Νέα σεμινάρια Οικονομικού Αλφαβητισμού στην Κύπρο

Η σχολική χρονιά μάς βρίσκει με 3 δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια Οικονομικού Αλφαβητισμού, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικών, Γυμνασίων, Σχολών Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλφαβητάρι Οικονομικών στην Κύπρο», που υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση στα σχολεία, μέσα από τη διασύνδεσή της με την έννοια του ενεργού πολίτη.  

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στα εργαστήρια θα γνωρίσουν το πρόγραμμα, θα ενημερωθούν για τις κεντρικές έννοιες και δεξιότητες του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού και θα εξοικειωθούν με το εκπαιδευτικό υλικό μέσα από τη χρήση  ψηφιακών εργαλείων, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στις τάξεις τους με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

Για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα προσφέρεται ένα σεμινάριο, διάρκειας 180 λεπτών, στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

  • Εργαστήριο Εκπαιδευτικών Δημοτικού: 7/11/2023, 16:00 - 18:30.
  • Εργαστήριο Εκπαιδευτικών Γυμνασίου: 14/11/2023, 16:00 - 18:30.
  • Εργαστήριο Εκπαιδευτικών Λυκείου και Σχολών ΜΤΕΕΚ: 21/11/2023, 16:00 - 18:30.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ στην κατηγορία «Εξειδικευμένα Σεμινάρια». Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και τις 03 Νοεμβρίου 2023 για το εργαστήρι Δημοτικού, μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου 2023 για το εργαστήρι Γυμνασίου και μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου για το εργαστήρι Λυκείου και τις Σχολές ΜΤΕΕΚ. Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσετε κατά την εγγραφή σας. Όσοι και όσες παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών στην Κύπρο» υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου Κύπρου, απευθύνεται στην Ε' & ΣΤ' Δημοτικού, καθώς και στις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Για τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τη διοργάνωση των σεμιναρίων, οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με τη λειτουργό του  Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Καλυψώ Απέργη (τηλ.: 22402475, email: apergi.k@cyearn.pi.ac.cy. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος, κ. Χαρά Αγάογλου στο email chara.agaoglou@actionaid.org.