Ενδοσχολική βία: Νέες επιμορφώσεις για γονείς και κηδεμόνες

Η βία στα σχολεία είναι ένα φαινόμενο που μας απασχολεί όλους και όλες.

Το οικογενειακό περιβάλλον σίγουρα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση πεποιθήσεων και συμπεριφορών, γι’ αυτό και οι γονείς καλό είναι να διαθέτουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια γίνεται, ώστε να είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν διαφορετικές μορφές βίας.

Τον Νοέμβριο διοργανώνουμε επιμόρφωση δύο τρίωρων συναντήσεων για γονείς και κηδεμόνες, με θέμα την ενδοσχολική βία και τη βία μεταξύ των νέων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις 3 και στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 21:00. 

Στόχος των επιμορφώσεων είναι να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε πάνω στις μορφές βίας και στα αίτιά τους, ενώ παράλληλα να αναζητήσουμε συμπεριφορές και καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν στην αναγνώριση και στην καλύτερη διαχείριση περιστατικών βίας.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Οι επιμορφώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου Youth4Love2 με τη συνεργασία οργανώσεων της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ελλάδας και της Ρουμανίας. Εστιάζοντας σε πέντε τοπικές κοινότητες, έχει ως σκοπό την προώθηση της υιοθέτησης θετικών συμπεριφορών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ των νέων, των οικογενειών τους, των επαγγελματιών της εκπαίδευσης και των μελών της κοινότητας.