Η δύναμη είναι στο χέρι σου
Η δύναμη είναι στο χέρι σου
Εκπαιδευτικοί & μαθητές
έχουν τη δύναμη
στο χέρι τους!
ActionAid

Εκπαιδευτικοί και μαθητές υλοποιούν, με το πρόγραμμα αυτό, ένα έργο σε κάθε σχολική χρονιά, που αλλάζει τη ζωή των παιδιών και των κατοίκων μιας περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ActionAid

Η δύναμη είναι στο χέρι σου 2023-2024

Χάρη σε εσάς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές σας, μέχρι σήμερα έχουμε αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων παιδιών, ολοκληρώνοντας έργα όπως σχολικές αίθουσες, κέντρα ανάπτυξης παιδιού, αλλά και έργα ύδρευσης!

Σας καλούμε και φέτος να γίνετε ένας κρίκος αλληλεγγύης που θα ενώσει τους μαθητές σας για ένα καλό σκοπό: για να συμβάλλουμε στον εξοπλισμό ενός Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων για ευκαιρίες μάθησης για παιδιά και ενήλικες στην κοινότητα Τζιλόρ της Σενεγάλης.

ActionAid

Η κοινότητα Τζιλόρ

Η κοινότητα Τζιλόρ βρίσκεται στα κεντροδυτικά της Σενεγάλης στην περιοχή Fatick, η οποία περιλαμβάνει το δέλτα των ποταμών Sine και Saloum και δύο δάση. Η περιοχή που στηρίζει η ActionAid είναι αγροτική και οι άνθρωποι μένουν σε χωριά. Οι άνθρωποι ζουν σε μεγάλες οικογένειες που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 20 μέλη, καθώς μένουν μαζί γονείς, παιδιά, παππούδες και θείοι. Τα περισσότερα σπίτια είναι φτιαγμένα από τσιμέντο ή λασπότουβλα και έχουν τσίγκινες ή αχυρένιες στέγες. Επίσης, υπάρχουν στρογγυλά σπίτια από λάσπη και αχυρένια στέγη. Το μέγεθός τους εξαρτάται από το μέγεθος της οικογένειας. Η κουζίνα είναι ένας ξεχωριστός χώρος. Τα περισσότερα σπίτια έχουν πλέον βρύσες με τρεχούμενο νερό και τα χωράφια έχουν πηγάδια.

ActionAid

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε το βραχιολάκι της καμπάνιας;

Βήμα 1: Παραγγείλτε το βραχιολάκι «Η δύναμη είναι στο χέρι σου» για όσους μαθητές το επιθυμούν (2€ το καθένα), συμπληρώνοντας τη φόρμα παραγγελίας.

Βήμα 2: Μοιράστε τα βραχιολάκια στα παιδιά.

Βήμα 3: Φτιάξτε μαζί με τους μαθητές στα αγγλικά ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για τα παιδιά της Τζιλόρ. Όλα τα μηνύματα θα ταξιδέψουν μέχρι εκεί μόλις ολοκληρωθεί το έργο.

Κάθε βραχιολάκι είναι ένα

βήμα πιο κοντά

προς την υλοποίηση

του έργου. 

Έλα μαζί μας!

Εσείς οι εκπαιδευτικοί έχετε τη δύναμη να κινητοποιήσετε τους μαθητές σας να γίνουν κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, να μεταφέρετε τη γνώση σας για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής σε μία μακρινή χώρα, την Σενεγάλη αλλά και να υλοποιήσετε από κοινού ένα έργο που πραγματικά θα αλλάξει άμεσα και μακροχρόνια τις ζωές παιδιών και ενηλίκων στην Τζιλόρ αλλά και στις γειτονικές κοινότητες. 

Τα έργα που υλοποιήσαμε χάρη σε εσάς!

 Τι έχουμε καταφέρει μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλη την Ελλάδα, μέχρι τώρα:

1

2016: Στο Γκαλαγκάλα στην Ουγκάντα, κατασκευάσαμε μια σχολική αίθουσα, ένα πηγάδι και μια παιδική χαρά για τα 566 παιδιά.

2

2017: Στη Γκοραγκάτ του Μπανγκλαντές, υλοποιήσαμε ένα κέντρο απασχόλησης κι εκπαίδευσης για το παιδί, όπου θα ωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 100 παιδιά και έμμεσα 200 ενήλικες.

3

2018: Στο Wakii στη Γκάνα, πραγματοποιήσαμε ένα έργο ύδρευσης για να αποκτήσουν οι 1500 κάτοικοι καθαρό πόσιμο νερό.

4

2019 & 2020: Η νέα σχολική αίθουσα στο Κου-Ρομ στην Ουγκάντα είναι προς υλοποίηση και σύντομα τα παιδιά εκεί θα απολαμβάνουν τη νέα και ασφαλή τάξη.

Δείτε τι καταφέραμε μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές τη σχολική χρονιά 2018-2019. 

Επικοινώνησε με την Ελένη Αναστασίου στο eleni.anastasiou@actionaid.org