Αλφαβητάρι Οικονομικών: Νέα επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης «Αλφαβητάρι Οικονομικών» επανέρχεται με νέα επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη.

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Απριλίου και ώρες 17:30-20:30 στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Ναυαρίνου 7.

Στόχος των επιμορφώσεων είναι οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες ψυχοπαιδαγωγικής ενδυνάμωσης, δραστηριότητες που εισάγουν τους μαθητές σταδιακά στην κατανόηση βασικών οικονομικών εννοιών, βήματα για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων μέσα από ομαδική συνεργασία και ιδέες και εργαλεία για το πώς μπορεί να αξιοποιηθούν οι νέες γνώσεις και δεξιότητες στην καθημερινή ζωή.

Τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσει η εφαρμογή στις τάξεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες με στόχο να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της οικονομίας, να προβληματιστούν πάνω σε θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάπτυξης και διαχείρισης πόρων καθώς και την καλλιέργεια δεξιοτήτων σχετικά με την ενεργό πολιτειότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα.

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του ΥΠΑΙΘ για το σχολικό έτος 2022-23 και το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι αναρτημένο στην Πλατφόρμα Δεξιοτήτων του ΙΕΠ.