Είδαμε τον ουρανό με τ΄άστρα… κυριολεκτικά

Μια ξεχωριστή εμπειρία Αστροπαρατήρησης, προσέφερε η ActionAid μαζί με τη SciCo, σε μικρούς και μεγάλους, στη Λίμνη και το Μαντούδι της Β. Εύβοιας.

Με το τηλεσκόπιο της SciCo, 75 κάτοικοι απόλαυσαν τον έναστρο ουρανό και έμαθαν τι αστερισμούς «κρύβει». Συγκεκριμένα, με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών μας, μπόρεσαν να δουν τον πιο λαμπρό αστέρα του ουρανού, Σείριο αλλά και τον πλανήτη Δία, μαζί με τους τέσσερις δορυφόρους του Ιώ, Καλλιστώ, Γανυμήδη και Ευρώπη.

Στη συνέχεια έγινε ουρανογραφία των βασικών αστερισμών που βλέπουμε στο χειμερινό ουρανό, όπως αυτός του Ωρίωνα, των Πλειάδων της Κασσιόπης και της Μεγάλης Άρκτου.

Ήταν μια φωτεινή βραδιά, παρόλο το πολύ κρύο, που δεν εμπόδισε τους επισκέπτες να παρασυρθούν σε ένα «επιστημονικό» ταξίδι και στη μαγεία του ουρανού και του μυστηριώδους σύμπαντός μας.

 

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).