Ταξίδι στην Κένυα

5 εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν το 2013 ερευνητικό ταξίδι στη Κένυα και στη συνέχεια δημιούργησαν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με 5 διαφορετικές ενότητες: Ανθρώπινα δικαιώματα, Ασφάλεια-Προστασία, Εκπαίδευση, Νερό, Τροφή.

Το 2013, επιλέξαμε 5 εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα, με στόχο να πραγματοποιήσουμε ερευνητικό ταξίδι στην Κένυα και στη συνέχεια να σχεδιάσουν υλικό κατάλληλο για όλες τις σχολικές βαθμίδες. Επισκεφτήκαμε 3 κοινότητες στα Βόρεια της Κένυα και την παραγκούπολη Κιμπέρα στο Ναϊρόμπι.

Εστιάσαμε στο θέμα της εκπαίδευσης, σε σχέση με την πρόσβαση, την σχετικότητα και την ποιότητά της, ώστε να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης.

Το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε μετά το ταξίδι, πραγματεύεται τους βασικούς άξονες πρόκλησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αποκλεισμένων περιοχών της Κένυα: . ανθρώπινα δικαιώματα, ανεπαρκής τροφή, δυσκολία ανεύρεσης πόσιμου νερού, θέματα σχετικά με το φύλο αλλά και την ασφαλή διαβίωση

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό σε ενότητες

Ανθρώπινα Δικαιώματα 

Ασφάλεια-Προστασία 

Εκπαίδευση 

Νερό 

Τροφή 

 

Η ομάδα εργασίας για το 2013:

  1. Ευαγγελία Μουλά, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Δωδεκανήσου – Δ/βάθμια 2. Ελένη Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ. Αττικής – Δ/βάθμια
  2. Πέλλη Παππά, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Σάμου – Α/βάθμια
  3. Βασιλική Δαγκλή, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης – Α/βάθμια
  4. Ευλαμπία Χαμαλίδου, Υπεύθυνη ΣχολικώνΔραστηριοτήτων Ν. Ξάνθης – Α/βάθμια

 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το 3ετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Send my Friend to School”, που στόχο έχει την κινητοποίηση των εμπλεκομένων στην Εκπαίδευση, ώστε να επιτευχθεί ο Δεύτερος Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας (MDG2), σχετικά με την εδραίωση της καθολικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.