Κική Χατζησάββα: Οραματίζομαι τον τόπο μου ξανά πράσινο

ActionAid

Η Κική Χατζησάββα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ActionAid στη Βόρεια Εύβοια, και μόνιμη κάτοικος Λίμνης, μιλάει για την καθημερινότητά της στην περιοχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά τις καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια, η περιοχή προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της, οι κάτοικοί της να προχωρήσουν μπροστά και να βρουν εναλλακτικές λύσεις για να ανακτήσουν την ευημερία τους.

Όλο αυτό το διάστημα διάφοροι φορείς έχουν επισκεφτεί τη Βόρεια Εύβοια και έχουν συνδράμει με ποικίλες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η ActionAid, η οποία προχώρησε στη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, στη Στροφυλιά. Το Κέντρο φιλοξενεί δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις, σεμινάρια αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας, εργαστήρια τεχνών και επιστημών, αλλά και συναντήσεις/συνεδρίες ψυχοκοινωνικής φροντίδας.

Στην ομάδα του Ανοιχτού Κέντρου, ανήκει και η Κική Χατζησάββα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ActionAid στη Βόρεια Εύβοια, και μόνιμη κάτοικος Λίμνης. Όπως μας είπε η ίδια, μόλις πληροφορήθηκε για την πρωτοβουλία της ActionAid από μια γνωστή της και, καθώς γνώριζε από πριν για τις δράσεις της οργάνωσης, θεώρησε πολύ θετικό που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή της και εκδήλωσε ενδιαφέρον να εργαστεί για αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα στο: eviaportal.gr