Γενική Συνέλευση
Γενική Συνέλευση
Η Γενική
Συνέλευση

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης

Η Γενική Συνέλευση έχει 22 μέλη και αποτελεί το ανώτερο όργανο για τη λήψη αποφάσεων στρατηγικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα ελέγχει και εποπτεύει τα υπόλοιπα όργανα της οργάνωσης.

Svet Danchev ΓΣ

Submitted by natalie.delli on Τρί, 02/08/2022 - 16:52
Svet Danchev
Svet Danchev
Μέλος

Ο Svet Danchev είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2017. Επίσης, είναι μέλος της Οικονομικής και Ελεγκτικής Επιτροπής της οργάνωσης από το 2018 και της αντίστοιχης επιτροπής της διεθνούς οργάνωσης από το 2021. Από τον Ιούνιο του 2023, είναι μέλος της Γ.Σ. και Ταμίας της οργάνωσης. 

Έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στην εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Kantor. Από το 2007 εργάζεται στον ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών) και από το 2012, είναι επικεφαλής του τμήματος Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμοσμένη οικονομία και συμβουλευτική στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα Ενέργειας. 

Το διδακτορικό του στηρίχτηκε σε έρευνα για τη σχέση της ευτυχίας με την οικονομική πολιτική και θεωρία, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μελέτες για τη σχετική φτώχεια στην Ελλάδα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις τράπεζες τροφίμων.

Ελένη Ασβεστά

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:08
Ελένη Ασβεστά
Ελένη Ασβεστά
Ελένη Ασβεστά
Μέλος

Η Ελένη Ασβεστά είναι μέλος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2020, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2015 και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. από το 2018.

Έχει δουλέψει σε διευθυντικές θέσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα για τα τελευταία 15 χρόνια. Υπήρξε διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της πολυεθνικής Kleemann στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλο τον όμιλο της πολυεθνικής, ενώ έχει κερδίσει βραβεία όπως το Best Workplace και το Respect for Diversity & Equal Opportunities για την εταιρεία. Αυτή τη στιγμή, είναι επιχειρησιακή διευθύντρια πολυεθνικής εταιρείας στην Κίνα.

Διδάσκει διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στο μεταπτυχιακό της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει Πρόεδρος της ομάδας Εργασιακών θεμάτων και Εκπαίδευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Από το 2020 είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος.

Έχει σπουδάσει αγγλική φιλολογία και έχει δύο μεταπτυχιακά σε διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και στρατηγικό management.

Ηρώ Βαρσαμή

Submitted by dduiux on Σάβ, 06/19/2021 - 00:09
Ηρώ Βαρσαμή
Ηρώ Βαρσαμή
Ηρώ Βαρσαμή
Μέλος

Από το 2007 έως το 2017, η Ηρώ Βαρσαμή διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς, ενώ είναι μέλος της Γ.Σ. από το 2007. 

Είναι συνταξιούχος γιατρός με ειδίκευση στη Μικροβιολογία –Βιοπαθολογία. Έχει κάνει ειδικές σπουδές πάνω στη Μοριακή Βιολογία στο Παρίσι και το Λονδίνο και στη Φυματίωση στη Βοστόνη και τη Ν. Υόρκη. Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Επιμελήτρια Α΄ του Βιοχημικού Τμήματος στον Ευαγγελισμό και ως αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ανοσολογικού Τμήματος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Είναι ενεργό μέλος διάφορων ΜΚΟ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος επί τετραετίας της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, της οποίας είναι μέλος μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων και μέλος του Δ.Σ. από το 1990 έως το 2007.

Έχει συμμετάσχει, ως επικεφαλής ή συντονίστρια αποστολής, σε πολυάριθμες αποστολές των Γιατρών του Κόσμου τόσο στο εξωτερικό (Κουρδιστάν, Αζεϊρμπατζάν, Γεωργία, Κένυα, Αιθιοπία, Τουρκία, Ονδούρα, Ινδία, Β. Κορέα, Κόσοβο, Ιράν, Αλγερία, Μαρόκο, Ιορδανία, Ιράκ, Ουγκάντα και Σρι Λάνκα), όσο και στην Ελλάδα (Ανοικτό Πολυιατρείο, Κινητή μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποκλεισμένων πληθυσμών και μειονοτήτων, Κέντρο υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων Πεντέλης, Ξενώνας φιλοξενίας προσφύγων σε υποβαθμισμένη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας).

Κατερίνα Βίγκου

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:23
Κατερίνα Βίγκου
Κατερίνα Βίγκου
Κατερίνα Βίγκου
Μέλος

Η Κατερίνα Βίγκου είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2017. Είναι εκπαιδευτικός κι εργάζεται σε δημοτικό σχολείο στην Καλαμάτα. Έχει υλοποιήσει στην τάξη της πολλά από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ActionAid και συμμετέχει κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση.

Το 2014 συμμετείχε στο ερευνητικό ταξίδι εκπαιδευτικών στη Ρουάντα και στη συνέχεια συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία σχετικού εκπαιδευτικού υλικού της οργάνωσης. Για το συγκεκριμένο υλικό, οργάνωσε και συμμετείχε σε σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πήρε το πτυχίο της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το μεταπτυχιακό της στην πληροφορική στην εκπαίδευση (Information and Communication Technology in Education) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εκπονεί το διδακτορικό της στην Εκπαίδευση για Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ηλίας Γαληνός

Submitted by dduiux on Σάβ, 06/19/2021 - 00:01
Ηλίας Γαληνός
Ηλίας Γαληνός
Ηλίας Γαληνός
Μέλος

Ο Ηλίας Γαληνός είναι μέλος του Δ.Σ. από το 2013 και από το 2017 έως τον Ιούνιο του 2023, διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid, επιβλέποντας - μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. - τη στρατηγική εφαρμογή των τοπικών προγραμμάτων ενδυνάμωσης για περιθωριοποιημένους ανθρώπους και κοινότητες στην Ελλάδα, προωθώντας παράλληλα το εν εξελίξει έργο της ActionAid Ελλάς σε κοινότητες σε 20 χώρες του κόσμου. 

Έχει ηγηθεί της ανασκόπησης και αξιολόγησης του τρόπου διακυβέρνησης του Δ.Σ. της οργάνωσης, συμβάλλοντας στον εντοπισμό συγκεκριμένων τομέων βελτίωσης και σχεδιάζοντας ένα πλάνο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. Είναι, επίσης, ενεργό μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2011. Από το 2016 έως το 2021, υπήρξε μέλος της Επιτροπής για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Ανάπτυξης της ActionAid International.

Επαγγελματικά, ο Ηλίας ασχολείται με πρωτοβουλίες ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από το 2002. Έχει δουλέψει με ανθρώπους διαφορετικού ακαδημαϊκού, επαγγελματικού και δημογραφικού προφίλ, εστιάζοντας σε συμβουλευτική σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο και στο στρατηγικό σχεδιασμό πλάνων ανάπτυξης. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής και coach αναπτύσσοντας προγράμματα για μεσαία και υψηλά στελέχη στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Εργασιακές Σχέσεις & Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics and Political Science, καθώς και διδακτορικού στις Εργασιακές Σχέσεις από το UMIST.
 

Μπιάνκα Γκλαβάνη

Submitted by dduiux on Σάβ, 06/19/2021 - 00:05
Μπιάνκα Γκλαβάνη
Μπιάνκα Γκλαβάνη
Μπιάνκα Γκλαβάνη
Μέλος

Η Μπιάνκα Γκλαβάνη είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης από το 2007 και ήταν Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2010 έως τον Ιούνιο του 2023 και μέλος της Οικονομικής & Ελεγκτικής Επιτροπής της οργάνωσης από το 2010 έως το 2023.

Διεύθυνε για 23 χρόνια το ελληνικό γραφείο της GISE, μιας διεθνούς εταιρείας που ασχολείται με αναλύσεις σε επίκαιρα μακροοικονομικά θέματα κεφαλαιοαγορών, ενέργειας, πετρελαίου και διεθνούς εμπορίου. Αυτή τη στιγμή προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) στη Γαλλία όπου ανέλαβε πληθώρα εκθέσεων για το πρόγραμμα του οργανισμού, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC) που είναι μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το πρόγραμμα ανέλυε στρατηγικές χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων του ιδιωτικού τομέα και υπήρξε μια από τους 3 συγγραφείς των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας.

Είναι γραμματέας του Δ.Σ. της Αction Finance Initiative (AFI) από το 2013. Η AFI, η οποία έχει συνιδρυθεί από την ActionAid Ελλάς και την Adie International, έχει σκοπό να προάγει τη χορήγηση μικροπιστώσεων (micro-financing) και να παρέχει επιχειρηματικές συμβουλές σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και εν γένει ευάλωτες οικονομικά κατηγορίες πολιτών για την έναρξη, οργάνωση και ανάπτυξη βιώσιμων μικροεπιχειρήσεων.

Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο ΙΝSEAD της Γαλλίας.

Βασίλης Δαββέτας

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 17:25
Βασίλης Δαββέτας
Βασίλης Δαββέτας
Βασίλης Δαββέτας
Μέλος

Ο Βασίλης Δαββέτας είναι ενεργός υποστηρικτής της ActionAid Ελλάς από το 2017, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2019 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2023. 

Είναι ακαδημαϊκός και έχει σπουδάσει Marketing και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα των Business Analytics and Consulting, στο Πανεπιστήμιο του Warwick στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στο Διεθνές Marketing από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα το 2012 στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου για πέντε χρόνια εργάστηκε ως Βοηθός Έρευνας και Διδασκαλίας στο τμήμα του Διεθνούς Marketing, διενεργώντας ακαδημαϊκή έρευνα και διδάσκοντας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα. Από το 2017 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στη Μ. Βρετανία, ως Λέκτορας στο τμήμα του Marketing. 

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του έρευνας, μελετά τον τρόπο με τον οποίο οι ΜΚΟ μπορούν να μεγιστοποιήσουν στρατηγικά τη βάση των δωρητών τους, να κατανοήσουν τους λόγους που παρακινούν ή μη τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές και να καταλήξουν σε τρόπους βελτίωσης των προωθητικών τους ενεργειών. Επιπλέον, η έρευνά του επικεντρώνεται σε πολιτικές που βοηθούν τους μετανάστες να συμμετέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών υποδοχής για την καλύτερη ενσωμάτωσή και συνολική ευημερία τους.

Πέννυ Δάλκου

Submitted by natalie.delli on Τρί, 02/08/2022 - 16:51
Πέννυ Δάλκου
Πέννυ Δάλκου
Πέννυ Δάλκου
Μέλος

H Πέννυ Δάλκου είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2023. Ως ακτιβίστρια είναι προσανατολισμένη στην κλιματική δικαιοσύνη, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις. Φοιτά στο τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Έχει σημειώσει μια επιτυχημένη πορεία στον τομέα των ρητορικών διαγωνισμών από το 2015 και έχει κερδίσει την πρώτη θέση σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα debate σχετικά με την κλιματική δικαιοσύνη και τη μετανάστευση. Ως αποτέλεσμα της διάκρισης αυτής, επιλέχθηκε ως η Ελληνίδα πρέσβειρα του πανευρωπαϊκού προγράμματος #ClimateofChange, στο οποίο συμμετείχε η ActionAid.

Έχει, επίσης, συμμετάσχει και σε ένα ερευνητικό ταξίδι στην Κένυα σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις τοπικές κοινότητες. Τέλος, υπήρξε η μοναδική Ελληνίδα φοιτήτρια που βρέθηκε στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP27), εκπροσωπώντας την Ελλάδα μέσω της πανευρωπαϊκής εκστρατείας #ClimateOfChange. Τον τελευταίο χρόνο απασχολείται με το digital marketing, στον εθελοντικό οργανισμό νέων AISEC.

Σπύρος Καπνιάς

Submitted by dduiux on Σάβ, 06/19/2021 - 00:06
Σπύρος Καπνιάς
Σπύρος Καπνιάς
Σπύρος Καπνιάς
Μέλος

Ο Σπύρος Καπνιάς είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2008 και της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ., από το 2011. Ήταν μέλος του Δ.Σ. από το 2011 έως το 2023. Από το 2004 συμβάλλει ενεργά ως σύμβουλος οργάνωσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, σεμινάρια που αφορούν στην αξιοποίηση και ενδυνάμωση των δυνατοτήτων των στελεχών της ActionAid Ελλάς.

Η επαγγελματική του καριέρα περιλαμβάνει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη διευθυντικών στελεχών σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οι Shell, Unilever και PepsiCo.

Ίδρυσε τη δική του εταιρεία συμβούλων (Human Resources Planning) και είναι εταίρος της Krauthammer International στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Είναι σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες στους τομείς της ηγεσίας και της υποστήριξης στελεχών, της στρατηγικής ανθρωπίνων πόρων, διαχείρισης της αλλαγής, ηγεσίας καθώς και της διαχείρισης της αλλαγής (change management) και των ταλέντων (talent management).

Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών ως μέλος, σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών της Διεθνούς Αμνηστίας από το 1974- 1994.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και του Surrey της Αγγλίας.

Ελένη Καραμαλέγκου

Submitted by annamaria.bartzi on Δευ, 02/26/2024 - 17:15
Ελένη Καραμαλέγκου
Ελένη Καραμαλέγκου
Μέλος

Η Ελένη Καραμαλέγκου είναι Ανάδοχος και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2023. Ως εθελόντρια, έχει συνεργαστεί με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών  με σκοπό την ανεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων.

Έχει 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης, όπου έχει εργαστεί σε διάφορες ηγετικές θέσεις. Τα τελευταία 16 χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, διευθύνοντας τη στρατηγική επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διεθνών εταιριών, όπως η LEGO και το τηλεοπτικό κανάλι Sky. Μέσω της δράσης της στον ιδιωτικό τομέα, έχει προωθήσει εσωτερικά προγράμματα έμφυλης ισότητας και συμπερίληψης, με έμφαση σε θέματα βιωσιμότητας και νευροδιαφορετικότητας (ενδυνάμωση ατόμων με αυτισμό, ΔΕΠΥ, δυσλεξία κ.ά.).

Έχει σπουδάσει «Μέσα, Επικοινωνία και Πολιτισμό» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Στρατηγικό Μάρκετινγκ» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Management από το King’s College London. Τέλος, υπήρξε αθλήτρια μπάσκετ σε αγωνιστικό επίπεδο για 18 χρόνια.

Χριστίνα Καράμπελα ΓΣ

Submitted by dduiux on Σάβ, 06/19/2021 - 00:03
Χριστίνα Καράμπελα
Χριστίνα Καράμπελα
Μέλος

H Χριστίνα Καράμπελα είναι μέλος του Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2017, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε ενταχθεί στη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος την τριετία 2020-2023, ενώ τον Ιούνιο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος της οργάνωσης.

Έχει  εκπονήσει pro bono σημαντικές ερευνητικές μελέτες, στo πλαίσιo του προγραμματικού έργου και της συνηγορίας της ActionAid, συνεισφέροντας δυναμικά στην αποστολή της οργάνωσης.

Είναι κοινωνιολόγος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της κοινωνικής, πολιτικής και εμπορικής έρευνας για περισσότερα από 35 χρόνια, δουλεύοντας στην Ελλάδα με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και με ερευνητικά ινστιτούτα σε όλη την Ευρώπη.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος (2004- 2015) του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς.

Αναστασία Κοπίτα

Submitted by annamaria.bartzi on Δευ, 02/26/2024 - 17:01
Αναστασία Κοπίτα
Αναστασία Κοπίτα
Μέλος

Η Αναστασία Κοπίτα είναι Ανάδοχος από το 2015 και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από τον Δεκέμβριο του 2023. Τον Σεπτέμβριο του 2023 συμμετείχε στο Ταξίδι Αλληλεγγύης στην Κένυα και ασχολείται ενεργά με την προώθηση του έργου της ActionAid στην Κύπρο.

Είναι ακαδημαϊκός και εργάζεται στο τμήμα Χρηματοοικονομικών, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου, από το 2021. Στο παρελθόν εργάστηκε στα Πανεπιστήμια του Essex και Warwick, στην Αγγλία.

Απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ΜΒΑ, PhD. από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ασχολείται ερευνητικά με την επίδραση της πληροφόρησης στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και με την υιοθέτηση προτύπων από τις επιχειρήσεις στα πλαίσια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Κατερίνα Κυρίλη

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 09:55
Κατερίνα Κυρίλη
Κατερίνα Κυρίλη
Κατερίνα Κυρίλη
Μέλος

H Κατερίνα Κυρίλη είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2012 και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Ιούνιο του 2023.

Εργάζεται ως Director of Business Development & Operator Partnerships στην εταιρεία Meta και έχει δουλέψει ως σύμβουλος για ζητήματα χρηματοδότησης της ανάπτυξης και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης για τα Ηνωμένα Έθνη και διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, Save the Children, Oxfam) στην Ευρώπη και δύο χρόνια στην Ανατολική Αφρική όπου εργαζόταν για την επίλυση των συγκρούσεων για το Συνασπισμό για την Ειρήνη στην Αφρική.

Η Κατερίνα είναι συν-ιδρύτρια της κοινωνικής επιχείρησης Artocene με στόχο την αξιοποίηση των πόρων της τέχνης για την προώθηση σχεδίων για την υγεία στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Θράκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά της Ανάπτυξης από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών της Χάγης και ΜΒΑ από το INSEAD. Έχει πολλές διεθνείς δημοσιεύσεις και έχει εργαστεί στον τομέα σε χώρες όπου η ActionAid αναλαμβάνει δράση.

Βασίλης Μακράκης

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 09:59
Βασίλης Μακράκης
Βασίλης Μακράκης
Βασίλης Μακράκης
Μέλος

Ο Βασίλης Μακράκης είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2010. Έχει κινητοποιήσει καθηγητές και μαθητές του Πανεπιστημίου Κρήτης να συμμετάσχουν στο έργο της οργάνωσης.

Είναι καθηγητής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Ανθρωπολογίας και κατέχει διδακτορικό στην διεθνή εκπαίδευση με εξειδίκευση στην εκπαίδευση υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Συνεργάζεται με το Frederick University στην Κύπρο ως ακαδημαϊκό προσωπικό από το 2012, εκπονώντας μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο Βασίλης έχει εμπειρία στο κομμάτι της βιώσιμης ανάπτυξης, στις τεχνολογικές εφαρμογές που αφορούν στην εκπαιδευτική κοινότητα και στη διαχείριση του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος. Έχει ηγηθεί εθνικών και διεθνών προγραμμάτων για την παγκόσμια εκπαίδευση, την ηλεκτρονική μάθηση, την ανάπτυξη των ικανοτήτων των καθηγητών του ICT, καθώς και με την εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία και είναι πρόεδρος στην UNESCO στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Information and Communication Technologies) στην εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κωνσταντίνος Μαχαίρας ΓΣ

Submitted by eleftheria.chousou on Παρ, 07/16/2021 - 16:28
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Μέλος

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας τον Ιούνιο του 2023 εξελέγη Αντιπρόεδρος της ActionAid Ελλάς και είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το 2015 και μέλος του Δ.Σ. από το 2017.

Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης στελεχών και δια βίου μάθησης ενηλίκων. Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα ιδρύοντας τη δική του εταιρεία συμβουλευτικής με έμφαση στο change management & human performance improvement, το 2000.

Είναι ο Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact) στην Ελλάδα. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, του συλλογικού φορέα εκπροσώπησης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του SDG Watch Europe με έδρα τις Βρυξέλλες για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και Γενικός Γραμματέας για τις χώρες της Μεσογείου στη Διεθνή Ομοσπονδία Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM).

Εργάστηκε, επίσης, για 7 χρόνια στον χώρο της αεροπορίας, συν-ιδρύοντας τον πρώτο οργανισμό πιστοποιημένης εκπαίδευσης για αεροπορικές εταιρείες και επαγγελματίες πιλότους. Από το 2010 προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην ανερχόμενη Κοινωνία των Πολιτών και είναι εθελοντής σε πολλές ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές ομάδες και πρωτοβουλίες.

Είναι σύμβουλος στην Ashoka, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα κοινωνικής επιχειρηματικότητας διεθνώς, και πρόσφατα συν-ίδρυσε το “Human Being Human”, οργάνωση που προωθεί τον εθελοντισμό και την ενσυναίσθηση στα σχολεία.

Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής στην Οργάνωση Γη από το 2015-2021, μια ελληνική ΜΚΟ που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω βιωματικής εκπαίδευσης, στην οποία διατελεί πλέον μέλος του Δ.Σ.

Χρήστος Μιχαηλίδης

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:09
Χρήστος Μιχαηλίδης
Χρήστος Μιχαηλίδης
Χρήστος Μιχαηλίδης
Μέλος

Ο Χρήστος Μιχαηλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε ως τα 12 του χρόνια στη Ζιμπάμπουε. Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2007.

Σπούδασε Μαθηματικός στην Αθήνα. Πήρε Master’s στο Κent, στη Στατιστική και Οικονομετρία, αλλά τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Στο Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο, έκανε την έρευνά του για διδακτορικό στην «Τεχνική των Συνεντεύξεων στη Γραπτή και Ομιλούσα Δημοσιογραφία».
Εργάστηκε στο BBC και στην «Ελευθεροτυπία», όπου παρέμεινε μέχρι το κλείσιμό της, συνεργάστηκε με διάφορα έντυπα στην Ελλάδα και την Κύπρο, και σήμερα αρθρογραφεί στον ιστότοπο protagon.gr και είναι freelance ανταποκριτής και contributor, σε ξένα, κυρίως, ΜΜΕ όπως το BBC, to NPR και άλλα.

Λάτρης του ραδιοφώνου, δούλεψε σε πολλούς σταθμούς όπως ο Σκαϊ, ο Δίεση και το Τρίτο Πρόγραμμα. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση στους τηλεοπτικούς σταθμούς Μega και ΝΕΤ. Το τρέχον διάστημα διατηρεί την καθημερινή εκπομπή «Καθρέφτης» στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Έλλη Παναγιωτοπούλου

Submitted by annamaria.bartzi on Παρ, 03/29/2024 - 12:18
Έλλη Παναγιωτοπούλου
Έλλη Παναγιωτοπούλου
Μέλος

Η Έλλη Παναγιωτοπούλου είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης από το Δεκέμβριο του 2023.

Με πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το London School of Economics, η Έλλη εξειδικεύτηκε στη συνέχεια, στην Επικοινωνία και τις Εταιρικές Σχέσεις. Έχει εργαστεί στον τομέα αυτό στην Ελλάδα, την Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία, σε μεγάλες εταιρίες και πολυεθνικούς ομίλους, με κυριότερους σταθμούς τη συνεργασία της με τους ομίλους επικοινωνίας Ogilvy και Porter Novelli στην Ελλάδα ως Client Service Director, τη συνεργασία της με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για 13 χρόνια, ως υπεύθυνη για την Εταιρική Επικοινωνία, αλλά και τη Διεύθυνση της Επικοινωνίας στην εταιρία Κυκλικής Οικονομίας Polygreen. Σήμερα, είναι διευθύντρια στην εταιρία Δημοσίων Σχέσεων Pitch, ενώ συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία για την Αλιεία στη Μεσόγειο του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της διαδρομής, έχει ασχοληθεί αναλυτικά με τη διαμόρφωση της εταιρικής εικόνας και τη διαχείριση της φήμης μιας εταιρίας, τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, τις σχέσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholder engagement) και την εσωτερική επικοινωνία της εταιρίας με τους εργαζομένους της.

Κυριάκος Πίσσαρης

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:11
Κυριάκος Πίσσαρης
Κυριάκος Πίσσαρης
Κυριάκος Πίσσαρης
Μέλος

Ο Κυριάκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει ακόμα. Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2010. Είναι ένας εξαιρετικά θερμός και δραστήριος υποστηρικτής της ActionAid από το 2005 και έχει ταξιδέψει προκειμένου να δει το παιδί του οποίου είναι Ανάδοχος καθώς και τη δουλειά που διεξάγει η ActionAid στο Νεπάλ.

Είναι πολύ ενεργός και κινητοποιεί το κοινό της Θεσσαλονίκης εκπροσωπώντας την οργάνωση σε εκδηλώσεις και σχολεία. Συμμετείχε στο πρώτο ταξίδι αλληλεγγύης για Αναδόχους το 2010 στην Κένυα, υποστηρίζοντας για την κατασκευή ενός έργο υδροδότησης μιας κοινότητας οροθετικών.

Έχει ταξιδέψει σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες ως ερασιτέχνης φωτογράφος προσπαθώντας να καταγράψει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών.

Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται από το 1996 ως ιδιωτικός υπάλληλος πολυεθνικής εταιρίας.

Φάνης Ρήγας

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:13
Φάνης Ρήγας
Φάνης Ρήγας
Φάνης Ρήγας
Μέλος

Ο Φάνης Ρήγας είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2019.

Είναι επιχειρηματίας και έχει σπουδάσει Marketing Management and Research στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2018 ίδρυσε τη start-up Ideas In Action, η οποία δημιουργεί και διανέμει διεθνώς εφαρμογές κινητών messenger και chat.

Παράλληλα, το 2019 συνίδρυσε την Accelerate Growth, μια συμβουλευτική εταιρεία που εξειδικεύεται στις πωλήσεις και την ανάπτυξη start-up εταιρειών. Συγκεκριμένα, παρέχει καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες με σκοπό να αναπτυχθούν ταχύρρυθμα, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας για ταλαντούχους επαγγελματίες ανά τον κόσμο.

Το 1998 είχε συνιδρύσει το Karriera.gr, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη και πιο επιτυχημένη start-up εταιρεία και την πιο γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια. Το 2008 η αμερικανική εταιρεία Careerbuilder εξαγόρασε το Karriera.gr και ο Φάνης τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στην Ελλάδα για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, πήρε τη θέση του αντιπροέδρου στην εταιρεία στο Τμήμα Πωλήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οπότε μετακόμισε στο Λονδίνο, έχοντας υπό την εποπτεία του πέντε Ευρωπαϊκές χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και Ελλάδα. Αποχώρησε από την Carrerbuilder το 2018.

Νεφέλη Στεφοπούλου

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:15
Νεφέλη Στεφοπούλου
Νεφέλη Στεφοπούλου
Νεφέλη Στεφοπούλου
Μέλος

Η Νεφέλη Στεφοπούλου είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2016. 

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ από το 2018-2023 εργάστηκε στη Microsoft στα τμήματα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης και Worldwide Learning στην Ευρώπη. Από το 2023, εργάζεται στην PwC στο τμήμα του People & Change Consulting και συγκεκριμένα στον τομέα του Skills & Diversity, Equity & Inclusion.

Το 2015 κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft YouthSpark Challenge for Change στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από 100 χώρες, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Στον διαγωνισμό, εκπροσώπησε το Project L.I.N.C (Leading Impact through Nature Connection) στο οποίο συμμετείχε μαζί με παιδιά του σχολείου της, παιδιά από το κέντρο ξένων γλωσσών “The school master” και δύο σχολεία από τις ΗΠΑ. Στόχος του project ήταν να επιλύσει το πρόβλημα μόλυνσης νερού που αντιμετωπίζει ένας μεγάλος αριθμός σχολείων στην Κένυα. Με το project τους τα παιδιά συνέβαλαν στη δωρεά 7 φίλτρων νερού που εγκαταστάθηκαν σε δύο σχολεία, παρέχοντας πόσιμο νερό σε περισσότερα από 500 παιδιά. Η διάκριση της Νεφέλης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται εκπρόσωπος από τη χώρα μας.

Νικόλαος Γ. Τραυλός

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:17
Νικόλαος Γ. Τραυλός
Νικόλαος Τραυλός
Νικόλαος Τραυλός
Μέλος

Ο Νικόλαος Τραυλός είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2007.

Είναι Καθηγητής Οικονομικών και Λογιστικής του Surrey Business School, University of Surrey, U.K από το 2016. Έχει διατελέσει καθηγητής και κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας στη Χρηματοοικονομική “Καίτη Κυριακοπούλου” στο ALBA Graduate Business School, όπου υπήρξε Πρύτανης από το 1998 έως το 2016.
Απέκτησε το πτυχίο του από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ΜΒΑ, M.Phil και PhD. από το New York University (Stern School of Business). Μεταξύ άλλων, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Cardiff Business School.

Το επιστημονικό έργο του έχει δημοσιευθεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους χρηματοοικονομολόγους διεθνώς.

Είναι οικονομικός σύμβουλος και έχει αποτελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων για διάφορες εθνικές και διεθνείς εταιρίες, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (2009-2012), Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (2013-2015) και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς (2013-2016).

Δήμητρα Χριστοδούλου

Submitted by eleftheria.chousou on Δευ, 07/19/2021 - 10:27
Δήμητρα Χριστοδούλου
Δήμητρα Χριστοδούλου
Δήμητρα Χριστοδούλου
Μέλος

Η Δήμητρα Χριστοδούλου είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ActionAid Ελλάς από το 2016 και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Ιούνιο του 2023. Είναι ενεργή Ανάδοχος, έχει συμμετάσχει στο εθελοντικό ταξίδι στη Μοζαμβίκη και έχει προωθήσει το έργο της ActionAid στην εταιρεία της.

Από το 2005, εργάζεται στον χώρο του marketing and business development σε μεγάλες πολυεθνικές όπως η Procter & Gamble και η Google. Το 2012 ίδρυσε και διεύθυνε μέχρι το 2014 την εταιρεία Zampple.

Έχει διατελέσει Global Product Marketing Manager στη Google στο Σαν Φρανσίσκο και Global Lead, Ads Acquisitions Growth Global στη Νέα Υόρκη. Την τρέχουσα περίοδο συνεχίζει ως Head of Marketing της Google στην Αθήνα.

Σπούδασε Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε το μεταπτυχιακό της στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Manchester στη Μ. Βρετανία και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania – Wharton School στην Εκπαίδευση Διευθυντικών Στελεχών (Executive Educational).