Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας
Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας
Ανοιχτό Κέντρο
Στήριξης Κατοίκων
της Βόρειας Εύβοιας

Πρωτοβουλία Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας

Με στόχο να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του τόπου, βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, με δωρεάν προγράμματα για όλους: άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Στο Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, υλοποιούμε δράσεις που αφορούν σε τρεις τομείς: τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων, την ενίσχυση της οικονομικής ζωής και την εκπαίδευση των νέων της περιοχής.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).

Συνεργάτες 

ΑΡΓΩ - Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας

H Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» ιδρύθηκε το 2015, σε συνέχεια του Δικτύου «Αργώ». Η «ΑΡΓΩ» εκπροσωπεί Φορείς Ψυχικής Υγείας (Επιστημονικά Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), οι οποίοι λειτουργούν 273 Κοινοτικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Παρέχει πανελλαδικά υπηρεσίες κοινοτικής φροντίδας σε περισσότερους από  15.000 πολίτες ετησίως. Αποτελεί επίσης μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μental Health Europe (M.H.E.) στοχεύοντας έτσι στην ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Φορέων, καθώς και στη συμμετοχή στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ψυχική Υγεία.

Στόχοι της, μεταξύ άλλων, η δημιουργία διαρκούς πλαισίου διαλόγου για τις επιστημονικές προσεγγίσεις, τις πρακτικές και τις πολιτικές στα θέματα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών, καθώς επίσης και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, την καταπολέμηση του στιγματισμού και τη σύνδεση της δραστηριότητας των Φορέων Ψυχικής Υγείας με ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.  

Συνεργάτες 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων». Επικεφαλής της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε το 2018, ήταν το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

Η «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής, στην Ελλάδα,  υποστηρίζει την ενδυνάμωση και την αναζωογόνηση του κλάδου μέσω στρατηγικών πρωτοβουλιών και συμβάλλει στο χτίσιμο δεξιοτήτων σχετικών με την αγροδιατροφή. Παράλληλα, διευρύνει συμβουλευτικά δίκτυα, καλλιεργεί την καινοτομία, υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα ενισχύοντας ταυτόχρονα, τη συνεργασία και το διάλογο. 

Συνεργάτες 

SciCo

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo (Science Communication – Επιστήμη Επικοινωνία), ιδρύθηκε το 2008 και στελεχώνεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για την επιστήμη. Στόχο έχει την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών δράσεων.

Μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες, με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, η SciCo λειτουργεί ως κοινωνική επιχείρηση, έχοντας ήδη προσεγγίσει πάνω από 400.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Οι δράσεις της επεκτείνονται και εκτός ελληνικών συνόρων, με τη συμμετοχή της σε πληθώρα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επεκτείνοντας ταυτοχρόνως και ορισμένα από τα έργα της διεθνώς.

Αποκλειστικός δωρητής 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.4 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.100 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Τα νέα μας

Μάθε περισσότερα για εμάς

Μάθε περισσότερα για τις δράσεις μας και τα προγράμματά μας.