Ένα video για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στη Β. Εύβοια

Ένας χρόνος σχεδόν πέρασε από την πρώτη μας συνάντηση, στη Βόρεια Εύβοια, όπου μαζί με την Αργώ, τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, τη SciCo και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του τόπου.

Στη Στροφυλιά της Β. Εύβοιας, καταφέραμε και δημιουργήσαμε ένα Ανοιχτό Κέντρο για όλες και όλους τους κατοίκους της περιοχής, μικρούς και μεγάλους, το οποίο φιλοξενεί και υλοποιεί μια σειρά από δράσεις που εμπλουτίζονται και ανανεώνονται διαρκώς, με γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, στα οποία εντάσσονται και τα εργαστήρια τεχνών και επιστημών, έχουν αγαπηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς είναι διαδραστικά και τους δίνουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στον κόσμο της επιστήμης, της τεχνολογίας αλλά και των τεχνών, μέσα από μια διαδικασία μη τυπικής μάθησης. Στην προσπάθειά μας αυτή, η SciCo συμμετέχει ενεργά, από την πρώτη στιγμή, με αφετηρία τα περσινά μας summer camps που είχαν μεγάλη επιτυχία. Με 220 παιδιά από 45 χωριά της περιοχής. Και συνεχίζουμε.

Για να αποτυπώσουμε τη δημιουργική αυτή προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα βίντεο, από τα πρώτα μας summer camps το καλοκαίρι του 2022, με τη συμμετοχή της SciCo, από τα εργαστήρια επιστημών αλλά και τα εργαστήρια τεχνών. Εκπαιδευτικοί, συνεργάτες και μαθητές, λειτουργούν όλοι σαν μια ομάδα, με ένα σκοπό, τη μάθηση στην πράξη, μέσα από το παιχνίδι, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Και αυτό που μας μένει ως γεύση στο τέλος είναι η χαρά, που καθρεφτίζεται στα πρόσωπα όλων, όπως θα δείτε και στο βίντεο μας.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).