τη διάρκεια του αγώνα
• Ασφάλιση από Ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα από την ERGO
• Μετάλλιο Τερματισμού (παρέχεται αποκλειστικά και μόνο σε δρομείς που τερματίζουν επιτυχώς τον αγώνα)
• Πιστοποιητικό Συμμετοχής με τον χρόνο τερματισμού του δρομέα μέσω του marathonphotos.live (παρέχεται μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων και εφόσον ο δρομέας συμπεριλαμβάνεται σε αυτά)
• Live tracking μέσω της επίσημης εφαρμογής Athens Marathon & Half App
 

Το Πλήρες / Full Επίπεδο Εγγραφής περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

• Σακίδιο πλάτης
• Κάρτα μετακινήσεων ΟΑΣΑ
• Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης
• Πετσέτα Προσώπου
• 15% έκπτωση στο Athens Marathon e-shop
 

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕΓΑΣ 

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής και του απαραίτητου υλικού του αγώνα για όλους τους συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου.

Οι ώρες και μέρες λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δρομέων για το κοινό είναι οι εξής:

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023: 13.00 – 20.00
Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023: 10.00 – 20.00
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023: 10.00 – 20.00
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023: 10.00 – 18.00

* Σημειώνεται ότι αριθμοί συμμετοχής για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ ΟΠΑΠ θα παραδίδονται μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στη 1μμ, δεδομένου ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕΓΑΣ

Όλοι οι εγγεγραμμένοι δρομείς, που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία εγγραφής, θα λάβουν δέκα (10) μέρες περίπου πριν τον αγώνα, email που θα τους γνωστοποιεί τον αριθμό συμμετοχής τους (bib number).
Ο δρομέας που έχει λάβει το παραπάνω email κατευθύνεται, σύμφωνα με τον αγώνα και τον αριθμό συμμετοχής του, στον αντίστοιχο Σταθμό Διανομής, από όπου παραλαμβάνει φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής του και το υλικό του αγώνα- επιδεικνύοντας απαραιτήτως:

1) αντίγραφο του email με τον αριθμό συμμετοχής τους και
2) επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριό κτλ).

*Σε περιπτώσεις ανήλικων συμμετεχόντων χωρίς ταυτότητα, απαιτείται επίδειξη του Πιστοποιητικού Γέννησης

*Οι δρομείς που δεν έχουν παραλάβει το email με τον αριθμό συμμετοχής τους, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επί τόπου τη σχετική βεβαίωση από το Γραφείο Επιβεβαίωσης Εγγραφών. Στη συνέχεια με το αποδεικτικό αυτό και τα λοιπά απαραίτητα έγγραφα, απευθύνονται στον αντίστοιχο Σταθμό Διανομής Αριθμών Συμμετοχής.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ T-SHIRT ActionAid

Για να παραλάβεις το βαμβακερό κόκκινο T-Shirt της ActionAid ή αντίστοιχα το T-Shirt αθλητικών προδιαγραφών, αν έχεις επιλέξει πακέτο συμμετοχής με αθλητικό T-Shirt, θα ενημερωθείς σε ξεχωριστή επικοινωνία περίπου δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο της Αθήνας 2023

Στις 10 Μαρτίου 1896. Κατά τη διάρκεια των Α' Πανελληνίων Αγώνων Στίβου, διεξήχθη ο 1ος Μαραθώνιος Δρόμος της Αθήνας, ο οποίος ήταν και αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Χαρίλαος Βασιλάκος με χρόνο 3 ώρες και 18 λεπτά αναδείχθηκε νικητής, ενώ ο μετέπειτα νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρος Λούης, τερμάτισε πέμπτος.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας 2023 περιλαμβάνει τους αγώνες των  5 χλμ., των 10 χλμ. και τον κλασικό Μαραθώνιο δρόμο των 42 χλμ. που πραγματοποιούνται το Σάββατο στις 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Μπορείς να βρεις τις διαδρομές για τα 5χλμ., τα 10 χλμ. και τα 42χλμ. στα αντίστοιχα links κάθε αγώνα.

Τα αποτελέσματα για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2023 θα αναρτηθούν εδώ.

Η ActionAid λαμβάνει μέρος και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος διεξάγεται συνήθως τον Μάρτιο κάθε έτους.

Για να δηλώσεις συμμετοχή, πρέπει να συμπληρώσεις τη φόρμα εγγραφής και να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή σου. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο eleni.anastasiou@actionaid.org ή στο +30 2120006300.

Για να ενημερωθείς για τις επόμενες αθλητικές δραστηριότητες της ActionAid, μπορείς να παρακολουθείς την ενότητα «Αθλητικές εκδηλώσεις», που επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα, μπορείς να εγγραφείς στο newsletter μας, ώστε να ενημερώνεσαι πιο άμεσα για τις προσεχείς αθλητικές εκδηλώσεις.