Το ξενοδοχείο της διαχρονικότητας

Ποιοι είναι οι λόγοι που διαχρονικά οδηγούν τους ανθρώπους να μετακινούνται, να μεταναστεύουν ή να προσφεύγουν σε άλλες περιοχές; Μέσα από επιλεγμένες ιστορίες ξετυλίγεται το κουβάρι της αέναης μετακίνησης του ανθρώπου και τους λόγους που την υπαγορεύουν. 

Το «Ξενοδοχείο της Διαχρονικότητας» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και εμψυχωτές ομάδων, που δουλεύουν κυρίως με εφήβους και ενήλικες.

Η δημιουργία του υλικού γεννήθηκε από την ανάγκη να μιλήσουμε πέρα από την προσφυγική κρίση που βιώνει ολόκληρος ο κόσμος και συγκεκριμένα η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Θέλοντας να δούμε διαχρονικά τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι μετακινούνται, μεταναστεύουν ή προσφεύγουν σε άλλες περιοχές, καταλήξαμε στην επιλογή ιστοριών που ξετυλίγουν το κουβάρι της αέναης μετακίνησης του ανθρώπου, που υπαγορεύεται είτε από την ανάγκη είτε από το όνειρο, είτε όμως και από το κέρδος.

Το υλικό αποτελείται από σχέδια μαθήματος με βήμα- βήμα δραστηριότητες καθώς και από αφηγήσεις, οι οποίες λειτουργούν ως αφόρμηση για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

Εκπαιδευτικό υλικό «Το ξενοδοχείο της Διαχρονικότητας» 

Σε περίπτωση που θέλετε να αξιοποιήσετε το υλικό στο πλαίσιο της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης μπορείτε να βρείτε τον προσαρμοσμένο οδηγό δραστηριοτήτων ΕΔΩ.

Ακούστε όλες τις αφηγήσεις: