Έκτακτη έκκληση
για την Τουρκία
και τη Συρία
ActionAid

Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία οδήγησε

εκατοντάδες ανθρώπους σε απόγνωση,

χρειάζονται προστασία. 

Κάνε μία δωρεά!

ActionAid
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

35
55
90
130
260
630
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

μπορούν να εξασφαλίσουν σε μια οικογένεια ένα θερμαντικό σώμα για να ζεσταθούν μέσα στο ψύχος

μπορούν να προσφέρουν σε μια μητέρα και δύο παιδιά ισοθερμικά ρούχα και κουβέρτες για να επιβιώσουν μέσα στην παγωνιά
μπορούν να προσφέρουν σε δύο οικογένειες έτοιμο φαγητό, ψωμί και νερό, για μια εβδομάδα
μπορούν να παρέχουν σε μια πενταμελή οικογένεια προσωρινό καταφύγιο από τις ακραίες καιρικές συνθήκες
μπορούν να παρέχουν σε δύο πενταμελείς οικογένειες προσωρινό καταφύγιο από το δριμύ κρύο
μπορούν να προσφέρουν σε 14 οικογένειες έτοιμο φαγητό, ψωμί και νερό για μια εβδομάδα
Ελάχιστο ποσό: 1€
35
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΧΡΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Το 2ο μέρος μιας μεγάλης τραγωδίας

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Η καταστροφή και τα συντρίμμια που είναι ακόμα εκεί να θυμίζουν τον εφιάλτη που δεν έχει τελειώσει. Στη Συρία και την Τουρκία οι νεκροί ξεπερνούν τους 55.000, ενώ οι τραυματίες και στις δυο χώρες είναι πάνω από 100.000.  Βρισκόμαστε στο πεδίο, συνεχίζουμε τη δράση μας παρέχοντας σωτήρια βοήθεια, για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα τραγική πραγματικότητα.

Πάνω από

55.000

άνθρωποι

έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους

Τι συμβαίνει στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον σεισμό

Η ομάδα της ActionAid καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τους σεισμόπληκτους μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία. Συγκεκριμένα:

- Στη Συρία, 43.000 εκτοπισμένα άτομα ζουν ακόμα σε προσωρινές κατοικίες-κέντρα υποδοχής και καταυλισμούς. Το χειμερινό ψύχος είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Χωρίς ενίσχυση στη χρηματοδότηση, για τη μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων σε ασφαλείς κατοικίες μπορεί να χρειαστεί ακόμα και 5 χρόνια.  

- 3,7 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με επισιτιστική κρίση, ενώ 4,1 εκατ. έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής στήριξης στη Συρία. Με τον περιορισμό στη χρηματοδότηση, οι ζωές των ανθρώπων αυτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων βρίσκονται  σε άμεσο κίνδυνο.  

- Στην Τουρκία, 760.000 άνθρωποι ζουν σε προσωρινά καταλύματα, ενώ υπολογίζεται ότι 1,2 εκατ. γυναίκες και κορίτσια, ανάμεσά τους και 64.000 έγκυες, βρίσκονται σε ανάγκη. 

Η ανταπόκρισή μας

Στον αγώνα αυτόν είχαμε σύμμαχό τους την αλληλεγγύη των υποστηρικτών μας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, στηρίξαμε την επιβίωση και ανακούφιση χιλιάδων ανθρώπων, παρείχαμε τα εφόδια ώστε να μπορέσουν να αφήσουν πίσω τους την τραγωδία και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.  

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στον ένα χρόνο από τον σεισμό καταφέραμε και στηρίξαμε 197.211 ανθρώπους με διάφορες ενέργειες.

Χρειαζόμαστε κι εσένα! Για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν, για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Υπάρχει τεράστια ανάγκη για στέγη, θέρμανση, ζεστά ρούχα και φαγητό. 

35€

μπορούν να εξασφαλίσουν σε μια οικογένεια ένα θερμαντικό σώμα 

90€

μπορούν να προσφέρουν σε δύο οικογένειες έτοιμο φαγητό, ψωμί και νερό, για μια εβδομάδα.

130€

μπορούν να παρέχουν σε μια πενταμελή οικογένεια προσωρινό καταφύγιο

260€

μπορούν να παρέχουν σε δύο πενταμελείς οικογένειες προσωρινό καταφύγιο

Κάνε μια δωρεά μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της ActionAid

Μπορείς σήμερα κιόλας να στηρίξεις όλους τους ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη στην Τουρκία και την Συρία μετά τον φονικό σεισμό μέσω δωρεάς. Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.

Εάν δεν σε εξυπηρετεί να κάνεις τη δωρεά σου μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορείς να την καταβάλεις μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Παρακαλούμε αν έχεις κωδικό υποστηρικτή σημείωσέ τον στην αιτιολογία της κατάθεσης, για να λάβεις την απόδειξή σου.

Αν δεν έχεις κωδικό υποστηρικτή ή δεν τον θυμάσαι, συμπλήρωσε τη φόρμα.

Alpha Bank: GR7101401490149002002005570

ΑCΤΙΟΝΑΙD ΕΛΛΑΣ - ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Ως ActionAid βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη γραμμή στη βόρεια Συρία, σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση Violet, με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια. Στηρίζουμε το έργο του απεγκλωβισμού ανθρώπων θαμμένων στα ερείπια με την ενοικίαση μηχανημάτων και με την παροχή στέγης, ζεστών ρούχων και τροφίμων. Συγκεκριμένα, παρέχουμε βοήθεια στην πόλη Idlib και στις Armanaz, Harem, Azaa, Afrin, Janderis και Atareb. Εστιάζουμε ιδιαίτερα τη βοήθειά μας στις γυναίκες, τα κορίτσια και περιθωριοποιημένες ομάδες που είναι πιο ευάλωτες μετά από καταστροφές.

Όχι, δεν συγκεντρώνουμε τρόφιμα ή άλλα είδη για τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία. Μέρος της δράσης μας σε ανθρωπιστικές κρίσεις είναι και η τόνωση της τοπικής οικονομίας και για τον λόγο αυτό επιλέγουμε να μην ξοδέψουμε χρήματα στη μεταφορά προϊόντων, αλλά στην αγορά τους από τις πληγείσες ή από γειτονικές περιοχές.

Όχι, δεν στέλνουμε εθελοντές και εθελόντριες στην Τουρκία και τη Συρία ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή που έχει πληγεί από ανθρωπιστική κρίση. Το προσωπικό και οι εθελοντικές ομάδες μας αποτελούνται από άτομα που ζουν στις χώρες όπου δρούμε. Πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζουν σε μία περιοχή ή μια χώρα μπορούν να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους πιο άμεσα και αποτελεσματικά και γι’ αυτό δεν επιβάλλουμε λύσεις, αλλά συνεργαζόμαστε μαζί τους και προσφέρουμε στήριξη και γνώσεις.

Όχι, δεν στέλνουμε εθελοντές ή εθελόντριες σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Κάνοντας μία δωρεά για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε μετά τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, θα στηρίξεις τους πιο ευάλωτους ανθρώπους που συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια. Μιλώντας στους κοντινούς σου ανθρώπους για τη δωρεά σου και προωθώντας τα μηνύματά μας,  μας στηρίζεις ώστε να ενισχύσουμε την παρέμβασή μας και να παραμείνουμε εκεί που μας χρειάζονται ακόμα κι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν.

Όχι, δεν λειτουργεί πρόγραμμα Αναδοχής της ActionAid στις δύο αυτές χώρες.

Βοήθησε τώρα!