Ταξίδι Αλληλεγγύης
Τανζανία 2024
ActionAid

Οι εγγραφές για το Ταξίδι Αλληλεγγύης στην Τανζανία ολοκληρώθηκαν!

ActionAid

Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν!

Η τελική ομάδα που θα ταξιδέψει θα ανακοινωθεί την Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024.

Σε ευχαριστούμε που στηρίζεις το πρόγραμμα Αναδοχής!

Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας

Ο πρωταρχικός σκοπός μας είναι να ενσωματωθούμε στην τοπική κοινωνία, να μάθουμε για τη ζωή των ανθρώπων εκεί, για τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! 

Αυτό θα γίνει με τα χέρια μας, καθώς θα βοηθήσουμε στην κατασκευή τουαλετών σε δημοτικό σχολείο της περιοχής. Ένα πολύ σημαντικό έργο για την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών και τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος με στόχο πάντα την προώθηση της εκπαίδευσης!

Πάνω από όλα, όμως, η αλληλεγγύη μας γίνεται πράξη με την ψυχή μας, με την παρουσία μας, με το παιχνίδι, τους χορούς, τη συναναστροφή.

Ταξίδια Αλληλεγγύης
ActionAid

Εσύ θέλεις να ζήσεις αυτή την εμπειρία;

Ημερομηνίες ταξιδιού: Σάββατο, 29/6/2024 – Κυριακή, 7/7/2024

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Ταξιδιού:

29/6: Αναχώρηση από Αθήνα με πτήσεις της Turkish Airlines
30/6: Άφιξη στο Νταρ Ες Σαλάμ και μεταφορά στην Ντοντόμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
1-5/7: Συμμετοχή στην κατασκευή του έργου, μεσημεριανό γεύμα με την κοινότητα, επισκέψεις σε τοπικούς συνεταιρισμούς και άλλα έργα της ActionAid στην περιοχή, δραστηριότητες στην κοινότητα με τους κατοίκους και παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αναδοχής
7/7: Αναχώρηση από Νταρ Ες Σαλάμ και άφιξη στην Αθήνα

Πάτα το δεξί βελάκι για να δεις τις υπόλοιπες πληροφορίες

Ταξίδια Αλληλεγγύης

Εκτιμώμενο κόστος:

Αεροπορικά εισιτήρια με ομαδική κράτηση με Turkish Airlines: 997€
Βίζα: 50€  
6 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο, με πρωινό και δείπνο, σνακς και άλλα μικροέξοδα: 600€
Συνεισφορά για κάλυψη μέρους του κόστους του κατασκευαστικού έργου: 150€
Ομαδικά έξοδα ταξιδιού (ενοικίαση πούλμαν για μεταφορές εντός της Τανζανίας, καύσιμα, γεύματα στην κοινότητα, νερό προς κατανάλωση): 150€

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: περίπου 1.950€*

*υπάρχει ενδεχόμενο για μικρή διακύμανση του κόστους λόγω της αστάθειας της τιμής των καυσίμων, αλλά και πολλών άλλων συνδεόμενων προϊόντων

Πάτα το δεξί βελάκι για να δεις τις υπόλοιπες πληροφορίες

Για να δηλώσεις συμμετοχή:

Η βασική προϋπόθεση είναι να είσαι Ανάδοχος της ActionAid. Αν είσαι δε και Ανάδοχος στο Τσαμγουίνο της Τανζανίας, έχεις ήδη προτεραιότητα για το ταξίδι, γιατί μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να συναντήσεις το παιδί της Αναδοχής σου!

Διάβασε το Εγχειρίδιο Ταξιδιού Αλληλεγγύης και εφόσον το επιθυμείς, συμπλήρωσε και υπόβαλε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ, το αργότερο έως τις 19 Απριλίου 2024. Θα πρέπει να συμφωνείς με όσα αναφέρονται στο Εγχειρίδιο Ταξιδιού και κυρίως με τις προθεσμίες πληρωμών (εισιτηρίου και εισφοράς), καθώς για λόγους οργάνωσης δε θα μπορέσει να υπάρξει καμία παράταση σε αυτές τις προθεσμίες.

Εάν έχεις απορίες για το ταξίδι, κάλεσε στο 2120006412 ή στο 695 7836256, Δευτέρα έως Παρασκευή, για να μιλήσεις με τη Σοφία Δελενίκα. Θα χαρούμε πολύ να σε ακούσουμε και να λύσουμε τις απορίες σου! 

Προθεσμία συμμετοχής: 19 Απριλίου 2024

Διαδικασία επιλογής: Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσες και όσους είναι Ανάδοχοι στη συγκεκριμένη κοινότητα (Τσαμγουίνο, Τανζανία). Θα ακολουθήσει κλήρωση για τα υπόλοιπα μέλη και η τελική ομάδα που θα ταξιδέψει θα ανακοινωθεί στις 22 Απριλίου 2024. Σε ευχαριστούμε που στηρίζεις το πρόγραμμα Αναδοχής και εάν είσαι εσύ ο/η επόμενος/η που θα ταξιδέψει μαζί μας, είμαστε σίγουρες ότι ένα κομμάτι της καρδιάς σου θα μείνει για πάντα εκεί!

Η εμπειρία των Αναδόχων στο ταξίδι

"Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του είναι ένα τέτοιο ταξίδι."

Βαρβάρα, Σενεγάλη 2022

 

ActionAid

Συχνές ερωτήσεις για τα Ταξίδια Αλληλεγγύης της ActionAid

Η ActionAid διοργανώνει 1 με 2 Ταξίδια Αλληλεγγύης κάθε χρόνο, διάρκειας 8-10 ημερών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Ανάδοχοι της ActionAid, καθώς επισκεπτόμαστε κοινότητες όπου γίνονται προγράμματα κι έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αναδοχής. Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες έχουν, έτσι, την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς αξιοποιούνται τα χρήματα που προσφέρουν στο πρόγραμμα και να γνωρίσουν ανθρώπους που άλλαξε η ζωή τους χάρη στην ActionAid. 

Επομένως, η μόνη και βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχεις σε ένα τέτοιο ταξίδι είναι να είσαι ενήλικας κι Ανάδοχος της ActionAid. Φυσικά, θα πρέπει να ακολουθήσεις όλο το πρόγραμμα και να συμμετέχεις σε όλες τις δραστηριότητες και να έχεις αντοχή για τις διαφορετικές και πολλές φορές δύσκολες συνθήκες (πολλή ζέστη, διαμονή σε απλά καταλύματα, σκληρή δουλειά στο έργο όπου θα βοηθήσουμε κ.λπ.). 

Όμως, δε χρειάζεται καμία εξειδίκευση, δεν είναι απαραίτητη η γνώση αγγλικών (αν και βοηθάει στην επικοινωνία) και δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση (αλλά αν υπάρχει κάποια δυσκολία ή ιδιαιτερότητα καλό θα είναι να το γνωρίζουμε). 

Τα άτομα που συμμετέχουν στο ταξίδια αναλαμβάνουν όλα τα έξοδά τους. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: αεροπορικά εισιτήρια, βίζα, διαμονή, διατροφή, μεταφορές στη χώρα, προσωπικά έξοδα. Στο συνολικό κόστος συμμετοχής, συμπεριλαμβάνεται και μια εισφορά ύψους 300€, η οποία καλύπτει κατά το 50% μέρος των παραπάνω κοινών εξόδων ταξιδιού (π.χ. ενοικίαση πούλμαν για μεταφορές, βενζίνες κλπ) και το υπόλοιπο 50% χρηματοδοτεί το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα που επισκεπτόμαστε.

Το συνολικό κόστος, ανάλογα τον προορισμό, κυμαίνεται από περίπου 1.300€ - 2.000€.

Το κάθε ταξίδι διαρκεί περίπου 8-10 μέρες (συνήθως ξεκινάμε Σάββατο κι επιστρέφουμε την επόμενη Κυριακή).  

Στα Ταξίδια Αλληλεγγύης περνάμε όλη μας την ημέρα στην κοινότητα που θα γίνει το έργο στο οποίο θα βοηθήσουμε κι εμείς. Δουλεύουμε στο έργο, γνωρίζουμε τους ανθρώπους της κοινότητας, τρώμε μαζί τους το μεσημέρι και το απόγευμα βλέπουμε κι άλλα προγράμματα της ActionAid στην περιοχή και το πώς έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων. 

Μένουμε πάντα σε κάποιο κοντινό κατάλυμα το οποίο καλύπτει τις βασικές μας ανάγκες. Ανάλογα με την κοινότητα, οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουμε μπορεί να είναι μεγάλες, καθώς στις αγροτικές περιοχές η ActionAid δουλεύει συχνά σε απομακρυσμένες και αποκομμένες κοινότητες. Έτσι το κατάλυμά μας μπορεί να απέχει και μία ώρα από την περιοχή που πραγματοποιείται το έργο.  

Η επιλογή της χώρας και της κοινότητας που θα επισκεφθούμε γίνεται πάντα με γνώμονα την ασφάλεια της ομάδας που θα ταξιδέψει και φυσικά τις ανάγκες της περιοχής. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ταξιδεύουμε σε χώρες με διαφορετική κουλτούρα, πολιτική κατάσταση, ήθη κι έθιμα και η συμπεριφορά μας θα πρέπει είναι ανάλογη. Φυσικά ενημερώνουμε επαρκώς τους συμμετέχοντες και προετοιμάζουμε το ταξίδι κάθε φορά ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. 

Είναι σίγουρα ένα ταξίδι απαιτητικό. Το πρόγραμμα είναι πολύ φορτωμένο (πολύ πρωινό ξύπνημα, πολλές ώρες σε μετακινήσεις), η δουλειά στο έργο πολλές φορές δύσκολη λόγω συνθηκών (πολλή ζέστη, όλα γίνονται με τα χέρια καθώς δεν υπάρχουν μηχανήματα, το έδαφος μπορεί να είναι πολύ σκληρό και το σκάψιμο δύσκολο κ.λπ.) και σίγουρα απαιτείται μεγάλη υπομονή καθώς οι παρεκκλίσεις από το πρόγραμμα λόγων απρόοπτων είναι πάρα πολύ συχνές (μπορεί να χαλάσει το λεωφορείο, να μείνουμε από νερό, να κολλήσουμε σε λάσπες, να χρειαστεί πολύ περπάτημα γιατί δε φτάνει το όχημα). Επίσης, η κουζίνα και οι συνθήκες προετοιμασίας των φαγητών είναι σίγουρα διαφορετικές από τις δικές μας.  

Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι, γεμάτο νέες εικόνες, μυρωδιές και συναισθήματα τόσο δυνατά που δε θα τα ξεχάσεις ποτέ! Αρκεί να ξέρεις πως θα ξεχάσεις για μια εβδομάδα τις ανέσεις και την ξεκούραση και πως δεν πρόκειται για ένα τουριστικό ταξίδι και τότε, θα είσαι έτοιμος/-η για συμμετοχή! 

Η ομάδα μας που οργανώνει τα Ταξίδια Αλληλεγγύης θα σε ενημερώσει και θα σε καθοδηγήσει από τη στιγμή που θα δηλώσεις ενδιαφέρον και θα κάνεις αίτηση για συμμετοχή σε ταξίδι αλληλεγγύης. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής για κάθε ταξίδι είναι πάντα περισσότερες από τις καθορισμένες θέσεις, οπότε η τελική ομάδα καθορίζεται κατόπιν κλήρωσης. Οι Ανάδοχοι που υποστηρίζουν το πρόγραμμά μας στην κοινότητα στην οποία θα ταξιδέψουμε έχουν πάντα προτεραιότητα και εξαιρούνται από την κλήρωση.