Κινηματογραφικές προβολές για τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας

Μια ξεχωριστή εμπειρία κινηματογραφικών προβολών είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, μέσα από το Κινητό Σχολείο του Δάσους, το οποίο μετατράπηκε σε Κινητό Θερινό Σινεμά κι επισκέφθηκε τα χωριά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας.

Συγκεκριμένα, περίπου 125 κάτοικοι από τα χωριά Λίμνη, Ροβιές, Κεχριές, Προκόπι, Κοτσικιά χαλάρωσαν και απόλαυσαν τους υπαίθριους χώρους και τις δωρεάν ταινίες που προβάλαμε, οι οποίες ανταποκρίνονται στις θεματικές που υλοποιεί το Κινητό Σχολείο του Δάσους, όπως ο ρόλος της μητέρας, αλλά και η προστασία των ζώων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί  κάτοικοι - ιδιαίτερα από τα απομακρυσμένα χωριά-μας συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία και μας ευχαρίστησαν για τη μοναδική εμπειρία που έζησαν, καθώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει συχνά στις περιοχές τους. Από την πλευρά μας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις χειμερινές προβολές, όπου θα προβάλλονται ταινίες και για τους μικρούς σινεφίλ.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος(ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).