Παιχνίδια ενσυναίσθησης για παιδιά Δημοτικού και προσχολικής ηλικίας

Ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια ψηφιδωτού και παιχνιδιών ενσυναίσθησης για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, στα χωριά Μαντούδι, Λίμνη, Πήλι και Κουρκουλούς αλλά και αισθητηριακών παιχνιδιών ή αλλιώς messy play στο Μαντούδι και στη Λίμνη.

Στα εργαστήρια αυτά τα παιδιά γνώρισαν διαφορετικές τεχνικές ψηφιδωτού μέσα από απλά και καθημερινά υλικά, ενώ ταυτόχρονα ανέπτυξαν αξίες και ιδέες ενσυναίσθησης μέσα από διάφορα ομαδικά παιχνίδια.

Αντίστοιχα, μέσα από έναν πιο… άναρχο τρόπο παιχνιδιού (messy play) ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους, εξερεύνησαν και πειραματίστηκαν με απλά αλλά και παράξενα υλικά, διασκέδασαν παίζοντας χωρίς περιορισμούς και λερώθηκαν άφοβα.

 Η αλήθεια είναι ότι στα εργαστήρια αυτά γίναμε κι εμείς… ξανά παιδιά και διασκεδάσαμε με την ψυχή μας!

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).