Daniel Jukes
Έκτακτη έκκληση
Επισιτιστική κρίση
στην ανατολική Αφρική

Κάνε μία δωρεά!

Daniel Jukes
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

35
50
100
200
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Ελάχιστο ποσό: 1€
35
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΣΗΣ ΧΡΕΩΣΗΣ SEPA

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Η δωρεά σου είναι σημαντική

Οι χώρες της ανατολικής Αφρικής προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μία από τις χειρότερες επισιτιστικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Οι κάτοικοι της Αιθιοπίας, της Κένυας και της Σομαλιλάνδης μετά από τέσσερα χρόνια φτωχής συγκομιδής λόγω της κλιματικής αλλαγής έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την ακραία πείνα, ενώ βρέφη και μικρά παιδιά υποσιτίζονται.

Η έντονη ανομβρία, η χρόνια έλλειψη νερού και οι αυξημένες τώρα τιμές τροφίμων και ενέργειας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία ωθούν τους κατοίκους της ανατολικής Αφρικής στην πείνα και στα όρια της επιβίωσης.

Με τη δωρεά σου θα βοηθήσεις τους ανθρώπους αυτούς.

Jenna Farineau

Τι συμβαίνει τώρα στην ανατολική Αφρική;

Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι τιμές σε τρόφιμα, καύσιμα και λιπάσματα παρουσίασαν ραγδαία ανοδική πορεία. Οι οικογένειες αναγκάζονται να ξοδεύουν διπλάσια έως και τετραπλάσια χρήματα από ό,τι δαπανούσαν μέχρι πρόσφατα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Ο πόλεμος ήρθε να επιδεινώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινότητες, καθώς εδώ και πολύ καιρό παλεύουν με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, την πανδημία, τα σμήνη ακρίδων που κατέστρεψαν τις σοδειές τους, την πολιτική και οικονομική αστάθεια. Οι χώρες αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες με μια από τις σοβαρότερες επισιτιστικές κρίσεις.

Με τις καλλιέργειες να ξεραίνονται και τα ζώα να πεθαίνουν από την έλλειψη τροφής και νερού, οι κάτοικοι των χωρών της ανατολικής Αφρικής εξαρτώνται από την εισαγωγή ειδών πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή τους. Ο περιορισμός των εξαγωγών και η αύξηση των τιμών των καυσίμων εντείνουν την επισιτιστική κρίση, την ώρα που ήδη 20 εκατ. άνθρωποι πεινούν.

Τι κάνουμε για την επισιτιστική κρίση

Η ActionAid συνεργάζεται με τοπικές οργανώσεις για την παροχή τροφής, νερού και υποστήριξης των ανθρώπων στην Αιθιοπία, την Κένυα και τη Σομαλιλάνδη.

Αιθιοπία

Ανταποκρινόμαστε στην καταστροφική ανθρωπιστική κρίση στο Tigray, την Amhara και την Afar, παρέχοντας τρόφιμα και χρηματική υποστήριξη σε 60.000 ανθρώπους, καθώς και πακέτα προσωπικής υγιεινής, όπως σαπούνι και σερβιέτες για γυναίκες και κορίτσια. Βοηθάμε, επίσης, τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία των ζώων τους, καθώς από αυτά εξασφαλίζουν την καθημερινή τους τροφή και εισόδημα.

Κένυα

Μέχρι στιγμής, έχουμε υποστηρίξει 93.330 ανθρώπους στην Κένυα. Παρέχουμε χρηματική υποστήριξη, αποκαθιστούμε πηγές νερού και προσφέρουμε τρόφιμα στις πιο ευάλωτες οικογένειες και στα σχολεία.

Σομαλιλάνδη

Στη Σομαλιλάνδη, μια αυτόνομη περιοχή της Σομαλίας όπου δραστηριοποιούμαστε, παρέχουμε τρόφιμα και νερό, ενημερώνουμε τους κατοίκους για τη βιώσιμη γεωργία και τους βοηθάμε να καλλιεργήσουν φρούτα και λαχανικά.

Περισσότερα από 27.998 νοικοκυριά έχουν λάβει χρηματική υποστήριξη στις περιοχές Togdheer, Sanaag και Sool τους τελευταίους δύο μήνες.

Η ανατολική Αφρική αντιμετωπίζει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Γιατί;

Η επισιτιστική κρίση έχει προκληθεί από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κλιμακούμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με τις αλλεπάλληλες ξηρασίες, τα σμήνη ακρίδων, την πανδημία, τις παρατεταμένες συγκρούσεις και σαφώς τον πόλεμο Ουκρανίας και Ρωσίας.

Βοήθησέ τους

Με την κλιματική αλλαγή η ξηρασία είναι πολύ έντονη. Κι έπειτα, ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε σημαντικά τη ζωή μας. Με τον πληθωρισμό, οι τιμές των τροφίμων και των καυσίμων έχουν γίνει απαγορευτικές. Παλαιότερα, πουλούσαμε μια κατσίκα και μας έφτανε να πάρουμε φαγητό για έναν ολόκληρο μήνα – τώρα ίσα που φτάνει να αγοράσουμε δυο πράγματα.

Hibo Aden, ActionAid Σομαλιλάνδης

Βοήθησε τώρα!