Μια διαφορετική γιορτή στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν τον τελικό του Conference League

Η ActionAid και το UEFA Foundation for Children συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στην Πλατεία Κοτζιά ενόψει του μεγάλου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φιορεντίνα, στέλνοντας το δικό τους, ξεχωριστό, μήνυμα.

Μπορεί ο μεγάλος τελικός του UEFA Europa Conference League να αρχίζει στις 22.00, ωστόσο από το πρωί της Τετάρτης, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή στην Πλατεία Κοτζιά, με τη συμμετοχή της ActionAid και του UEFA Foundation for Children.

UEFA 1

Παιδιά των δύο οργανισμών βρέθηκαν στην πλατεία και συμμετείχαν στις δράσεις, στέλνοντας ένα μήνυμα για έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο, ενώ μαζί τους συνομίλησε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο του τελικού, έπαιξαν ποδόσφαιρο και διασκέδασαν λίγο πριν το μεγάλο event. Μαζί τους βρέθηκε και αντιπροσωπεία των Legends που έφεραν στην Ελλάδα το Euro 2004!

Τα παιδιά της ActionAid, τα οποία θα συνοδεύσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στον αγωνιστικό χώρο στον τελικό του UEFA Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Sports for Inclusion, παίζοντας ποδόσφαιρο…αλλιώς.

Η ActionAid υλοποιεί τη μεθοδολογία Football 3/Dialect βελτιώνοντας την καθημερινότητα της νέας γενιάς, χτίζοντας δεξιότητες ζωής για τους νέους όπως η αυτοεκτίμηση, η προσωπική ευθύνη, η ενεργητική ακρόαση και η διαχείριση συγκρούσεων και συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας.

Αγόρια και κορίτσια παίζουν μαζί σε μεικτές ομάδες, αποφασίζουν τα ίδια για τους κανόνες του παιχνιδιού και μαθαίνουν πώς να σέβονται τη διαφορετικότητα. Εκφράζονται ανοιχτά και αποφασίζουν τα ίδια για το σκορ του αγώνα, μέσα από τη διαμεσολάβηση και τη συνεργασία.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο gazzetta.gr.

UEFA 2