Έκτακτη έκκληση
για τους ανθρώπους
στο Νεπάλ
ActionAid

6,4 Ρίχτερ σε ορεινή περιοχή του Νεπάλ αφήνουν

άστεγους κι εκτεθειμένους

δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Κάνε μια δωρεά.

ActionAid
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

35
50
80
100
200
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Ελάχιστο ποσό: 1€
35
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΧΡΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Οι καταστροφικές συνέπειες του σεισμού

Μπορεί να μη βρίσκεται στις πρώτες γραμμές των ειδήσεων, αλλά ο ισχυρός σεισμός των 6,4 βαθμών Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή Τζάτζαρκοτ του δυτικού Νεπάλ, στις 3 Νοεμβρίου, άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους άστεγους. Σύμφωνα με αναφορά του τοπικού Υπουργείου Εσωτερικών, περισσότερα από 62.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές στις 13 πληγείσες περιοχές, με 26.557 σπίτια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 35.455 να έχουν υποστεί ζημιές. Επιπλέον, δεκάδες δημόσια κτίρια και υποδομές έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

Πάνω από

179.890 πολίτες

επηρεάστηκαν

από τον καταστροφικό σεισμό

Τι συμβαίνει στο Νεπάλ μετά τον σεισμό

Οι επιπτώσεις του σεισμού στη Τζάτζαρκοτ και τις γειτονικές περιοχές είναι σημαντικές για τα παιδιά και τους ενήλικες, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ζουν πλέον εκτεθειμένοι στο κρύο και σε δύσκολες συνθήκες.  Οι σεισμοπαθείς και οι σεισμοπαθούσες χρειάζονται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, με τις επείγουσες ανάγκες να περιλαμβάνουν στέγαση, κουβέρτες, φαγητό και ζεστά ρούχα για τα παιδιά. Επιπλέον, καίριας σημασία για τη ζωή των ανθρώπων αποτελεί η πρόληψη για το ξέσπασμα ασθενειών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με το κρύο και αυτών που μεταδίδονται με το νερό. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η άμεση ανταπόκριση στις πληγείσες κοινότητες είναι απαραίτητη.

ActionAid

Η ανταπόκρισή μας

Στο Νεπάλ συνεργαζόμαστε με την τοπική οργάνωση KIRDARC. Επικεντρωνόμαστε στους πιο ευάλωτους ανθρώπους, όπως τα παιδιά, οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, καθώς και τα ηλικιωμένα άτομα, που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, λόγω του υποσιτισμού και των λοιμώξεων από την έκθεση στο κρύο.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου! Για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν, για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

ActionAid

Κάνε μια δωρεά μέσω του τραπεζικού λογαριασμού της ActionAid

Μπορείς σήμερα κιόλας να στηρίξεις όλους τους ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη στο Νεπάλ, μέσω δωρεάς. Η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.

Εάν δεν σε εξυπηρετεί να κάνεις τη δωρεά σου μέσα από την ιστοσελίδα μας, μπορείς να την καταβάλεις μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Παρακαλούμε αν έχεις κωδικό υποστηρικτή σημείωσέ τον, καθώς και το κείμενο «Έκτακτη Έκκληση Νεπάλ», στην αιτιολογία της κατάθεσης για να λάβεις την απόδειξή σου. Αν δεν έχεις κωδικό υποστηρικτή ή δεν τον θυμάσαι, συμπλήρωσε τη φόρμα.

Alpha Bank: GR7101401490149002002005570

Εθνική Τράπεζα: GR5501101270000012748006728

ΑCΤΙΟΝΑΙD ΕΛΛΑΣ - ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Όχι, δεν στέλνουμε εθελοντές και εθελόντριες από την Ελλάδα στο Νεπάλ ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή που έχει πληγεί από ανθρωπιστική κρίση. Το προσωπικό και οι εθελοντικές ομάδες τους αποτελούνται από άτομα που ζουν στις χώρες όπου δρούμε. Πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζουν σε μία περιοχή ή μια χώρα μπορούν να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Ως ActionAid δεν επιβάλλουμε λύσεις στις κοινότητες όπου δρούμε, αλλά συνεργαζόμαστε μαζί τους και προσφέρουμε στήριξη.

Όχι, δεν στέλνουμε εθελοντές και εθελόντριες σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Κάνοντας μία δωρεά για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε μετά τον σεισμό στο Νεπάλ, θα στηρίξεις τους πιο ευάλωτους ανθρώπους που συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια. Μιλώντας στους κοντινούς σου ανθρώπους για τη δωρεά σου και προωθώντας τα μηνύματά μας, μας στηρίζεις ώστε να ενισχύσουμε την παρέμβασή μας και να παραμείνουμε εκεί που μας χρειάζονται, ακόμα κι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι μακριά από τις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά της Αναδοχής στο Νεπάλ.

Βοήθησε τώρα!