Νέες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στον οικονομικό αλφαβητισμό

Το πρόγραμμα Αλφαβητάρι Οικονομικών, συνεχίζει δυναμικά με νέες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών στον οικονομικό αλφαβητισμό, διαδικτυακά και δια ζώσης. Μέσω του προγράμματος που λειτουργεί από το 2019, έχουν ενημερωθεί και εκπαιδευτεί ήδη περισσότεροι από 1.000 εκπαιδευτικοί, ενώ από τον Φεβρουάριο, που ξεκίνησε ο νέος κύκλος εκπαιδεύσεων μέχρι τώρα, έχουν παρακολουθήσει τις επιμορφώσεις πάνω από 200.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στόχο έχει να προωθήσει τον οικονομικό εγγραμματισμό και την ενεργό πολιτειότητα στα σχολεία της χώρας.

Μέσα από την εκπαίδευση οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να:

  • εμβαθύνουν στον οικονομικό αλφαβητισμό με εκπαιδευτικό υλικό εγκεκριμένο από το ΙΕΠ,
  • εκπαιδευτούν σε βιωματικές δραστηριότητες σχεδιασμένες να εμπνέουν και να ενεργοποιούν το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών σου,
  • συνεργαστούν με έμπειρους μέντορες και μεντόρισσες που θα παρέχουν διαρκή υποστήριξη στην εφαρμογή του προγράμματος στις τάξεις.

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες για τις διαδικτυακές εκπαιδεύσεις* είναι οι παρακάτω και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον σύνδεσμο:  

Τρίτη 09/04/2024, 17:30-19:30 

Τρίτη 16/04/2024, 17:30-19:30 

Τρίτη 23/04/2024, 17:30-19:30

Οι διαδικτυακές εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom και θα σταλεί σύνδεσμος παρακολούθησης στο mail που θα δηλωθεί κατά την εγγραφή. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα δοθεί συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία για δια ζώσης εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 29/3, 17:30-19:30, στο Κέντρο της ActionAid,  Πλατεία Ναυαρίνου 7. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Με την ολοκλήρωση παρακολούθησης της εκπαίδευσης θα λάβετε συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση συμμετοχής.

Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών» υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης IQonomy της Alpha Bank.

Για περισσότερες πληροφορίες για επόμενες εκπαιδεύσεις, μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στο 21 2000 6410 ή μέσω email: elissavet.konstantakopoulou@actionaid.org