Ταξίδι στο Μπαγκλαντές

Ένα παραμύθι, ένας χάρτης και ένα βιβλίο με δραστηριότητες θα σας ταξιδέψει στο Μπαγκλαντές. Γνωρίστε ανθρώπους, φανταστείτε τοπία και φαγητά και μάθετε περισσότερα για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτής της όμορφης χώρας

Το 2015, και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Send my Friend to School, επιλέξαμε 5 εκπαιδευτικούς, ενεργούς σε σχολικές μονάδες της Ελλάδας, με στόχο να πραγματοποιήσουμε ερευνητικό ταξίδι στο Bangladesh και στη συνέχεια να σχεδιάσουν υλικό κατάλληλο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε μετά το ταξίδι, αποτυπώνει την πραγματικότητα των κατοίκων του Μπαγκλαντές και παρουσιάζει τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τόσο στην κοινότητα, όσο και στην πρωτεύουσα της χώρας.

Μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό αναδεικνύονται οι παρακάτω αξίες και έννοιες: τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο υπερπληθυσμός, οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, η εξασφάλιση σταθερής τροφής, οι πρόωροι γάμοι και το πώς όλα αυτά μας αφορούν.

Το εκπαιδευτικό πακέτο που σχεδιάστηκε αποτελείται από ένα παραμύθι, που αξιοποιείται και αυτόνομα και ένα βιβλίο για τον εκπαιδευτικό, με σχέδια μαθήματος και προτάσεις για περισσότερες δράσεις.

Κατεβάστε το παραμύθι 

Κατεβάστε το βιβλίο για τον εκπαιδευτικό

Κατεβάστε το χάρτη για την τάξη σας

 

Η ομάδα εργασίας για το 2015:

Κατερίνα Γιαννούλα, Καθηγήτρια Αγγλικών, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δημήτρης Γκότζος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α' βάθμιας Εκπ/σης Β' Αθηνών

Μιράντα Κουμανάκου, Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής

Κάλλι Ρουμελιώτου, Δασκάλα

Μιχάλης Φωτάκης, Δάσκαλος

Στο ταξίδι κληρώθηκε να συμμετάσχει και ο πρεσβευτής της εκστρατείας Στείλε τον Φίλο μου Σχολείο 2014, Θοδωρής Γούτας, Καθηγητής Πληροφορικής

 

*Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το 3ετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Send my Friend to School”, που στόχο έχει την κινητοποίηση των εμπλεκομένων στην Εκπαίδευση, ώστε να επιτευχθεί ο Δεύτερος Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας (MDG2), σχετικά με την εδραίωση της καθολικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.