Διοικητικό Συμβούλιο
Διοικητικό Συμβούλιο
Το Διοικητικό
Συμβούλιο

Μέλη του ΔΣ της ActionAid στην Ελλάδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από επτά μέλη, έξι εκ των οποίων εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και ένα ορίζεται από την ActionAid International. Επικεντρώνεται στη χάραξη στρατηγικής σύμφωνα με τις βασικές αρχές και το πλαίσιο που έχουν καθοριστεί από τη Γενική Συνέλευση και την ActionAid International και διασφαλίζει την υλοποίηση του στρατηγικού προγράμματος της οργάνωσης. Αναλαμβάνει, επίσης, την απόλυτη ευθύνη λογοδοσίας προς τους ανθρώπους που ζουν στις κοινότητες όπου υλοποιούμε τα προγράμματά μας και προς κάθε άλλο συνεργάτη του έργου της ActionAid στην Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου έγινε τον Ιούνιο του 2023.

 

Svet Danchev ΔΣ

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:13
Svet Danchev
Svet Danchev
Svet Danchev
Ταμίας

Ο Svet Danchev είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2017. Επίσης, είναι μέλος της Οικονομικής και Ελεγκτικής Επιτροπής της οργάνωσης από το 2018 και της αντίστοιχης επιτροπής της διεθνούς οργάνωσης από το 2021. Από τον Ιούνιο του 2023, είναι μέλος της Γ.Σ. και Ταμίας της οργάνωσης. 

Έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Kantor. Από το 2007 εργάζεται στον ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών) και από το 2012, είναι επικεφαλής του τμήματος Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμοσμένη οικονομία και συμβουλευτική στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα Ενέργειας. 

Το διδακτορικό του στηρίχτηκε σε έρευνα για τη σχέση της ευτυχίας με την οικονομική πολιτική και θεωρία, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μελέτες για τη σχετική φτώχεια στην Ελλάδα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις τράπεζες τροφίμων.

Ελένη Ασβεστά

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:08
Ελένη Ασβεστά
Ελένη Ασβεστά
Ελένη Ασβεστά
Μέλος

Η Ελένη Ασβεστά είναι μέλος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2020, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2015 και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. από το 2018.

Έχει δουλέψει σε διευθυντικές θέσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα για τα τελευταία 15 χρόνια. Υπήρξε διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της πολυεθνικής Kleemann στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλο τον όμιλο της πολυεθνικής, ενώ έχει κερδίσει βραβεία όπως το Best Workplace και το Respect for Diversity & Equal Opportunities για την εταιρεία. Αυτή τη στιγμή, είναι επιχειρησιακή διευθύντρια πολυεθνικής εταιρείας στην Κίνα.

Διδάσκει διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στο μεταπτυχιακό της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει Πρόεδρος της ομάδας Εργασιακών θεμάτων και Εκπαίδευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Από το 2020 είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος.

Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία και έχει δύο μεταπτυχιακά σε διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στρατηγικό management.

Ηλίας Γαληνός

Submitted by dduiux on Σάβ, 06/19/2021 - 00:01
Ηλίας Γαληνός
Ηλίας Γαληνός
Ηλίας Γαληνός
Μέλος

Ο Ηλίας Γαληνός είναι μέλος του Δ.Σ. από το 2013 και από το 2017 έως τον Ιούνιο του 2023, διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid, επιβλέποντας - μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. - τη στρατηγική εφαρμογή των τοπικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης για περιθωριοποιημένους ανθρώπους και κοινότητες στην Ελλάδα, προωθώντας παράλληλα το εν εξελίξει έργο της ActionAid Ελλάς σε κοινότητες σε 20 χώρες του κόσμου. 

Έχει ηγηθεί της ανασκόπησης και αξιολόγησης του τρόπου διακυβέρνησης του Δ.Σ. της οργάνωσης, συμβάλλοντας στον εντοπισμό συγκεκριμένων τομέων βελτίωσης και σχεδιάζοντας ένα πλάνο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Είναι, επίσης, ενεργό μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2011. Από το 2016 έως το 2021, υπήρξε μέλος της Επιτροπής για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της ActionAid International.

Επαγγελματικά, ο Ηλίας ασχολείται με πρωτοβουλίες ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από το 2002. Έχει δουλέψει με ανθρώπους διαφορετικού ακαδημαϊκού, επαγγελματικού και δημογραφικού προφίλ, εστιάζοντας σε συμβουλευτική σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο και στο στρατηγικό σχεδιασμό πλάνων ανάπτυξης. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής και coach αναπτύσσοντας προγράμματα για μεσαία και υψηλά στελέχη στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Εργασιακές Σχέσεις & Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics and Political Science, καθώς και διδακτορικού στις Εργασιακές Σχέσεις από το UMIST.
 

Βασίλης Δαββέτας

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:25
Βασίλης Δαββέτας
Βασίλης Δαββέτας
Βασίλης Δαββέτας
Μέλος

Ο Βασίλης Δαββέτας είναι ενεργός υποστηρικτής της ActionAid Ελλάς από το 2017, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2019 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2023. 

Είναι ακαδημαϊκός και έχει σπουδάσει Marketing και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα των Business Analytics and Consulting, στο Πανεπιστήμιο του Warwick στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στο Διεθνές Marketing από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα το 2012 στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου για πέντε χρόνια εργάστηκε ως Βοηθός Έρευνας και Διδασκαλίας στο τμήμα του Διεθνούς Marketing, διενεργώντας ακαδημαϊκή έρευνα και διδάσκοντας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα. Από το 2017 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στη Μ. Βρετανία, ως Λέκτορας στο τμήμα του Marketing. 

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του έρευνας, μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι ΜΚΟ μπορούν να μεγιστοποιήσουν στρατηγικά τη βάση των δωρητών τους, να κατανοήσουν τους λόγους που παρακινούν ή μη τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές και να καταλήξουν σε τρόπους βελτίωσης των προωθητικών τους ενεργειών. Επιπλέον, η έρευνά του επικεντρώνεται σε πολιτικές που βοηθούν τους μετανάστες να συμμετέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών υποδοχής για την καλύτερη ενσωμάτωσή και συνολική ευημερία τους.

Χριστίνα Καράμπελα ΔΣ

Submitted by vivialena.martini on Πέμ, 06/29/2023 - 13:39
Χριστίνα Καράμπελα
Χριστίνα Καράμπελα
Πρόεδρος

H Χριστίνα Καράμπελα είναι μέλος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2017, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε ενταχθεί στη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος την τριετία 2020-2023, ενώ τον Ιούνιο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος της οργάνωσης.

Έχει  εκπονήσει pro bono σημαντικές ερευνητικές μελέτες, στo πλαίσιo του προγραμματικού έργου και της συνηγορίας της ActionAid, συνεισφέροντας δυναμικά στην αποστολή της οργάνωσης.

Είναι κοινωνιολόγος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της κοινωνικής, πολιτικής και εμπορικής έρευνας για περισσότερα από 35 χρόνια, δουλεύοντας στην Ελλάδα με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και με ερευνητικά ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος (2004- 2015) του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς.

Κωνσταντίνος Μαχαίρας ΔΣ

Submitted by vivialena.martini on Πέμ, 06/29/2023 - 14:08
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Αντιπρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας τον Ιούνιο του 2023 εξελέγη Αντιπρόεδρος της ActionAid Ελλάς και είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2015 και μέλος του Δ.Σ. από το 2017.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης στελεχών και δια βίου μάθησης ενηλίκων. Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ιδρύοντας τη δική του εταιρεία συμβουλευτικής με έμφαση στο change management & human performance improvement, το 2000.

Είναι ο Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact) στην Ελλάδα. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, του συλλογικού φορέα εκπροσώπησης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του SDG Watch Europe με έδρα τις Βρυξέλλες για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας για τις χώρες της Μεσογείου στη Διεθνή Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM).

Εργάστηκε, επίσης, για 7 χρόνια στον χώρο της αεροπορίας, συν-ιδρύοντας τον πρώτο οργανισμό πιστοποιημένης εκπαίδευσης για αεροπορικές εταιρείες και επαγγελματίες πιλότους. Από το 2010 προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην ανερχόμενη Κοινωνία των Πολιτών και είναι εθελοντής σε πολλές ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες και πρωτοβουλίες.

Είναι σύμβουλος στην Ashoka, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα κοινωνικής επιχειρηματικότητας διεθνώς, και πρόσφατα συν-ίδρυσε το “Human Being Human”, οργάνωση που προωθεί τον εθελοντισμό και την ενσυναίσθηση στα σχολεία.

Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής στην Οργάνωση Γη από το 2015-2021, μια ελληνική ΜΚΟ που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω βιωματικής εκπαίδευσης, στην οποία διατελεί πλέον μέλος του Δ.Σ.

Αταλάντη Χατζηπατέρα Moquette

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:10
Αταλάντη Χατζηπατέρα Moquette
Αταλάντη Χατζηπατέρα Moquette
Αταλάντη Χατζηπατέρα Moquette
Μέλος, εκπρόσωπος της ActionAid International

Η Αταλάντη Χατζηπατέρα Moquette είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid Ελβετίας και από το 2023 είναι εκπρόσωπος της ActionAid International στο Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς.

Σημειώνει μακρά πορεία στον χώρο της προσφοράς. Ξεκίνησε σε grassroot επίπεδο με την υλοποίηση ενός προγράμματος δεξιοτήτων ζωής σε ένα καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες. Η δουλειά της κυμαινόταν από το fundraising έως την ανάπτυξη στρατηγικής.

Κατέχει θέσεις σε διάφορα διοικητικά συμβούλια. Διατελεί Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Σχολείου της Γενεύης, είναι ιδρυτικό μέλος της επιτροπής της Γενεύης του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδρυτικό μέλος της GenevaWISE, μιας ένωσης που παρέχει υποτροφίες σε νέους/ες πτυχιούχους/ες από αναπτυσσόμενες χώρες, επιτρέποντάς τους/τες να επωφεληθούν από πρακτική άσκηση στη Γενεύη. Είναι, επίσης, ιδρύτρια και Αντιπρόεδρος του οργανισμού Giving Women, ο οποίος υποστηρίζει project και οργανισμούς που εστιάζουν στις γυναίκες και ευαισθητοποιούν γύρω από θέματα φύλου.

Σπούδασε Φιλοσοφία & Αρχαία Ελληνικά στο King’s College London και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.