Έκτακτη έκκληση
για την Τουρκία
και τη Συρία
ActionAid
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Η δωρεά μου

13
35
55
90
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

μπορούν να εξασφαλίσουν έτοιμα γεύματα, ψωμί και νερό, για δύο οικογένειες για μια μέρα

μπορούν να εξασφαλίσουν σε μια οικογένεια ένα θερμαντικό σώμα για να ζεσταθούν μέσα στο ψύχος
 μπορούν να προσφέρουν σε μια μητέρα και δύο παιδιά ισοθερμικά ρούχα και κουβέρτες για να επιβιώσουν μέσα στην παγωνιά
μπορούν να προσφέρουν σε δύο οικογένειες έτοιμο φαγητό, ψωμί και νερό, για μια εβδομάδα
Ελάχιστο ποσό: 1€
13
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία μου

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά. * Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ/ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ
ΧΡΕΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ

aa Θα μεταφερθείς αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Alpha Bank.

Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεργάζεται με την ActionAid για τη στήριξη των πληγέντων στην Τουρκία και τη Συρία. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για στέγη, θέρμανση, ζεστά ρούχα και φαγητό. Προτεραιότητά μας τα μικρά παιδιά, οι γυναίκες και οι οικογένειες που θα περάσουν άλλη μία νύχτα έξω στην παγωνιά χωρίς τίποτα.

13€

μπορούν να προσφέρουν σε δύο οικογένειες έτοιμο φαγητό, ψωμί και νερό, για μια μέρα.

35€

μπορούν να εξασφαλίσουν σε μια οικογένεια ένα θερμαντικό σώμα για να ζεσταθούν μέσα στο ψύχος.

55€

μπορούν να προσφέρουν σε μια μητέρα και δύο παιδιά ισοθερμικά ρούχα και κουβέρτες για να επιβιώσουν μέσα στην παγωνιά.

90€

μπορούν να προσφέρουν σε δύο οικογένειες έτοιμο φαγητό, ψωμί και νερό, για μια εβδομάδα.

Το 2ο μέρος μιας μεγάλης τραγωδίας

Η χειρότερη στιγμή είναι τώρα. Η επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι που τελικά δεν τα κατάφεραν, ο πόνος όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους, οι τραυματίες. Η καταστροφή και τα συντρίμμια που είναι ακόμα εκεί να θυμίζουν τον εφιάλτη που δεν έχει τελειώσει. Στη Συρία και την Τουρκία οι νεκροί ξεπερνούν τους 40.000, ενώ οι τραυματίες και στις δυο χώρες είναι πάνω από 100.000.  Βρισκόμαστε στο πεδίο, συνεχίζουμε τη δράση μας παρέχοντας σωτήρια βοήθεια, για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα τραγική πραγματικότητα.

Η ανταπόκρισή μας

Στη Βόρεια Συρία, συνεργαζόμαστε με την τοπική οργάνωση Violet. Συνδράμουμε στο διασωστικό έργο μέχρι να σβήσει και η τελευταία ελπίδα. Παρέχουμε σε παιδιά που βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ, καταφύγιο και ψυχολογική υποστήριξη. Επικεντρωνόμαστε σε όσες και όσους είναι πιο ευάλωτοι σε έκτακτες καταστάσεις, στις γυναίκες και τα κορίτσια, αλλά και στα ασυνόδευτα παιδιά που έχασαν την οικογένειά τους. Ετοιμάζουμε και διανέμουμε μερίδες φαγητού, καθώς και ψωμί και νερό. Κουβέρτες και ζεστά ρούχα. Ό,τι είναι απαραίτητο για την επιβίωση αυτών των ανθρώπων.

Χρειαζόμαστε κι εσένα! Για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν, για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

 

Συχνές Ερωτήσεις

Ως ActionAid βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη γραμμή στη βόρεια Συρία, σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση Violet, με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια. Στηρίζουμε το έργο του απεγκλωβισμού ανθρώπων θαμμένων στα ερείπια με την ενοικίαση μηχανημάτων και με την παροχή στέγης, ζεστών ρούχων και τροφίμων. Συγκεκριμένα, παρέχουμε βοήθεια στην πόλη Idlib και στις Armanaz, Harem, Azaa, Afrin, Janderis και Atareb. Εστιάζουμε ιδιαίτερα τη βοήθειά μας στις γυναίκες, τα κορίτσια και περιθωριοποιημένες ομάδες που είναι πιο ευάλωτες μετά από καταστροφές.

Όχι, δεν συγκεντρώνουμε τρόφιμα ή άλλα είδη για τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία. Μέρος της δράσης μας σε ανθρωπιστικές κρίσεις είναι και η τόνωση της τοπικής οικονομίας και για τον λόγο αυτό επιλέγουμε να μην ξοδέψουμε χρήματα στη μεταφορά προϊόντων, αλλά στην αγορά τους από τις πληγείσες ή από γειτονικές περιοχές.

Όχι, δεν στέλνουμε εθελοντές και εθελόντριες στην Τουρκία και τη Συρία ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή που έχει πληγεί από ανθρωπιστική κρίση. Το προσωπικό και οι εθελοντικές ομάδες μας αποτελούνται από άτομα που ζουν στις χώρες όπου δρούμε. Πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που ζουν σε μία περιοχή ή μια χώρα μπορούν να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους πιο άμεσα και αποτελεσματικά και γι’ αυτό δεν επιβάλλουμε λύσεις, αλλά συνεργαζόμαστε μαζί τους και προσφέρουμε στήριξη και γνώσεις.

Όχι, δεν στέλνουμε εθελοντές ή εθελόντριες σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Κάνοντας μία δωρεά για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε μετά τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, θα στηρίξεις τους πιο ευάλωτους ανθρώπους που συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια. Μιλώντας στους κοντινούς σου ανθρώπους για τη δωρεά σου και προωθώντας τα μηνύματά μας,  μας στηρίζεις ώστε να ενισχύσουμε την παρέμβασή μας και να παραμείνουμε εκεί που μας χρειάζονται ακόμα κι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν.

Όχι, δεν λειτουργεί πρόγραμμα Αναδοχής της ActionAid στις δύο αυτές χώρες.

Βοήθησε τώρα!