
Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου του καινοτόμου προγράμματος Social Farming 360°, με στόχο την κοινωνική επανένταξη μέσα από τη γεωργική δραστηριότητα.
Η Γενική Διευθύντρια της ActionAid στην Ελλάδα, Εύα Πολυζωγοπούλου, συμμετείχε στη συνάντηση της κοινοπραξίας, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς και τέθηκαν οι στόχοι για τη συνέχεια.
Στόχοι και παρεμβάσεις
Το Social Farming 360° στοχεύει στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας, την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την προώθηση της κοινωνικής γεωργίας εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.
Κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης η ActionAid πραγματοποίησε 7 τετραήμερες παρεμβάσεις σε 6 σωφρονιστικά καταστήματα με την συμμετοχή 447 κρατούμενων.
Οι θεματικές ενότητες περιλάμβαναν:
- Ανάπτυξη επαγγελματικής ταυτότητας και δεξιοτήτων
- Τάσεις στην αγορά εργασίας
- Τεχνικές αναζήτησης εργασίας και δημιουργία βιογραφικού
- Προετοιμασία για συνεντεύξεις
- Δημιουργία πλάνου δράσης και αξιοποίηση δικτύων στήριξης
Ο απολογισμός και η συνέχεια
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ActionAid παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεών της στον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Αρίστο Περρή. Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου, κ. Αιμίλιος Κυριάκου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Νέας Γεωργίας Νέας Γενιάς, κα. Έφη Λαζαρίδου και ο Ηλίας Μπενέκος, Γεωπόνος και Υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Οι εταίροι αξιολόγησαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και έθεσαν ως προτεραιότητα για τη δεύτερη χρονιά τον μετασχηματισμό της γεωργικής δραστηριότητας στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη και επανένταξη των κρατούμενων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με τη στήριξη του Ιδρύματος Citi και τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Η ActionAid συμμετέχει στον άξονα της Συμβουλευτικής Εύρεσης Εργασίας, ενώ στην κοινοπραξία περιλαμβάνεται και η Πύλη Ελευθερίας.
Μάθετε περισσότερα: https://athens.actionaid.gr/social-farming-360