Γίνε φίλος
της ActionAid
ActionAid

Γίνε μέρος μιας κοινότητας φίλων

που τους ενώνουν η αγάπη για τα παιδιά και τους ανθρώπους

που μας χρειάζονται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

ActionAid
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

11
20
30
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Ελάχιστο ποσό: 8€
Συχνότητα Υποστήριξης*
Μηνιαία
Μηνιαία
Τριμηνιαία
Εξάμηνη
Ετήσια
11
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ
ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Εντολή πληρωμής μέσω web/ phone banking από όλες τις Ελληνικές τράπεζες.
Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τι σημαίνει φιλία για εμάς

Φίλος ο [fílos] θηλ. φίλη [fíli]:

Άτομο με το οποίο αναπτύσσει κάποιος μια (στενή) κοινωνική σχέση, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη, συμπάθεια, εμπιστοσύνη, εκτίμηση: αδελφικός / πιστός / επιστήθιος / καρδιακός / παιδικός / οικογενειακός φίλος.

Επιλέγοντας να κάνεις τη δωρεά σου μηνιαία, γίνεσαι Φίλος της ActionAid και στηρίζεις ανθρώπους που σε χρειάζονται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Εσύ επιλέγεις το ποσό της δωρεάς που θέλεις να προσφέρεις κάθε μήνα, ξεκινώντας από τα 8€. Δωρεά που θα προσφέρει ουσιαστικές αλλαγές μέσα από τις δράσεις της ActionAid. Θα προσφέρεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση και στη διεκδίκηση των πιο βασικών δικαιωμάτων.

Επιλέγεις το ποσό της δωρεάς σου, ξεκινώντας από τα 8€.

Μια σχέση εμπιστοσύνης!

Κάθε πραγματική φιλία πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Για να το διασφαλίσουμε αυτό, στην ActionAid η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν προτεραιότητες μας από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα. To 2006 βραβευτήκαμε για τη διαφάνειά μας από τον διεθνή οργανισμό OneWorldTrust. Και στην Ελλάδα, κάθε χρόνο η οικονομική διαχείριση μας επικυρώνεται από ελεγκτές της διεθνούς οργάνωσης, ενώ ελέγχεται επίσης και από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές.

[ { "number": 15, "color": "#918677", "title": "\u03c6\u03bf\u03c1\u03b5\u03af\u03c2" } ,{ "number": 85, "color": "#c2b9ad", "title": "\u03b9\u03b4\u03b9\u03ce\u03c4\u03b5\u03c2" } ]

Μια σχέση εμπιστοσύνης!

Κάθε πραγματική φιλία πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Για να το διασφαλίσουμε αυτό, στην ActionAid η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν προτεραιότητες μας από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα. To 2006 βραβευτήκαμε για τη διαφάνειά μας από τον διεθνή οργανισμό OneWorldTrust. Και στην Ελλάδα, κάθε χρόνο η οικονομική διαχείριση μας επικυρώνεται από ελεγκτές της διεθνούς οργάνωσης, ενώ ελέγχεται επίσης και από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές.

[ { "number": 23, "color": "#a59b8d", "title": "\u03c0\u03c1\u03bf\u03ce\u03b8\u03b7\u03c3\u03b7 \u03ad\u03c1\u03b3\u03bf\u03c5 \u03ba\u03b1\u03b9 \u03c0\u03c1\u03bf\u03c3\u03ad\u03bb\u03ba\u03c5\u03c3\u03b7 \u03c5\u03c0\u03bf\u03c3\u03c4\u03b7\u03c1\u03b9\u03ba\u03c4\u03ce\u03bd" } ,{ "number": 13, "color": "#c2b9ad", "title": "\u03bb\u03b5\u03b9\u03c4\u03bf\u03c5\u03c1\u03b3\u03b9\u03ba\u03ac \u03ad\u03be\u03bf\u03b4\u03b1" } ,{ "number": 64, "color": "#918677", "title": "\u03ad\u03c1\u03b3\u03b1 \u03c3\u03c4\u03b9\u03c2 \u03c7\u03ce\u03c1\u03b5\u03c2 \u03c0\u03bf\u03c5 \u03c3\u03c4\u03b7\u03c1\u03af\u03b6\u03b5\u03b9 \u03b7 ActionAid" } ]

Τι θα προσφέρεις με τη δωρεά σου στην Ελλάδα

Με τη δωρεά σου στηρίζεις ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και που αντιμετωπίζουν διακρίσεις. Άτομα των οποίων οι φωνές αγνοούνται.

Στηρίζεις το Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα, που παρέχει δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στηρίζεις το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη, όπου νέες και νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να τις εφαρμόσουν σε πραγματικά παραδείγματα, να δημιουργήσουν, να δικτυωθούν και να γνωρίσουν ανθρώπους, να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τελικά να φέρουν την αλλαγή που θέλουν για τις ίδιες και τους ίδιους, αλλά και στην πόλη τους.

Με λίγα λόγια, η οικονομική σου υποστήριξη αξιοποιείται όπου υπάρχει ανάγκη!

 

Τι θα προσφέρεις με τη δωρεά σου στον υπόλοιπο κόσμο 

Μαζί, βοηθάμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αγωνιστούν για τα δικαιώματα που τους στερούνται, για απλά πράγματα, όπως το δικαίωμα στην τροφή, το δικαίωμα να παραμείνουν στη γη τους, τα παιδιά τους να έχουν  εκπαίδευση, να έχουν λόγο στις αποφάσεις που διαμορφώνουν τη ζωή τους.

Δεν πρόκειται να μοιράσουμε ενημερωτικά δελτία ή να υποδείξουμε στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν, διότι γνωρίζουμε ότι μακροπρόθεσμα κάτι τέτοιο δε λειτουργεί. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούμε τους πόρους, την επιρροή και την εμπειρία μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να οδηγηθούν στις δικές τους λύσεις.

Ακούμε τι πραγματικά θέλουν και χρειάζονται. Βοηθούμε τις κοινότητες να αναλάβουν από κοινού δράση, ώστε να καθιστούν τις κυβερνήσεις τους υπόλογες και παρέχουμε την  υποστήριξή μας στους τοπικούς οργανισμούς σε όποιους τομείς τη χρειάζονται.

Μαζί, επιφέρουμε μια διαρκή θετική διαφορά.

Πώς θα ενημερώνεσαι

Με την εγγραφή σου στο πρόγραμμα, θα λάβεις τον φάκελο της φιλίας με τις πρώτες πληροφορίες για τον Φίλο της ActionAid. Δύο φορές το χρόνο θα λαμβάνεις ηλεκτρονικά τα νέα για τους φίλους που στήριξες με την δωρεά σου τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Θα λαμβάνεις επίσης ηλεκτρονικές ενημερώσεις για όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας. Τέλος, μπορείς να δεις το έργο που στηρίζεις στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη όποτε θες, με μία απλή βόλτα στον Κολωνό και την Πλατεία Ναυαρίνου, αντίστοιχα.

ActionAid

Συχνές Ερωτήσεις

 • Προγράμματα στήριξης ενηλίκων στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα.
 • Προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά και εφήβους στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα.
 • Προγράμματα για την κινητοποίηση των νέων στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη.
 • Αναπτυξιακά προγράμματα σε όλο τον κόσμο
   

Αναλυτικά:
 

Κέντρο ActionAid στην Αθήνα
 

Στηρίζουμε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που ανήκουν σε ευάλωτες οικογένειες χαμηλού εισοδήματος μέσα από το Κέντρο της ActionAid, έναν χώρο στον Κολωνό στο κέντρο της Αθήνας, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα. Έτσι, οι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά, λύσεις σε προβλήματά τους, κουράγιο και δύναμη για ένα καλύτερο μέλλον.
 

Συγκεκριμένα, στο Κέντρο παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες για ενήλικες που προσφέρονται από σύμβουλο εργασίας, λογιστή και κοινωνικούς λειτουργούς, όπως επίσης και δωρεάν προγράμματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένων γλωσσών, ώστε να μπορέσουν να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Παράλληλα, παιδιά και έφηβοι ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, αποκτούν νέες γνώσεις και βελτιώνουν τη σχολική τους απόδοση μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια.

 
Το Κέντρο χρηματοδοτείται από ανθρώπους σαν κι εσάς, αλλά και από Ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ελληνικές εταιρείες. Χρειάζεται, τη στήριξή σου για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της δράσης του.
 

Εκπαιδευτικά προγράμματα
 

Στην ActionAid διαμορφώνουμε τους ενεργούς πολίτες του αύριο μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία με τη συμμετοχή περισσότερων από 50.000 μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και περισσότερων από 1.000 εκπαιδευτικών σε Ελλάδα και Κύπρο, κάθε χρόνο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις μας ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τα παιδιά, ώστε να συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενός κόσμου δίκαιου και βιώσιμου.
 

Αναπτυξιακά προγράμματα στον κόσμο
 

Επιπλέον, πραγματοποιούμε σε όλον τον κόσμο δράσεις και έργα που στηρίζουν τους φτωχότερους και πιο αδικημένους ανθρώπους, ώστε να διεκδικήσουν και να αποκτήσουν για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την κοινότητά τους βασικά δικαιώματα, όπως νερό, τροφή, εκπαίδευση και ισότητα.
 

Όλα αυτά μπορείς να τα προσφέρεις ξεκινώντας από μόλις 8€/ μήνα! Εσύ επιλέγεις το ποσό της δωρεάς σου!

Ως Ανάδοχος μπορείς με 25€ το μήνα να στηρίζεις τόσο το έργο μας στην Ελλάδα, όσο και τη δράση μας εκτός Ελλάδας και ειδικότερα σε μία χώρα της Αφρικής, της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής.  Σημαντική διαφορά είναι ότι συνδέεσαι με ένα παιδί από μία κοινότητα της χώρας αυτής το οποίο γίνεται εκπρόσωπος της κοινότητάς του και ολόκληρου του έργου της ActionAid.  Μέσα από αυτή τη σχέση, η δωρεά σου έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα γιατί ουσιαστικά συνδράμει στη μεταμόρφωση μιας ολόκληρης κοινότητας.  Έτσι ξεκινάει μία αμφίδρομη σχέση.  Θα λαμβάνεις μία ζωγραφιά και ένα μήνυμα του παιδιού δύο φορές το χρόνο και στην αρχή της Αναδοχής σου μία φωτογραφία του, η οποία στη συνέχεια θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια, ενώ αντίστοιχα και εσύ, θα μπορείς να του στείλετε γράμμα στα αγγλικά.   

Ναι, οτιδήποτε πάνω από 8 ευρώ, εσύ επιλέγεις το ποσό που θες να προσφέρεις. Έτσι θα είναι βιώσιμα τα προγράμματά μας, κάθε δωρεά είναι σημαντική! Και το πιο σημαντικό από όλα είναι σίγουρα η τακτική υποστήριξη, γιατί μας βοηθάει στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό της δράσης μας ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα και να προσφέρονται μόνιμες λύσεις. 

 

Όταν γίνεις Φίλος της ActionAid λαμβάνεις τον φάκελο της φιλίας που περιλαμβάνει:
 

 • Επιστολή καλωσορίσματος και οδηγίες σχετικά με την καταβολής της δωρεάς σου
 • Ενημερωτικό έντυπο για τη δράση της ActionAid 
 • Ένα μολύβι για να διαδώσεις το μήνυμα της ActionAid σε όλους σου τους φίλους και γνωστούς 
 • Ένα μαγνητάκι για να σου θυμίζει κάθε μέρα τη σχέση με την οργάνωση.
   

Θα λαμβάνεις επίσης:
 

 • Δύο ενημερωτικές εκθέσεις το χρόνο που παρουσιάζουν την πρόοδο του έργου μας στην Ελλάδα, αλλά και όλης της δράσης που στηρίζεις, καθώς και τις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί. 
 • Την ετήσια οικονομική έκθεση της ActionAid, η οποία είναι επικυρωμένη από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των οικονομικών της στοιχείων.  
 • Ενημερώσεις για άλλες δράσεις της ActionAid στην Ελλάδα και τον κόσμο, όπως επίσης προσκλήσεις σε εκδηλώσεις. 
 • Απόδειξη της ετήσιας δωρεάς σου για φορολογική χρήση.  

 

Μπορείς να καταβάλλεις τη δωρεά σου με συχνότητα χρέωσης κάθε μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο ή κάθε έτος.
 

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο καταβολής της δωρεά σου, εάν μένεις στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται μέσω:
 

 • πιστωτικής/ χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας 
 • πάγιας εντολής στην τράπεζά σας ή δίνοντάς μας τον αριθμό λογαριασμού σας (IBAN) και την τράπεζα σου 
 • web/ phone banking από όλες τις ελληνικές τράπεζες
   

Εάν μένεις στην Κύπρο, υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες, καταβολής μέσω:
 

 • πιστωτικής/ χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας 
 • δίνοντάς μας τον αριθμό λογαριασμού σας (IBAN) και τον κωδικό SWIFT της τράπεζας σου
   

Εάν μένεις σε άλλες χώρες, υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες, καταβολής μέσω:
 

 • πιστωτικής/ χρεωστικής / προπληρωμένης κάρτας 
 • δίνοντάς μας τον αριθμό ενός λογαριασμού σας σε ευρώ (IBAN) και τον κωδικό SWIFT της τράπεζας σου.
   

Είναι οι πιο απλές και ξεκούραστες διαδικασίες για εσάς και ταυτόχρονα βοηθούν πολύ στη μείωση των λειτουργικών μας εξόδων.

Εάν μένεις στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται με:
 

 • κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα ή την Alpha Bank 
 • ταχυπληρωμή
   

Εάν μένεις στην Κύπρο, υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες, καταβολής με:
 

 • κατάθεση στην Τράπεζα Κύπρου ή στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην Κύπρο
   

Εάν μένεις σε άλλες χώρες, υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες, καταβολής μέσω:
 

 • Δυστυχώς όχι. 

Βεβαίως, εάν έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις  8€ μηνιαίως, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιθυμείς οι δράσεις της ActionAid στην Ελλάδα να ενισχυθούν και να διευρυνθούν, ώστε να αλλάξουν οι ζωές ακόμα περισσότερων ανθρώπων, μπορείς  να προσφέρετε επιπλέον ποσό στην ισχύουσα δωρεά σας, ως Ανάδοχος, κάθε μήνα.
 

Διαφορετικά, θα μπορούσες  να προσφέρεις μία εφάπαξ δωρεά για την ενίσχυση των αναπτυξιακών προγραμμάτων μας στον κόσμο.

 

Αυτή τη στιγμή, μόνο οι Ανάδοχοι μπορούν να συμμετέχουν.

Η μακροχρόνια και τακτική υποστήριξή σου είναι καθοριστική για να λειτουργήσει ευεργετικά το πρόγραμμα του Φίλου της ActionAid για τους ανθρώπους που στηρίζει η οργάνωση, καθώς και για να αναπτυχθεί το έργο μας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεις δράσεις που φέρνουν μόνιμες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων. Εάν αντιμετωπίσεις δυσκολία στην καταβολή της δωρεάς σου, επικοινώνησε στο 212.000.6300 ή στο 22.100.399 από Κύπρο το ταχύτερο δυνατό για να βρούμε την καλύτερη λύση.

Η τακτική δωρεά σας βοηθάει πολύ να προγραμματίζονται και να υλοποιούνται χωρίς δυσκολίες τα έργα αλλαγής στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες δράσης. Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε μόνιμες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και μας βοηθάει να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων ή φυσικών καταστροφών. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντική η τακτική υποστήριξή σου για την εξέλιξη του έργου μας.
 

Φυσικά, όμως, κατανοούμε ότι δεν μπορεί κανείς σήμερα να προβλέψει με ασφάλεια το αύριο. Επομένως, αν αντιμετωπίσεις δυσκολία στην καταβολή της δωρεάς σου, επικοινωνήστε απευθείας στο 212.000.6300 ή στο 22.100.399 για Κύπρο το ταχύτερο δυνατό για να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Επίλεξε το ποσό που θέλεις να κάνεις δωρεά