Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη
Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη
Γνώρισε
το Κέντρο μας
στη Θεσσαλονίκη
Anna Botsoglou/ActionAid

Οι νέοι άνθρωποι στο επίκεντρο

Στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη, νέες και νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να τις εφαρμόσουν σε πραγματικά παραδείγματα, να δημιουργήσουν, να δικτυωθούν και να γνωρίσουν ανθρώπους, να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τελικά να φέρουν την αλλαγή που θέλουν στην πόλη τους.

Kosmas Panagiotidis/ActionAid

Οι δράσεις μας: SKG in action
 

Η πρώτη δράση του Κέντρου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2020. Περισσότεροι από 50 νέοι και νέες 18 έως 30 ετών συμμετείχαν στη διήμερη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την ομάδα της Youthnest, καθώς επικρατούσαν συνθήκες εγκλεισμού στη χώρα. Χωρίστηκαν σε 18 ομάδες, υπέβαλαν τις προτάσεις τους για αλλαγές που θέλουν να δουν στους τομείς της προσβασιμότητας, του περιβάλλοντος και των τεχνών και απέδειξαν ότι μπορούν να παίξουν ενεργό ρόλο στη βελτίωση της πόλης.

Metallus Creative Design/ΑctionAid

Οι δράσεις μας: Comic Ν’ Play

H 19η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic Ν’ Play υλοποιήθηκε με την υποστήριξή μας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CIAK MigrACTION! για την ανάδειξη της συμβολής της μετανάστευσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την έτσι τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών στη χώρα μας. 

Dimitra Kazi/ActionAid

Οι δράσεις μας: Mural Arts project

Νέοι και νέες από 18 έως 30 ετών, που ζουν στη Θεσσαλονίκη και θέλουν να φέρουν αλλαγές μέσω της τέχνης, έχουν την ευκαιρία, είτε είναι καλλιτέχνες είτε όχι, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και μέσω των mural arts να φέρουν την τέχνη στον δημόσιο χώρο. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, έμπειροι επαγγελματίες και youth leaders συνεργάζονται με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για τη δημιουργία ενός mural στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Το εργαστήρι Mural Arts το διοργανώνουμε από κοινού με το Ινστιτούτο Mural Arts (Philadelphia) και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. 

ActionAid

Οι δράσεις μας: Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας για την Απασχολησιμότητα

Το Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας είναι μια πρωτοβουλία που προετοιμάζει νέους και νέες από 18 έως 30 ετών, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, για την αγορά εργασίας. Η δράση πραγματοποιείται σε κύκλους, διάρκειας δύο μηνών. Κάθε κύκλος απευθύνεται σε ομάδες 12 με 15 ατόμων και έχει στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και της ικανότητας εύρεσης και διατήρησης εργασίας των συμμετεχόντων. Πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, κοινωνικές επιστήμες, εξυπηρέτηση πελατών, λιανικό εμπόριο και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας είναι μερικοί από τους επαγγελματικούς κλάδους που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. 

ActionAid
Έλα μαζί μας

Μάθε περισσότερα για τις δράσεις μας και πώς μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ.