Γνώρισε τον
ανήσυχο ταξιδευτή 2Π
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3

Αίτηση Δανεισμού Εκπαιδευτικής Βαλίτσας 2Π

25

Η βαλίτσα φτάνει στο σχολείο σας με συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία και συνεργαζόμαστε. Για την επιστροφή της βαλίτσας καλείτε εσείς την ίδια εταιρεία ή την παραδίδετε πάλι εσείς σε κατάστημα της εταιρείας που σας εξυπηρετεί, μέρα και ώρα της επιλογής σας, πριν την λήξη της δανειστικής σας περιόδου. Πιο συγκεκριμένες οδηγίες για την επιστροφή της βαλίτσας θα λάβετε με email, αφού ολοκληρώσετε την αίτησή σας.

25
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τα στοιχεία του σχολείου

Μήνυμα κατάστασης

Sorry… This form is closed to new submissions.
¹ Σιγουρέψου ότι στο Όνομα σχολείου/φορέα, έβαλες την ακριβή επωνυμία του φορέα που θέλεις να κοπεί το παραστατικό π.χ. στην περίπτωση της Σχολικής Επιτροπής. ² Σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει τον αριθμό στην οδό εφόσον υπάρχει. ³ Συμπληρώστε ΑΦΜ στην περίπτωση που θέλετε να κοπεί το παραστατικό σε Σχολική Επιτροπή.
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Τρόποι καταβολής

ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Επιλέξατε τον τρόπο πληρωμής Αντικαταβολή. Οδηγίες για την επιστροφή της βαλίτσας θα λάβετε με e- mail. Επιλέξατε τον τρόπο πληρωμής Κατάθεση. Οδηγίες για τον τρόπο καταβολής θα λάβετε με e -mail. Επιλέξατε τον τρόπο πληρωμής Web-banking. Οδηγίες για τον τρόπο καταβολής θα λάβετε με e -mail.
Mastercard Maestro Visa American express Dynamics Discover
Ασφαλείς Συναλλαγές. Η ιστοσελίδα μας προστατεύεται απο το reCAPTCHA και εφαρμόζονται οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών και η Πολιτική Απορρήτου της Google.

Ο παγκόσμιος πολίτης ταξιδεύει

-Ποιος είναι ο μυστήριος κύριος 2Π;
-Μήπως είναι ο Πήτερ Παν, ο Βάσκο ντε Γκάμα, ή μήπως ο Ποπάυ, ο Ιούλιος Βερν ή ο Δον Κιχώτης;
-Γιατί ταξιδεύει συνεχώς με αυτήν την περίεργη βαλίτσα;
-Χμμμ... μήπως γιατί είναι ένας ανήσυχος ταξιδευτής!

Αυτός είναι ένας μόνο μικρός διάλογος με τα παιδιά γύρω από τον 2Π και την ταυτότητά του. Αν θέλεις κι εσύ μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριές σου, να ανακαλύψεις ποιος είναι ο κύριος 2Π, γιατί ταξιδεύει και τι κουβαλάει στην βαλίτσα του, δεν έχεις παρά να τον προσκαλέσεις και στο δικό σου σχολείο!

Η δανειστική εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π ταξιδεύει από το 2013 σε δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της Ελλάδας και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη. Ο κύριος 2Π, μια κούκλα που ενσαρκώνει τον Παγκόσμιο Πολίτη και τα ταξίδια του, είναι η αφορμή να αναπτυχθούν δραστηριότητες και να “ξεκινήσει” και το δικό σας ταξίδι στον κόσμο. Μέσα από μια πληθώρα μεθοδολογιών, απτικού και οπτικού υλικού τα παιδιά ανακαλύπτουν τι συμβαίνει στο κόσμο και πώς αυτός λειτουργεί, δίνοντας έτσι το ερέθισμα να προβληματιστούν για το ποιος είναι ο δικός τους ρόλος μέσα σε αυτόν.

Βασικές έννοιες-θεματικές που προσεγγίζονται μέσα από τις δραστηριότητες:

- Ανθρώπινα δικαιώματα
- Φτώχεια
- Ανισότητα
- Περιβάλλον/Κλιματικές αλλαγές
- Βιώσιμη Ανάπτυξη
- Καταναλωτισμός
- Περιβάλλον και Ανθρώπινη Υγεία

Η κάθε δανειστική περίοδος έχει διάρκεια παραπάνω από ένα μήνα και το κόστος δανεισμού είναι 25 ευρώ. Το ποσό καλύπτει την ανανέωση του υλικού και τα μεταφορικά έξοδα του 2Π.

Για τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης εκδίδεται από την ActionAid απόδειξη είσπραξης δωρεάς, μετά την κατάθεση των χρημάτων, που αντιστοιχεί στο νόμιμο φορολογικό παραστατικό.

Είπαν για τον 2Π παιδιά και εκπαιδευτικοί

Είμαστε το Ε2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου...

Με τη βοήθεια του 2Π ταξιδέψαμε σε μέρη που ούτε τα είχαμε φανταστεί!

Μια μοναδική εμπειρία που θα έπρεπε να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία.

Σας ευχαριστούμε! Πύργος

Είπαν για τον 2Π παιδιά και εκπαιδευτικοί

Αγαπημένε μας ταξιδιώτη 2π, πριν από δύο χρόνια επισκέφτηκες το σχολείο μας και σου ευχηθήκαμε καλή αντάμωση. Η ευχή μας πραγματοποιήθηκε και μας επισκέφτηκες ξανά. Βέβαια αυτή τη φορά βρήκες άλλους συνταξιδιώτες στην τάξη μας. Ο ερχομός σου μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Μαζί σου παίξαμε, προβληματιστήκαμε, ευαισθητοποιηθήκαμε και υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να είμαστε πιο ενεργοί πολίτες απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας μας […] θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τα όνειρά σου για ένα κόσμο αγάπης, ισότητας και δικαιοσύνης. Χίος

Είπαν για τον 2Π παιδιά και εκπαιδευτικοί

Αγαπημένε μας κύριε 2Π, χαρήκαμε πολύ που ήρθες στο σχολείο μας και μας έμαθες πολλά πράγματα […] Θα μας λείψεις πολύ […] Επειδή δεν ξέρουμε πότε είναι  τα γενέθλιά σου ευχόμαστε από τώρα χρόνια πολλά και θέλουμε να ξανάρθεις στο νηπιαγωγείο μας όποτε θέλεις. Νηπιαγωγείο Ποροιών

Είπαν για τον 2Π παιδιά και εκπαιδευτικοί

Αγαπητέ κύριε 2Π, χάρη σε εσένα ευαισθητοποιηθήκαμε και συνειδητοποιήσαμε πόσο διαφορετική είναι η ζωή κάποιών παιδιών λίγα χιλιόμετρα μακριά από μας! Ευχαριστούμε την ActionAid… ελπίζουμε του χρόνου να σε έχουμε πάλι κοντά μας. Γράμμα της δασκάλας Γεωργίας Τσάγκου του ΔΣ Οβρυάς

Τα μακρινά ταξίδια του 2Π