Έκτακτη έκκληση
στην ανατολική Αφρική

Άνθρωποι σε απόγνωση.

Χρειάζονται προστασία. 

Κάνε μία δωρεά!

Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

50
130
290
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
θα βοηθήσουμε μια οικογένεια από την Σομαλιλάνδη με πακέτα τροφίμων για δυο εβδομάδες
θα παρέχουμε τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα σε τρεις οικογένειες στην Αιθιοπία που έχουν πληγεί από την ξηρασία 
θα προσφέρουμε πακέτα τροφίμων για τρεις μήνες σε δυο οικογένειες στην Κένυα 
Ελάχιστο ποσό: 1€
50
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΧΡΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Η δωρεά σου είναι σημαντική

Οι χώρες της ανατολικής Αφρικής, εδώ και δεκαετίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια από τις χειρότερες επισιτιστικές κρίσεις. Η Αιθιοπία, η Κένυα και η Σομαλιλάνδη μετά από τέσσερα χρόνια φτωχής συγκομιδής λόγω της κλιματικής αλλαγής έρχονται αντιμέτωπες με ακραία πείνα σε καθημερινή βάση και σοβαρό υποσιτισμό μεταξύ βρεφών και μικρών παιδιών.

Έντονη ανομβρία, χρόνια έλλειψη νερού και τώρα οι αυξημένες τιμές τροφίμων και ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σπρώχνουν οικογένειες που ζουν στην Αφρική στην πείνα και στα όρια της επιβίωσης.

Με τη δωρεά σου θα βοηθήσεις τους ανθρώπους αυτούς.

Τι συμβαίνει τώρα στην ανατολική Αφρική;

Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι τιμές σε τρόφιμα, καύσιμα και λιπάσματα έχουν μία ραγδαία ανοδική πορεία. Οι οικογένειες θα πρέπει να ξοδεύουν από διπλάσια έως και τετραπλάσια από αυτά που δαπανούσαν μέχρι πριν από λίγο καιρό για να μπορέσουν να διατηρήσουν το ήδη χαμηλό επίπεδο διαβίωσης. Ο πόλεμος ήρθε να κάνει εντονότερες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες κοινότητες, που ήδη παλεύουν με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, την πολιτική και οικονομική αστάθεια.

Με τις καλλιέργειες να ξεραίνονται και τα ζώα να πεθαίνουν από την έλλειψη τροφής και νερού, οι χώρες της ανατολικής Αφρικής εξαρτώνται από την εισαγωγή ειδών πρώτης ανάγκης για τη επιβίωσή τους. Ο περιορισμός των εξαγωγών και η αύξηση των τιμών των καυσίμων εντείνουν την επισιτιστική κρίση, την ώρα που ήδη πάνω από 36 εκατ. άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με την πείνα.

Τι κάνουμε για την επισιτιστική κρίση

Η ActionAid συνεργάζεται με τοπικούς οργανισμούς, για την παροχή τροφής, νερού και υποστήριξης των ανθρώπων στην Αιθιοπία, την Κένυα και τη Σομαλιλάνδη.

Αιθιοπία

Ανταποκρινόμαστε στην καταστροφική ανθρωπιστική κρίση στο Tigray, την Amhara και την Afar, παρέχοντας τρόφιμα και χρηματική υποστήριξη σε 60.000 άτομα καθώς και πακέτα προσωπικής γυναικείας υγιεινής, όπως σαπούνι και σερβιέτες για γυναίκες και κορίτσια. Βοηθάμε, επίσης, τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία των ζώων τους, στα οποία βασίζονται για την καθημερινή τροφή και εισόδημά τους. 

Κένυα

Μέχρι στιγμής, έχουμε υποστηρίξει 93.330 άτομα στην Κένυα. Παρέχουμε χρηματική υποστήριξη, αποκαθιστούμε πηγές νερού και προσφέρουμε τρόφιμα στις πιο ευάλωτες οικογένειες και στα σχολεία.

Σομαλιλάνδη

Στη Σομαλιλάνδη, μια αυτόνομη περιοχή της Σομαλίας όπου δραστηριοποιούμαστε, παρέχουμε τρόφιμα έκτακτης ανάγκης, νερό και βοηθάμε τις τοπικές κοινότητες να καλλιεργήσουν φρούτα και λαχανικά και ενημερώνουμε τις κοινότητες για τη βιώσιμη γεωργία.

Περισσότερα από 27.998 νοικοκυριά έχουν λάβει χρηματική υποστήριξη στις περιοχές Togdheer, Sanaag και Sool τους τελευταίους δύο μήνες.

Η ανατολική Αφρική αντιμετωπίζει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Γιατί;

Η επισιτιστική κρίση έχει προκληθεί από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κλιμακούμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με τις αλλεπάλληλες ξηρασίες και τις ακρίδες, την πανδημία, τις παρατεταμένες συγκρούσεις και σαφώς λόγω του πολέμου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Βοήθησέ τους

Έχουμε πολύ έντονη ξηρασία εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε κατά πολύ τη ζωή μας. Λόγω του πληθωρισμού, η τιμή των τροφίμων και των καυσίμων έχει γίνει απαγορευτική. Παλαιότερα, η πώληση μιας και μόνο κατσίκας ήταν αρκετή για να πάρεις φαγητό για έναν ολόκληρο μήνα, τώρα ίσα που επαρκεί για να αγοράσεις μόνο δύο είδη.

Αναφέρει ο Hibo Aden από την ActionAid Σομαλιλάνδης

Βοήθησε τώρα!